Gönültaş, Erbakan'ın peşini bırakmadı

  • GİRİŞ03.01.2009 07:09
  • GÜNCELLEME03.01.2009 07:09

Türkiye - İsrail - Saadetliler, 28 Şubat...


Bu cenahta ne çok insafsız adam varmış.

Yahu birkaç gündür ne Siyonistliğim, ne İsrail ajanlığım kaldı. Bazılarına göre de İsrail'den maaş almaya başlamışım.

Aşkolsun.

Vallahi siz adamı yargılamadan asarsınız.

Cehenneme gönderme yetkiniz olsa hiç düşünmeden yollarsınız insanı cehennemin ta dibine.


Sağ olsunlar Erbakan Hoca'nın müritleri yeni bir yıla girerken yüzlerce değil, binlerce maille yukarıdan aşağıya bendenizi protesto ediyorlar. Bunu yaparken de ne denli küfürbaz olduklarını ortaya koyuyorlar.

İçlerinde konuya nezaketle ve suhuletle yaklaşanlar yok muydu. Elbette var.
Zaten bu tür hareketler, bu tür nazik, ne söylediğini bilen, eğer varsa bir hata mutlaka düzeltilebileceğini düşünen insanlar sayesinde ayakta duruyor.

Yoksa militanlar sadece slogan atar, küfür eder. Başka işe yaramazlar.

Olaya nezaketle yaklaşan okurlarım aşkına yapılan bir hatayı düzeltmek boynumun borcu. Ama, "Erbakan Hoca İsrail ile hiçbir anlaşmaya imza atmadı" diyenlere ise yeni bir sürprizim var.

Evet kabul ediyorum. Bir hata yapmışım. 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarının Türkiye'de eğitim uçuşları yapmasına müsaade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda imzalanmış olmasından kaynaklanmıştır.

 Kaldı ki bu anlaşmanın Türkiye'ye 28 Şubat'ın bir kazığı olduğunu özellikle belirttiğim halde, yazının öznesi sanki Erbakan'mış gibi cemaat ayağa kalktı.

Avukatının Hoca hakkında yaptığı açıklamada verdiği bilgiler doğru: "İsrail ile yapılan anlaşmalar Refahyol diye adlandırılan 54 . Hükümet'ten önce General Çevik Bir tarafından yapıldı."

 Bu cümle doğru da, böyle bir cümle yazılırken göz ardı edilen bir gerçek var. Çevik Bir kendi başına bir başka ülke ile bir anlaşmaya imza atabilir mi?

Atamaz, çünkü uluslararası anlaşmalar hükümetler tarafından yapılır, TBMM tarafından onaylanır, ya da onaylanmaz.

Çevik Bir ve takımı o sıralar hükümetlerden bağımsız olarak birçok anlaşma imzaladılar. Bunların önemli bölümü İsrail ile yapılan anlaşmalardır. Bu anlaşmalarda siyasi otoriteye sorulduğunu bile sanmıyorum. O dönem böyle bir dönemdi işte.

"Türkiye ile İsrail arasında "Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması" 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır. Sayın Erbakan'ın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir."

Hatayı kabul ediyorum. Eğer amacım Erbakan adına yapılan açıklamalarda söylendiği gibi "Refahyol hükümetinin efsane hizmetlerine gölge düşürme çabası" olsaydı bu hatamı telafi etmezdim.

Bakınız, sevgili Saadetliler... Refahyol hükümetinin İsrail ile yapılmış bir anlaşması yok mu peki.

Var!

Öyle sizin sandığınız gibi Erbakan Hoca İsrail ile herhangi bir anlaşmaya imza atmamış falan değildir. Hocanın o dönemin şartları gereği askeri etkiyle isteyerek ya da istemeyerek birçok şey yaptığını hepimiz biliyoruz.

Hiç kusura bakmayın, Refahyol dönemi de öyle efsane falan bir dönem değildir!

Erbakan'a başbakanken Türkiye ile İsrail hükümetleri arasında savunma sanayi işbirliği anlaşmasına imza koymuştur.

Bunu isteyerek yapmıştır yapmamıştır o konu tartışmaya açık. O dönemin askeri etkisi ile yapmış olabilir.

Zaten söz konusu anlaşma Erbakan'a askerler tarafından verilen bir brifingden sonra imzalatılmıştır.

Tarih 28 Ağustos 1996. Bu anlaşma Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonu ile ilgilidir!

Hani Erbakan İsrail ile hiçbir anlaşma imzalamamıştı?

Sizi gidi sizi...

Hoş, bana göre imzalayabilir de, bunda bir beis yok. Hükümete gelenler muhalefetteki gibi davranamıyorlar. İsteseler de istemeseler de maalesef aynı duruşu sergileyemiyorlar.

Şimdi birkaç söz de AK Parti hükümetine söylemek lazım:

Madem İsrail saldırılarını kınıyorsunuz, uluslararası inisiyatif almak için Başbakan Ortadoğu gezisine çıkıyor. Niçin İsrail ile yapılan stratejik işbirliği anlaşmasını yeniden gözden geçirmiyor, Konya'da İsrail uçaklarının uçmasına hâlâ izin veriyorsunuz?

Tamam, siz Erbakan gibi bu anlaşmaları yırtıp atacağız diye işbaşına gelmemiş olabilirsiniz. Ama ortada bir fiili durum var ve İsrail'in Filistinlilerle olan savaşına Türkiye bilerek ve isteyerek destek oluyor. Anlaşmayı başkası imzaladı diye siz bundan müstağni değilsiniz!


Görelim bakalım, ne kadar anti siyonistsiniz!

Nuh GÖNÜLAŞ / Bugün
ngonultas@bugun.com.tr

Yorumlar193

  • Elif Çalışkan 15 yıl önce Şikayet Et
    İsrafilin hoş melodisinden! Nasıl kurtulacaksın İsrail..? Ya da sen Nuh Bey?. Anlaşmanın ihalesi REFAHYOLdan önce başlamış ve Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonuyla ilgilidir.Böyle bir anlaşmanın imzalanmasının sebebi, Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki bu uçakların bilgi işlem modernizasyonu konusunda ABD'nin Türkiye'ye mecburi adres olarak İsrail'i empoze etmiş olmasıdır. "Uçan Tabut" denilen bu uçakların hurdaya çıkmaktan kurtarılması için bu işi yapacak bir başka ülkenin de de mevcut olmaması karşısında zorunlu olarak yapılmış bir anlaşmadır.
    Cevapla
  • canadian 15 yıl önce Şikayet Et
    basta haber7 olmak uzere yazarida kiniyorum. birincisi nuh gonultasi pek okumam kalemi ne kadar gucludur oda tartisilir...yazdigi kose yazilarinda olasiliklar ustunde cok durulmus kesin net cevaplar verilmemis yazardan boyle bir donemde daha derin hassasiyet duyudgumuz konularda yazi yazarsa daha iyi olacaktirki bu ne kadar okur tarafindan okunur onu bilemem ... erbakan hocanin ulkeye kazandirdiklarini da lutfen inkar edilmesin...
    Cevapla
  • ismail yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    senin notun subatta verildi. senin ne israil hayranı olduğunun notunu biz subattaki yazında verdik şimdi istediğin kadar yırtın değerli okurlar lütfen oyazıyı bir okuyunda ozaman verin bu adamın kalite notunu
    Cevapla
  • BURAK TOPRAK 15 yıl önce Şikayet Et
    sayın editörler objektif olun lütfen. sayın haber7 editörleri attığınız başlığa yaptığım eleştiriyi niçin yayınlamıyorsunuz.lütfen objektif olup yayınlayın. ayrıca gönlü-taş ile lilgili yorumumuda yayınlayın lütfen. sizi eleştiren yorumları yayınlamazsanız ne anlamı kaldıki yorum yazmamızın.size hakaret içeren bir yorum yazmadım ki yayınlamayasınız.
    Cevapla
  • isa aksay 15 yıl önce Şikayet Et
    bu adam gerçekleri göstermek lazım. nuh gönültaşa söylenecek çok söz var ama kısa keseyim; ; ... her lafa verilecek bir cevabım vardır.. lakin.. bir lafa bakarım lamı diye... bir de adama bakarım adammı diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat