Devletin torna tesviye görevi...

  • GİRİŞ05.02.2012 10:43
  • GÜNCELLEME05.02.2012 10:43

Gündeme bir söz atıyor, karşı cephe o sözün arkasından "iyot gibi" renk veriyor!

Karşısındakileri çok iyi analiz ettiği için, söylediği söze karşılık ne diyeceklerini yüzde 99 önceden kestirebiliyor.

İdeolojik tavırlı insanlar şartlanmış olduklarından neye nasıl tepki vereceği önceden bellidir.

"On yılda on beş milyon genç yarattık" diye olur olmaz yerde marş söyleyenler "Dindar gençlik yetiştireceğiz" sözlerine beklendiği gibi hemen "tavır" aldılar.

Adamın birisi "Ateist olmak istiyorum" diye bir yazı yazdı.

"Çocuğumu nasıl yetiştireceğime siz mi karar vereceksiniz" şeklinde makul bir çıkış geldi.

"İnsanları torna tezgâhına mı sokacaksınız" diyenler oldu.

Eğer araştırılsa bu tartışmadan sonra AK Parti 50'nin üzerine birkaç puan daha koymuştur!

Şimdi...

Tanım ve tabiat gereği dindar insan zararsızdır.

Devlet için dindar insan demek vergisini veren, yasa dışına çıkmayan sorunsuz vatandaş demek.

Dolayısıyla devlet adamları için dindarları yönetmek daha kolaydır.

Dindar insan iyi vatandaş

"Dindar gençlik, dindar nesil" yetiştirme meselesine bir de bu açıdan bakmakta fayda var.

Yüzde doksan her ana baba kendileri olmasalar bile çocuklarının dindar olmalarını ister. Çünkü din anaya babaya saygıyı, itaati emreder.

İslamiyet, cenneti anaların ayakları altına serer, yanında yaşlanmaları halinde ana babaya "öf" bile demeyeceksin der.

Ne var bunda karşı çıkacak?

Genel manasıyla dindarlık iyidir. Herkes dindar olmak ister ama bu herkesin beceremeyeceği bir iştir. İki dünya arasında dengede yaşamak başlı başına bir uğraş.

Dindar insan cinayet işlemeyi aklının köşesinden dahi geçirmez. Tuzak kurmaz, iftira atmaz. Her şeyden önce Allah'tan korkar.

Her dinin dindar insanı her devletin aradığı insandır.

Şu da var, dünyada dindar gençliğin kıymeti de giderek artıyor.

İçki içmeyen, uyuşturucuya bulaşmayan, zinadan uzak duran, aile kavramını önemseyen, silaha ve şiddete mesafeli olan insanı kim istemez?

Bazılarının dindarlıktan korkması alıştığı bazı günahları rahat rahat işleyemeyeceğini, ibadete zorlanacaklarını düşünmelerindendir. Çünkü dindar insanların olduğu yerde ötekilerin günahlarını işlemeleri kolay değildir.

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Nuh Gönültaş - Bugün

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat