Özel yetkili savcılar "Uğur Abi"yi sorguladı...

  • GİRİŞ01.04.2012 11:18
  • GÜNCELLEME01.04.2012 11:18

Bu ikili önceki gece sabaha kadar Uğur Dündar'ı özel yetkili savcıların darbeci generalleri sorgulaması gibi sorguladılar. Bir farkla ki, canlı yayında ve ben bu yayın yüzünden uykusuz kaldım.

Herkes izledi, herkes gördü, herkes bildi, Uğur Dündar araştırmacı-karıştırmacı-soruşturmacı gazeteciliğinin ne anlama geldiğini!

Dinamit ikili sordukça "duayen gazeteci"nin yıldızları dökülmeye, 28 Şubat sürecinde yaptıkları hatırlatıldıkça sadece ve sadece "yalan, hepsi yalan, külliyen yalan" diyebiliyordu.

"Şerafettin Yardımedici" ismi hatırlatılınca adeta çılgına döndü enaniyetin zirvesindeki adam.

Yardımedici, "gizli kamera gazeteciliği" yüzünden intihar eden Uğur Dündar gazeteciliğinin ilk kurbanlarındandı.

Büyük gazeteci, duayen gazeteci, araştırmacı, soruşturmacı, karıştırmacı gazeteci dediğin Uğur

Dündar gibi olmalı!

Mesleki tarihinde hiç olmazsa birkaç tane "ceset" olmalı değil mi?

Kendisiyle konuşmak istemeyen kişilerin evlerine baskın yapıp evine, arazisine hatta içine zorla girmeye çalışmalı büyük gazeteci!

Büyük gazeteci okulda cuma namazı kılan çocukları ve öğretmenlerini adeta bir terörist faaliyet yapıyorlarmış gibi göstermeli!

Büyük gazeteci dediğin darbe süreçlerini destekleyen haberler yapmalı, hatta bu süreçlerin içinde olmalı!

"Halk sağlığı adına" pastanelerde, lokantalarda, gıda üretim alanlarında hamamböceği kovalamak gibi olumlu işleri yok değil.

Ama...

Şu Şerafettin Yardımedici olayını asla unutamıyorum. Adam, kendisine gönderilen bir kadının cilvelerine tahammül edemeyince, Uğur Dündar'ın gizli kamerasına yakalandıktan bir süre sonra insan içine çıkamaz hale gelince seccadesinde intihar etti!

İnsan başına böyle bir olay geldikten sonra ne kadar haklı gerekçelere sahip olursa olsun, utanır ve susar. Ama o ne utanıyor, ne susuyor. Hâlâ "O adam kadınları cin çıkarıyorum diye kandırıyordu" demeye devam ediyor.

28 Şubatçılar'a desteği filan bir tarafa -çünkü bunlar bizim işimiz değil, savcıların işi- meslek ahlakı, gazetecilik normları açısından ele almak lazım bu tarzı.

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Nuh Gönültaş - Bugün

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat