Bir bayana laf atmanın mantığı nedir?

  • GİRİŞ21.02.2012 08:31
  • GÜNCELLEME21.02.2012 08:31

Orhan Hocam;

Köşenizde gerçekten çok güzel sorunlara değiniyorsunuz. Özellikle hamile bir bayanın sigara konusunda tepkisi ne kadar haklıydı. Hepimiz haklarımızı savunmalıyız yoksa kötülükler dünyayı saracak. Bende kendini bilmez, şeklen insana benzeyen, erkeklerin yaptıkları basitlikleri ve tacizleri ele almak istiyorum.

Genç bir bayan olarak bana ve hemcinslerime yapılan bu basit, bu aciz davranışları kınıyorum. Bir bayana laf atmanın mantığı nedir. Açık olana açık diye ,kapalı olana kapalı diye laf atmak ne zevk verir? Takma diyeceksiniz belki ama olmuyor işte. Acaba bende de bir suç var mı diye düşünüyorum, yok gerçekten yok. tesettürlü ve ağır başlı bir bayanım.

Bu konuya değinirseniz sevinirim. Allah'ın selamı sizlerle olsun.

Saygılarımla.

***

Sevgili Mağdure;

Yerden göğe kadar haklısın. Taciz ve sataşmalarda siz bayanların çok küçük bir suçu olsa da bunu genele atfetmek çok yanlış olur. Gerçekte suç sizlerin değil, acziyetini ancak böyle ifade edebilen erkeklerin. Dediğin gibi, laf atmak için açık kapalı farketmiyor önünden geçene laf atıyorlar.

Sevineceğimiz yön ise artık hukuk eskisi gibi bir gün tutup ertesi gün bırakmıyor. İki yıla kadar hapis cezası verilebiyor.Bende eğitim şart diyeceğim ama eğitim aile ve çevrede eksik olduğu sürece, maalesef bu tür olaylara şahit olmaya devam edeceğiz gibi.

Sevgilerimle.

Orhan çınar'la Paylaşım-Haber7

Yorumlar35

  • Can Bican 12 yıl önce Şikayet Et
    Translator ve Ebu Turab,. Tesettür tanınmak için midir, yoksa tanınmamak için mi?
    Cevapla
  • Ebu Turab 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın translator. muhterem ayette kadınların tanınmaması gerektiği belirtiliyor. Çarşaf dışında bugünkü pardesü de dahil tesettür kıyafetlerinin bunu karşılayabilme ihtimali Kat'a muhtemel değil. Çarşaftan kasıt hatların belli olmaması ve dışarıda tanınmaması. Bunu karşılayan örfe adete göre her türlü kıyafet olabilir tabi ki. Ancak günümüz pardesü vs.nin hatları belli etmeme ve tanınmama gibi konularda çok nakıs kaldıkları aşikar. Sair meşreblerin Nur talebesi oldukalrını söyleyip aksiyle amel etmesi kendilerini bağlar. Zira içlerinde tesettüre füruat deyip okumak için terkedilebileceğine dair fetva verenler de oldu.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ismail bey. hayırdır,gözüm görmesin seni mi diyorlar:) varlığınızdan neden rahatsız oluyorlar ki :) muhabbetle kalın
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ismail gedik 12 yıl önce Şikayet Et
    Söylemesi Ayip... Bana Laf atan bayanlar'in mantigi ne Peki ?
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi olur. huylanıyorum çünkü:)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat