Bir bayana laf atmanın mantığı nedir?
Bir bayana laf atmanın mantığı nedir?
Açık olana açık diye ,kapalı olana kapalı diye laf atmak ne zevk verir?

Yorumlar35

  • Can Bican 12 yıl önce Şikayet Et
    Translator ve Ebu Turab,. Tesettür tanınmak için midir, yoksa tanınmamak için mi?
    Cevapla
  • Ebu Turab 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın translator. muhterem ayette kadınların tanınmaması gerektiği belirtiliyor. Çarşaf dışında bugünkü pardesü de dahil tesettür kıyafetlerinin bunu karşılayabilme ihtimali Kat'a muhtemel değil. Çarşaftan kasıt hatların belli olmaması ve dışarıda tanınmaması. Bunu karşılayan örfe adete göre her türlü kıyafet olabilir tabi ki. Ancak günümüz pardesü vs.nin hatları belli etmeme ve tanınmama gibi konularda çok nakıs kaldıkları aşikar. Sair meşreblerin Nur talebesi oldukalrını söyleyip aksiyle amel etmesi kendilerini bağlar. Zira içlerinde tesettüre füruat deyip okumak için terkedilebileceğine dair fetva verenler de oldu.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ismail bey. hayırdır,gözüm görmesin seni mi diyorlar:) varlığınızdan neden rahatsız oluyorlar ki :) muhabbetle kalın
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ismail gedik 12 yıl önce Şikayet Et
    Söylemesi Ayip... Bana Laf atan bayanlar'in mantigi ne Peki ?
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi olur. huylanıyorum çünkü:)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 12 yıl önce Şikayet Et
    çarşafı kadınların siperidir.. Üstad Bediüzzaman Hz.leriaslında bu konuda son sözü tesettür risalesinde söylemiştir. Konu aslında uzunca ben sadece ilgili kısmı veriyorum. "Ve tesettür etmekle nâmahremin iştihâsını açmamak ve tecâvüzü­ne meydan vermemek, zaîf hilkati emreder ve kuvvetli ihtâr eder. Ve bir siperi ve kal‘ası, çarşafı olduğunu gösterir.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    azuremavi. üstade,kametimiz nazarınızda kıymetimizin fersahca üzerinde,eksik olmayın ama yüklediğiniz değer bir köpük!ama istifade makamında paydaşız,pekçok muhteremden bir şeyler kapıyoruz..iş yoğunluğu ve mukim olamama hariç bir yerlere kaybolduğum yok...hem niye kaybolayım ki?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Enes kara 12 yıl önce Şikayet Et
    EĞİTİM ŞART DA!. Nasıl eğitim. Bu sistemin türettiği insanlar böyle şeyler yapabiliyorlar. Ne bekleyeceksin başka.
    Cevapla
  • muhalif 12 yıl önce Şikayet Et
    İşte halimiz. Bu site dindar bilinir, takipçileri genelde belli bir dini seviyeyi tutturmuştur denilir, bir de yorumlara bakınız. Atınızı efendim lafları, açıkmış, yeterince kapalı değilmiş, yani ki mazeretleri çok beyefendilerin. E kızlarınız, bacılarınız, anneleriniz açıksa ya da size göre yeterince kapalı değilse laf atanları çok olsun, daha ne diyelim? Allah-ü Teala Hazretleri hak ettiğinizden gram fazla iyisi ile karşılaştırmaz umarım. Bakınca sizin layığınız onlar sanki.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    azuremavi. latife, reyting! inanın toparlayamadım,şerheder misiniz?
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    mümkün?. hatasız,günahsız bir fert ve/veya toplum hayatı imkan dışıdır? insan olmakla masumiyetimizi kaybederiz zaten..istenen de hatasızlık,günahsızlık değil..yaptığını hata olarak kıymetlendirip hatada ısrar etmemek,tutki tekrarladı her defasında af ve özür makamına postu sermektir...bir hadiste''...dışarda şehvetiniz kabardığında evinize/eşinize gidin..'' dediğine göre..dışarda şehvet kabarması da ağaca ,taşa bakarak olmayacağına göre! hayatı ve insanı kendi doğallığı içinde okuyan bir nebi,rahmet olsun,ne büyük imkan!
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bayan / Bir Beyan2. içlerindeki hislerin,volkanların,yanardağların dışavurumudur.tehlike oluşturmayan sataşmalar bireyi hayata hazırlar.asıl tehlikenin tülbentten geçirilmiş şeklidir..kişiler bu benzeri şeylerle tetiklenirken benim ne yapmam lazım yada ne yapmam lazımdı sorularını kendilerine sorarlar..bunlar çocuklarım yaşında bu tehlikeyi çocuklarıma anlatabildim mi onları bu konuda uyarabildim mi sorusu ve cevap arayışları…büyük tehlike kadınların kızların takip edilmeleri sıkıştırılmaları ister yaya ister arabada olsun..bayanlarımız tenha yerleri tercih etmemeli,yerim seni sosis kıvamında bakış atmamaları yanlarında birileri ile gezintiye çıkmaları gibi bir dizi tedbir alabilirler..aslında park ve bahçelerde görülenlere bakarsanız gençliğimiz laf atmayı aşmış azizim..Nur suresinde (Nur30-31)ırzlarını korusunlar emrinden önce gözlerini sakınsınlar-çevirsinler bu onlar için daha temizdir denmektedir..müminler,sanki tenasül uzvunda iktidar yokmuşta aklı başka yerlerde dolaşıyor gibi olmalılar..
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    elif. maksadınızı ve niyetinizi uzaklardan okuyuculuğa soyunmayacam.siz de dilinizin niyetinize ihanet etmemesine gayret edin!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Can Bican 12 yıl önce Şikayet Et
    Tarihselcilik.... Biraz kurcalarsa -en azından bir varyasyonundan- bir şeyler çıkarır diye tahmin ediyorum. Böylece bazı fikirlerine/hislerine de dayanak/kılıf bulmuş olur, tabi kendi içinde tutarlı olmak gibi bir kaygısı varsa.
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bayan / Bir Beyan1. Ergen çocukların annem babam elbisemi giydirmiyor artık ben kendim giyiniyorum ,artık bende güzelden anlıyorum ve ifade edebiliyorum özgüvenidir..kişilik denilen elbise o kişiye giydirilinceye kadar ölçülüp biçilecektir..kişi ,çevresini kendi pencerisinden kendi gözleriyle görecek ve kendi lisanıyla yorumlayacaktır..Delikanlılığın ilk basamaklarıdır etrafa nazar edip babası yada bir tanıdık yoksa geçen kızlara birde laf atacaktır..zaman zaman aslında ben bu değilim diyecektir..bir şeyleri yapacak ama kendine her yaptığını meslekte edinmeyecektir..yerdeki kola tenekesine tekmeyi atacak bir kıza çirkinde olsa naber fıstık diyecektir yada diyebilme ihtimalini sevecektir.Yılanın kabuğundan çıkması gibi kendi çocukluğunun kabuğundan çıkmaktadır..hatta yiğit,delikanlı,gözü kara yağız delikanlı modunda takılmaktadır..acaba birisi birisiyle döğüşsede bende birine dalsamda görseler beni havasındadırlar..biraz daha ileri gidersek ;ilerleyelim beyler bu dolmuş doluymuş hemen binelim..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat