Türbede ulu orta yere tükürdü!

  • GİRİŞ22.02.2012 07:20
  • GÜNCELLEME22.02.2012 07:20

Orhan Bey;

Lütfen mailimi sonuna kadar okumanızı rica ediyorum. Ulu orta tüküren insanların bunu yapmaya hakları olmadığını bilmeleri gerek diye düşünüyorum. Geçen Eyüp Hazretlerinin türbesini ziyaret ederken, bahçesinde bir bay ulu orta yere tükürdü. İğrençliği bir yana, böyle bir ortamda yapılacak şey mi bu?

Şeytan çantayı indir kafasına dedi ama sabır çekip sustum. İnsanların nasıl katil olduğunu o an anladım. Allah rızası için bu tür yaratıkları afişe edelim ki, insan gibi davranmayı ögrensinler.

Saygılarımla.

Hacer

Sevgili Hacer;

Sen yine de katil olma. Uzun uzun bir sürü örnekleme yapmışsın ama okurlarımızın midelerini düşünerek yazmıyorum. Türbede yapılanlar gerçekte saygısızca olmuş. Daha da vahim olanı bu arkadaşımız, çevresindekilerin kul hakkını gasbetmiş. Sadece kutsi yerlerde değil, her ortamda insanı kurallara uymamız, herşeyden öte insanlık vazifemizdir.

Tükürüğümüz, ağız kokumuz, terimiz bize rahatsızlık vermeyebilir. Aynı şeyi diğer insanlardan beklemek çok yanlış ve ayıp. Hele cami, işyerleri, toplu taşıma araçlarında çok iğrenç oluyor. Sadece bunlar mı? Bir gün uçakta yanıma rakı içmiş birisi oturdu, o pis koku neredeyse beni kusturacaktı.Hemen hostesten yerimi değiştirmesini istedim. Allah'tan boş yer vardıda kurtuldum ya olmasıydı, ben onun pis kokusunu ne yapacaktım?

İnşallah daha yaşanılır bir dünya için elele ve yürek birliğiyle yürürüz.

Sevgilerimle.

 
Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7

Yorumlar32

  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    :). üstade, çoluk eş demek,çocuk da çocuk...bir sen bir ben bir de bebek :)
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    LjiLjana; küçük kardeşim,UFAKLIK :). aslında işin kimyası belki sizin şerhiniz üzeredir lakin meşruiyet teoriden ziyade eylemin rengine göredir! bizim bacanak söz etmesin bu sanal davetinize,olaki gözümüzü karartır,çoluk çocuk çıkar geliriz:) şu kendi yağı meselesine gelince;yağ var yağ var.hakiki trabzon tereyağı var..sızma zeytin yağı var...çakma yağ var, bide yanmış motor yağı var ama konuyla alakasını kuramadım :)
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    haremlik selamlığı zıvanadan çıkarmak!. gelinimiz der ki eve kayın biraderler gelemez!kayınpeder,amca gelse de yanlarında oturmam!eşimin eniştesi gelmiş olsa da görümcemle zinhaar gene uzun kalamaz ki zaten yanında oturmam!kayınpederimin ve oğullarının çamaşırını yıkamam...aslında çok daha acayip şeyler var da milletin asabını bozmak istemiyorum! ne bu şimdi,hangi kitapta yeri var! ...efendi hazretleri mi takdir etmiş! nerden peydahlamışlarsa! hani güzelleştirip çirkinleştirmeme, sevdirip,özendirip nefret ettirmemek gerekiyordu? bunlara bakınca insan bırakın dine girmeyi maazallah dinden çıkar...ondan sonra üstad kaç müslümanlardan sığın müslümanlığa dediğinde....!
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    LjiLjana. üstade,orta yaş üzeri bir tonda yazıyorsunuz, dünyalık da hallice gibi :) her çevreye aşına olmak durumluğunuz da takdire şayan,aristokrasiden,entelijansiyadan tanışımızın olması güzel bir şey :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    LjiLjana. muhterem,çay teklifiniz sanal olduğuna göre adını habire unuttuğum o ısmarlamayı vadettiğiniz şey de sanal sanursam :) eşimiz böyle bir davete ne der hususu tamamen güven çerçevesinde değerlendirilmeli,rumuzumuzu,yazdığımızı bilir ve okur,benden önce daveti öğrenir zaten:) herkes dengine,biz de,şükür! bu arada sitenin amacına uygun olmayan şekilde yazıp çizyoruz belki ama bendeniz sorunun kalitesine göre değerlendiriyorum, laf ola beri gele cinsinden bir mevzuyu dağıtmak abesle iştigal gibi gelmiyor bana :) türbelerin meşruiyetini sorgulamayı akledemeyen biri yere tüküren adamı gözümüze sokuyorsa çek kuyruğundan! biri adabı muaşeret ki ayıplamanın konusu olur en fazla diğeri ise itikadi bir sapmanın tehlikeli sularında kuvvetli kulaç atmak...!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat