Kredi kartı ocağıma incir dikti!

  • GİRİŞ23.02.2012 09:21
  • GÜNCELLEME23.02.2012 09:21

Orhan Bey;

Her insanın başına olmadık olaylar gelebilir,,hayatı cehenneme dönebilir... varlıktan yokluğa düşebilir..Koca ,,koca dev gibi şirketler,,, bir ulus,, bir devlet,, bir ülke batabiliyor.. Tirilyon dolarlık bankalar dahi batıyor.. iflas ediyor.. Bizler ufak bütçeli insanlarız.. Hiç bir mal varlığı olmayan aylık 1.000----1.500 lira geliri olan bir kişiye bankalar.. ayrı,, ayrı kredi kartları ve krediler olmak üzere,, 30.000--50.000 lira arası para veriyorlar..herkes bütçeyi yönetemez..bazıları alıyor ,, batıyor.. suç kimde ,, kesinlikle bankada.. verme kardeşim.. alabileceğin parayı ver.. Alçaklığın diğeri ise.. 1 liralık borcu 50 lira yapıp istiyorlar. yahu 11.000 lira borç 3 yılda 67.835 lira olursa bu borç nasıl ödenir... ufak ,, ufak ödüyordum.. maaşımda haciz olduğu halde ,,elime geçen fazladan paraları ödüyordum... aldılar ev eşyalarını.şimdi sadece 4/1..artık trilyonluk olsam .. yine emekli olana kadar maaştan 4/1..Asla bir daha ev ,, barak kuramam evlenemem. eşyada yok. İnsanları aşırı borçlandırıp onların hayatını cehenneme çevirmek,, Aileyi tamamen yok etmek kesinlikle suç olmalı.. Verme,, kardeşim... verme... herkes ekonomisini düzgün yönetemez. Teminatsız hiçbir işlem yapılmasın,, alabileceğin kadar borç ver.. Hiç bir mal varlığı olmayan kişilere 100.000--200.000 lira verirsen sonuçları bu olur..Son söz.... İnsanlar Batabilir.Sıfırı tüketebilir... ne olur siz değerli yönetenlerimiz bize destek olun bizi bu bankaların haciz korkusundan koruyun.... orhan bey ne olur eve hacizi kaldıran yasayı sizde destekleyin ve göndeme getirin “HEP "HAYIR" DESE DE BANA HAYAT; BEN HEP "HAYIRLISI" DİYECEĞİM HAYATA VE İNSANLARA İNAT...”inşallah siz bizim sesimize ses olup sesimizi bütün yetkililere duyurursunuz vereceğiniz destekle bizim için HAYIRLI olur..... Saygılar

Kartzede

Sevgili Kartzede;

Kredi kartları ve kredi borçları yıllardır pek çok insanımızın kanayan yarası. Dediğiniz gibi gelirinin çok üstünde verilen limitlerle vatandaş sanki ödeme yapılmayacak gibi habire taksitle bol bol alışveriş yapmaya özendiriliyor, sonrası malum.

Bankalara kızalım diyeceğim ama onlarda almayın diyip kenara çekilecekler. Çözüm yine bizde. Hepimizin insanca yaşamaya hakkı var ama mümkünse ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Yine de köşemizde bu konuların işlenmesini istiyorsanız, her tür paylaşımınızı yazın biz uygun olanları yayınlayalım.

Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7
orhancinar01@gmail.com

Yorumlar32

  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Üstad Faran ve Translator. Enes Bin Malik diyorki;Allah rasulü bana,Ey oğul 'Hiç kimse için kalbinde bir hile olmadığı halde sabahlamaya ,akşamlamaya gücün yetiyorsa bunu yap' dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti.'Ey oğul işte bu benim sünnetimdir.Kimi sünnetimi severse beni sever,beni seven ise cennette benimle beraber olur'' bu hadisi okuyan duyan işiten birinin bu gayrette kimseye hile taşımaksızın hareket edeceğine öz güvenimiz tamdır..ki bu sünnete uymak yine ''Yılan,deliğine döndüğü gibi ,din Hicaza dönecektir.Dağ keçisi dağın başındaki sığınağına indiği gibi,Dinde hicazdaki sığınağına dönecektir.Din garip olarak başlamıştır ve başladığı gibide garip olacaktır.Cennet garipler için olsun!Onlar(garipler) benden sonra benim sünnetimden halkın ifsat ettiklerini ıslah edenlerdir'' buyurmuştur..biz o gariplerden olduğumuz için küsmece darılmaca olur mu?bir birlerimizin halisane niyyetlerini bilirken....Translator Kardeşim yolun açık cuman mubarek olsun
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Faran, Alimlerimiz ve Nebilerimiz... Sevgili Faran sorunuza cevap olacak kaynağı affınıza sığınarak söylemememde hayır olduğunu baskınbir kanaatle düşündüğümden kaynak adı vermek yerine,Peygamberleri Nebi Peygamberler,Rasül Peygamberler ve Ululazim Peygamberler tasnifiyle irdelediğimizde halkı irşat etmek sorana cevap vermek,o vahye emredilene kendiside uymak durumunda nebiler vardı bunlar bir ailede birden fazla olabiliyordu..ben zamane alimleri denilince sizin ince sezginize istinaden bende o alimleri kasdetmiyorum..ben kutbu ceditlerden bahsediyorum,ben Allahın ilim verdiği inkar edenlere karşıda marifet vererek destekledikleri o yıldızlardan bahsediyorum...Üstadım geçen günlerde kılıcınızla kestiğiniz bir husus vardı ki bende ona taaccüp ettim Tevbe suresi 40. ve Ali İmran 124-125. okumanızı Sebe 12 ve Enbiya 82. ayetleri okumanızı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı istirham edeceğim..
    Cevapla
  • ELİF 12 yıl önce Şikayet Et
    fezeyan hanım. benden dolayı bi sıkıntı yaşadıysanız,gerçekten özrümü belirtmek isterim.sonuçta niyet okuyucusu değiliz.burda gördüğümüzü yorumluyoruz.hakkınıza girmek istemem.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ayağıyla görüp kulağıyla konuşmak.... evinize icra gelmesinden fenadır ruhunuza gelmesi..''parmak yüzükten geçer gibi...' olaya şahit olmadan kişiyi itham ettirmeyen Allah ne yücedir!yalnız yazısı üzerinden yazarla kurduğum ilişkide sataşma ve/veya teveccüh olmadığı sürece yorumculara yanaşmadım,rumuzu veya yazısı üzerinden yorumcunun cinsiyeti hakkında merak taşımadım,tahmin yürütmedim.onca kötü kullanımına inat,iyisine imtisal olsun için olan bir şey hususunda kalplerin suizanna kesmesi dramatik!itibarı bir ömürle kazanırsınız ama birileri bir kalemde yere serer!hey gidi dünya,kötülerinden geçtik,iyilerinden çekiyoruz! bir kişinin bile zihninde istifhama sebep olunmuşsa haysiyet cellatlığı tescillenir! gülmenin sonu ağlamaktır derler, ya da tez sevişen tez ayrılır! fetretimiz mübarek ola...hafizanallahi ve iyyaküm.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ELİF 12 yıl önce Şikayet Et
    turgut1,translator,fezeyan... yorumlarınızı şimdi okudum.(alışkanlık oldu,önceden sadece haber ve bi kaç yorum okurdum,bu durumdan pek hoşlanmadığımı da belirteyim)turgut1 beye teessüflerimi bildiyorum.günah keçisi mi arıyorsunuz?yorumlara öylesine bakarken çaktırmadan adres alışverişi yapanları görünce ilk bakışta ne anlaşılır sizce.ki ortak platform olduğu söylenince bu konuyu kapatmıştım.çünkü düşüncelerine değer verdiğiniz şahısların,böyle hatalara düşmesi üzücü olur.sayın translator size de anlayışınız için teşekkür ederim.özel hakkındaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat