Kredi kartı ocağıma incir dikti!
Kredi kartı ocağıma incir dikti!
Aileyi tamamen yok etmek kesinlikle suç olmalı.. Verme,, kardeşim... verme... herkes ekonomisini düzgün yönetemez. Teminatsız hiçbir işlem yapılmasın,, alabileceğin kadar borç ver..

Yorumlar32

  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Üstad Faran ve Translator. Enes Bin Malik diyorki;Allah rasulü bana,Ey oğul 'Hiç kimse için kalbinde bir hile olmadığı halde sabahlamaya ,akşamlamaya gücün yetiyorsa bunu yap' dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti.'Ey oğul işte bu benim sünnetimdir.Kimi sünnetimi severse beni sever,beni seven ise cennette benimle beraber olur'' bu hadisi okuyan duyan işiten birinin bu gayrette kimseye hile taşımaksızın hareket edeceğine öz güvenimiz tamdır..ki bu sünnete uymak yine ''Yılan,deliğine döndüğü gibi ,din Hicaza dönecektir.Dağ keçisi dağın başındaki sığınağına indiği gibi,Dinde hicazdaki sığınağına dönecektir.Din garip olarak başlamıştır ve başladığı gibide garip olacaktır.Cennet garipler için olsun!Onlar(garipler) benden sonra benim sünnetimden halkın ifsat ettiklerini ıslah edenlerdir'' buyurmuştur..biz o gariplerden olduğumuz için küsmece darılmaca olur mu?bir birlerimizin halisane niyyetlerini bilirken....Translator Kardeşim yolun açık cuman mubarek olsun
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Faran, Alimlerimiz ve Nebilerimiz... Sevgili Faran sorunuza cevap olacak kaynağı affınıza sığınarak söylemememde hayır olduğunu baskınbir kanaatle düşündüğümden kaynak adı vermek yerine,Peygamberleri Nebi Peygamberler,Rasül Peygamberler ve Ululazim Peygamberler tasnifiyle irdelediğimizde halkı irşat etmek sorana cevap vermek,o vahye emredilene kendiside uymak durumunda nebiler vardı bunlar bir ailede birden fazla olabiliyordu..ben zamane alimleri denilince sizin ince sezginize istinaden bende o alimleri kasdetmiyorum..ben kutbu ceditlerden bahsediyorum,ben Allahın ilim verdiği inkar edenlere karşıda marifet vererek destekledikleri o yıldızlardan bahsediyorum...Üstadım geçen günlerde kılıcınızla kestiğiniz bir husus vardı ki bende ona taaccüp ettim Tevbe suresi 40. ve Ali İmran 124-125. okumanızı Sebe 12 ve Enbiya 82. ayetleri okumanızı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı istirham edeceğim..
    Cevapla
  • ELİF 12 yıl önce Şikayet Et
    fezeyan hanım. benden dolayı bi sıkıntı yaşadıysanız,gerçekten özrümü belirtmek isterim.sonuçta niyet okuyucusu değiliz.burda gördüğümüzü yorumluyoruz.hakkınıza girmek istemem.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ayağıyla görüp kulağıyla konuşmak.... evinize icra gelmesinden fenadır ruhunuza gelmesi..''parmak yüzükten geçer gibi...' olaya şahit olmadan kişiyi itham ettirmeyen Allah ne yücedir!yalnız yazısı üzerinden yazarla kurduğum ilişkide sataşma ve/veya teveccüh olmadığı sürece yorumculara yanaşmadım,rumuzu veya yazısı üzerinden yorumcunun cinsiyeti hakkında merak taşımadım,tahmin yürütmedim.onca kötü kullanımına inat,iyisine imtisal olsun için olan bir şey hususunda kalplerin suizanna kesmesi dramatik!itibarı bir ömürle kazanırsınız ama birileri bir kalemde yere serer!hey gidi dünya,kötülerinden geçtik,iyilerinden çekiyoruz! bir kişinin bile zihninde istifhama sebep olunmuşsa haysiyet cellatlığı tescillenir! gülmenin sonu ağlamaktır derler, ya da tez sevişen tez ayrılır! fetretimiz mübarek ola...hafizanallahi ve iyyaküm.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ELİF 12 yıl önce Şikayet Et
    turgut1,translator,fezeyan... yorumlarınızı şimdi okudum.(alışkanlık oldu,önceden sadece haber ve bi kaç yorum okurdum,bu durumdan pek hoşlanmadığımı da belirteyim)turgut1 beye teessüflerimi bildiyorum.günah keçisi mi arıyorsunuz?yorumlara öylesine bakarken çaktırmadan adres alışverişi yapanları görünce ilk bakışta ne anlaşılır sizce.ki ortak platform olduğu söylenince bu konuyu kapatmıştım.çünkü düşüncelerine değer verdiğiniz şahısların,böyle hatalara düşmesi üzücü olur.sayın translator size de anlayışınız için teşekkür ederim.özel hakkındaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.
    Cevapla
  • ismail gedik 12 yıl önce Şikayet Et
    Suç Nasil. Hirsiz degil mal sahipleri mi suçlu !? Hirsizlik haramda faiz helal mi ? Bence kabahat genelde kadinlarin oluyor, dünya kadar istekleri bitmek tükenmek bilmiyor, annem'den biliyorum : Komsuda bisey görsün dirdirdir babamin basinin etini yiyor bizde alalim diye, suçlu bankaymis ! Ne bankasi be , suçlu ... .
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Can Bican 12 yıl önce Şikayet Et
    Saygıdeğer Emsile Hanım (ve diğerleri....),. Allah'tan merhuma rahmet, siz yakınlarına da sabr-ı cemil niyazıyla taziyelerimi iletmek istiyorum. Özel iletişim konusunda size ve Translator kardeşe tamamen katılıyor ve endişelerinizi paylaşıyorum. Aynı endişeleri üstad Faran da bu konu ilk açıldığında, -menfi örneklerine atıfta bulunarak- dikkatli olmak/sınırlara riayet etmek gerektiği şeklinde dile getirmişti zaten. Hem yorum köşesini ve diğer okuyucuları ilgisiz/özel konularla meşgul etmemek, hem de konuları daha derinlemesine irdelemek adına -genele açık- ortak bir platformda haberleşme imkanı olabilir miydi...<br> Faran Kardeş'in ilk irtibat girişiminin de bu düşünceden doğduğunu zannediyorum. Ha böyle bir şeye kim, ne kadar ihtiyaç duyar o da kişisel şartlarla ilgili bir durum. Kredi kartı konusu da -bir çok toplumsal problem de olduğu gibi- sadece sorumlularına isabet etmekle kalmıyor, maalesef... <br>Translator kardeş, küplerden daha yeni inebildim. O konuya bilahere eğileceğim inşaallah. ;-)...
    Cevapla
  • ervake 12 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerinize katılıyorum. Kendi hatalarım dururken bakalarının hata/kusurları ile meşgul olmak da istemem lakin haksızlıklara tahammül edemeyen bir yapım var. Özür dilemek insanın kibrini törpüler, iyi bir insan/ müslüman olmanın da gereğidir zannımca. Bu erdemi gösteremzsek aynı durum başa geldiğinde benzer tepkiler gelmesi ilahi adaletin tecellisidir diye düşünmüştüm. Derler ya insan, kınadığı şey başına gelmeden ölmezmiş diye o hesap. Menfaat çatışması yok elbette,ikisini de tanımam etmem, benimkisi hakkı teslim etmek...
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    CİĞER BUYSA KEDİ NERDE? EKONOMİDE HERGÜN REKOR KIRIYORSAK BU FAHİŞ FAİZLER NİYE?. Buradan hergün TÜRKİYEDE ASRI SAADET YAŞANIYOR HAVASI POMPALAYANLARIN rüyadan uyanması için başına Milleti kuşatan binbir musibetten birinin gelmesi mi gerekiyor? KART KREDİ CİNNETLERİNİN SALGIN GİBİ YAYILDIĞI,BOŞANMA SAYISININ EVLENME SAYISINI GEÇTİĞİ,HERGÜN 5 KADININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ,alacak verecek cinayetlerinin zirve yaptığı, SOSYAL PATLAMALARIN BİNİNİN BİR PARA ETMEDİĞİ BİR ÜLKEYE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK GERÇEKLERE TAKLA ATTIRARAK KOSKOCA BİR MİLLETİ KANDIRMAKTIR. Her ay kazandığının bir kısmını tasarruf edeceğine 36 ay sonrasını taksitli işlemlerle yiyip bitirmiş bir ülkenin zenginliğinden dem vurmak, Ecnebi eline geçmasine seyirci kalınan bankacılık sisteminin bu Milleti;Dünyadaki faizlerin 8-10 katı bir zulme düçar etmesinin sorumluluğundan zerre rahatsızlık duymamak nasıl bir vicdandır? KİMDİR BU İŞİN ESAS SORUMLUSU?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ervake. muhterem,normalde böyle,sitede sık sık uğrayıp yorum yazmayı boş iş diye tanımlayan biriyim :)ve fakat genelin kumaş kalitesinin bu kıvamda olması bendenizin kanaatini değiştirdi..müslüman müslümana cennet olmalı,bazan iyi insanların dilleri kendilerine ihanet eder ya da maksadı aşan bir his taşımı olur..burada bir menfaat çatışması yok haliyle kendi yürek potamızda pekçok şeyi hayra tebdil etmeliyiz..bak mesela bendeniz üstad ibrahim dursun beyi merak ettim zira çok zamandır göremiyorum,kendisiyle çok farklı bir disiplin üzereyiz,ağır,çok ağır sözleri de var lakin birlikte yaşama kültürü geliştirmek durumundayız..çoğu zaman mahsus,sinir etmek adına inanmadığımızşeyleri yazıyoruz :) feyezan hanım da translator bey de kıymetli arkadaşlar.çarpıştırmayalım...
    Cevapla
  • ervake 12 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner. Gün gelir hesap döner... Sayın turgut1, Feyezan Hanım aynı duyguları haksızca başkalarına da yaşatmış ve gereğini yapmamıştı. İlahi adalet... Translator'un duruşunu takdir ve tebrik ediyorum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    üstad turgut1. muhterem,geçen, zamane alimlerinin nebiler mesabesinde olduğu yönünde bir cümleniz,yaklaşımınız olmuştu,şerh etmenizi,dayanaklandırmanızı istirham edecektim,mümkin midir? doğrusu sizden böylesi bir yöneliş ummuyordum:)
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu ELif var ya. ELif Be te Se..Ah Elif ah,Feyezan Hanım senin yüzünden yok...vay garibim kendini suçlu,kabahatli hissediyor şöyle dese bir türlü böyle dese bir türlü..seni anlıyorum feyezan hanım..ben burdayım de ve gel.Biz kırk kişiyiz bir birimizi biliriz.Feyezan Hanımı yarın usta kalemiyle nakış dokurcasına ilmini bilgisini eleştirisini yazarken görmek okumak dileğiyle..
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    üstad. süt liman,bir eli yağda bir eli balda bir hikayemiz var gibi mi geldi sana:) dertlerin küükleri konuşurlar,büyükleri suskundurlar! akla hayale gelmeyecek deme,şu memlekette artık hiçbir şey beni şaşırtamaz,emin ol! hayatın sırtında yaşayanlar ve hayatı sırtında yaşatanlar/taşıyanlar..acı çekmek ruhun fiyakasıdır kanımca,kalbin pasını kirini atar!bir şerrin kattığı değeri/tecrubeyi bin kitaptan edinemeyiz çoğunlukla!bırak sen yoğurdu üfleyerek yemeyi,rüya görmemek için uykuya savaş açanlar var! insan acayip bişey üstad,camus un dediği gibi insan bir muamma! evet çok keramet var insanda ama ya belhum edal!
    Cevapla
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    bencede sitem doğru. hangi akla göre,insanın eline pimi çekilmiş bomba veriliyor.herkes iradesine sahipmi.kaç kişi iradesine sahipki.insanın hiç sorun olmasa bile bununla ocağı yıkılır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat