Öğrenmenlerin sesini duyurmaya çalıştığı nokta

  • GİRİŞ01.03.2012 08:48
  • GÜNCELLEME01.03.2012 08:48

Orhan Bey;

Öncelikle ilgi ve alakanıza sonsuz teşekürlerimi  sunarım. Milli Eğitim camiasında 7 yıldır öğretmen olarak görev yapmaktayım. Bu süre zarfında çok deşimler yaşadık ve gördük. Fakat bu dönem ne olduğunu neden olduğunu anlamadığım öğretmen karalamsı başladı. Yıllardır süren bazı haklarımız var.Bunlardan biri de tayin hakkıdır. Öğretmen olan veya olmayan tüm evli çoluk çocuğu olan kamu personeli tayin denen işleme maruz kalmaktadır, Bu da eşi çalışan kimseler için özür gurubu tayin hakkı ile tayin isteyerek eşinin bulunduğu il veya ilçeye tayin olarak giderdiniz, tayin istediğiniz kuruma atamanız olmadığı takdirde devlet sizi il emrine verir,il emrine alınan kişi açık bulunan biryere tayin ederdi.

Günümüzde KHK düzenlemeler yapılmakta olup bu düzenlemeye özür atamalarıda girmiştir.

Özür Gurubu atamalar şunlardır: Eş Özrü Ataması, sağlık özrü atamas, Olağanüstü durumlar (Boşanma Gibi), Eğitim Özrü Atamasıdır. Bu atamalar mecburi ve yapılması kaçınılmazdır. Daha önceleri  yaz ve ara tatil olmak üzere yılda iki defa atama yapılırdı. Birici atamada çıkmadığında eşinizi çocuğunuzu arar çıkmadı 6 ay sabredin derdiniz diğer atamada inşallah çıkar olmasa  da il emrine atanmayı tercih ederim, derdiniz.

14 Eylül 2011 tarih ve 28054 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 652 sayılı KHK’nin “Personele İlişkin Hükümler” başlıklı 7. bölümü, “Atama” başlıklı 37.maddesi, 3. fıkrasındaki “Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.” hükmü ile özür durumuna bağlı atamaların tamamının sadece yaz tatili dönemlerinde yapılabileceğini öngören bir düzenleme yapılmıştır. Yapılan bu düzenleme ile, il emri gibi temel bir hakkı kaldırmıştır.

İşte biz öğretmenlerin  sesimizi duyurmaya çalıştığımız nokta budur. Birileri öğretmenlerin bu tayinleri suistimal ettiklerini söylemektedir, kimdir suistimal eden. Biliniyorsa neden bunlar hakkında gerekli işlemler yapılmıyor. Neden herkesi töhmet altında bırakarak öğretmenleri karalamaya çalışılıyor. Lütfen bizler var olan haklarımızın korunmasını istiyoruz. Fazladan hak istemiyoruz.

Öğretmen

Sevgili Öğretmen;

Konu yoruma açık olduğu için ben fazla yorum getirmeden yazınızı yayınlarak sesinizi duyuracağım inşallah en kısa sürede dertlerine çözüm üretilir.
 
Sevgilerimle.
 
Orhan Çınar'la Paylaşım-Haber7
orhancinar01@gmail.com

Yorumlar9

  • ELİF 12 yıl önce Şikayet Et
    faran bey. konuya yabancı değil bizzat içinde sayılırım.çalışmayan eşinin sigortasını ödeyip tayin isteyip atananları bizzat gördğüm için biliyorum.doğudan gelmek için kullanılan bi yöntem yani.bakanlık da bu tür şeylere fırsat vermemeli bence.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    elif. muhterem,konuya yabancı mısınız? zira eş durumu atamaları sadece memurlar arasındadır!
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    eş durumu!. devlet aile bütünlüğünü sağlamakla mükellef. tamam..eşi çalışmayan için sorun yok,çalışmayan çalışanıjn yanına..iyide biri izmir de biri kars ta ise neden kars olmasın birleşme yeri? biri hakkari biri ankara,iyi işte hakkari de birleşin! biri avn da biri denizli de,devlet hatay da birleştirdi,gidin! bana maval okumasın kimse; hanım tıbbıyeli,mezun oldu yallah güneydoğu nun bir ilçesi.uzmanlık kazandı ve okudu hadi bakalım bir şark görevi daha,yallah güney doğunun başka bir ilçesi..gerekli hizmet puanını alınca kurum içi dönem ataması ile anca...hani neden söylüyorum, bekara karı boşamak kolay demeye yeltenmesin kimse ya da damdan düşmedin de anlamıyorsun yollu boş konuşulmasın ..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu rotasyona tarafım!. yeni mezun olur öğretmen yallah doğu/güneydoğuya.yeni mezun hakim,savcı,kaymakam,doktor vb yallah doğu/güneydoğuya..terörün bu raddeye gelmesinde bunun da katkısı var! neden o bölge insanı denek muamelesi görüyor? sıfır tecrube ile ne verilebilir insanlara? karma rotasyon olmalı! memur olma ,olursan şartlarına razı ol..hani memleketin her yanı kanımızla sulanmıştı,her yer bizimdi hani? ayrımcı değildik hani? geçin bunları...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cemre güneş 12 yıl önce Şikayet Et
    il emri haksızlığı. Desteğiniz için teşekkürler.Eş durumu atamalarında il emrini kaldırarak ailelerin bir araya gelmelerini zorlaştırdılar.Toplumun temel taşı olan aile yapısının bozulmasını umursamıyorlar.Öğretmen çocuklarının psikolojilerini bırakın, öğretmenlerin çocuklarının varlığını bile görmezden gelen bir uygulama yapıyorlar.Bu durum sadece öğretmen ailelerini ilgilendirdiğini düşünmüyorum.Bütün topluma malolacak bir haksızlık yapılmakta.Lütfen bu konuda duyarsız kalmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat