Kürtlere açık mektup

  • GİRİŞ23.02.2021 09:25
  • GÜNCELLEME24.02.2021 09:33

Kürtler Orta Doğu’nun kadim halklarından biridir.

Bu coğrafyada kurulmuş her medeniyette Kürtlerin katkıları vardır.

Binlerce yıldır Orta Doğu’da yaşayan bu asil halk, İslâm ile müşerref olunca hem İslâm’a sıkı sıkıya bağlandı hem de büyük fetih hareketlerinde aktif görev aldı.

İslâm sancağı Selahaddin Eyyubî gibi kahramanların elinde gururla dalgalandı, başta Kudüs olmak üzere Haçlı tasallutu altında inleyen yüzlerce şehir özgürlüğüne kavuştu.

Kürtler İslâm’ı öylesine benimsedi ki yaşadıkları her yerde onlarca medrese kurdu, sayısız âlim ve evliya yetiştirdi.

Doğu insanının dindar, güvenilir, mütevazı ve misafirperver olduğu düşüncesini toplumumuzun hafızasına yerleştiren de işte Kürtlerin İslam’a duyduğu derin sadakat oldu.

Kürtler tarih boyunca İslâm’ın gücüne güç kattı, “Müslüman” olmak ise Kürtlere çok yakıştı.

Kürt kimliğinden ve benliğinden İslâm’ı çıkardığınızda geriye ne kalacağının cevabını öncelikle Kürtlerin vermesi gerekir.

Çünkü terör örgütü PKK 40 (kırk) yılı aşkın bir süredir Kürtleri dinsizleştirmek veya ateşe tapılan Zerdüşt dinine sürüklemek için her türlü zulmü sergilemekte.

PKK tasallutu altında geçen kırk yılda Kürt gençlerinin bir bölümü ise kandırılarak dağa çıkarıldı.

Ya hayatlarının baharında dağdaki zorbalara hizmet etmekteler ya da kara toprağa düşerek geride gözü yaşlı insanlar bırakmaktalar.

Dağlarda ve hendeklerde ölen on binlerce Kürt gencinden geriye nasıl bir kazanım kaldı?

PKK’nın sözde bağımsız devlet masalı Irak dağlarındaki mağaralara hapsoldu.

Birkaç Batılı devletin elinde kukladan başka bir şey olmayan terör örgütü PKK’nın sözde bağımsız devlet masalının ne kadar kurmaca olduğu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile ortaya çıktı.

Türkiye kararlı bir şekilde o coğrafyalara girdiğinde ABD’si, Rusya’sı, İsrail’i ardına bakmadan çekildi, kaçtı.

Batılıların kendi çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmedikleri apaçık ortaya çıktı.

Hiçbir Batılı gücün İslâm ile özdeşleşmiş halklara sevgi ve muhabbetle bakmayacağını her Müslümanın öncelikle bilmesi gerekir.

Başta da Kürtlerin.

Ne kadar dinsizleşse de İslâm düşmanlığından asla vazgeçmeyen Batının, Müslüman bir halk olan Kürtlere Orta Doğu’da rahatça yaşayabilecekleri bir devlet kurduracağına ise hiçbir Kürt inanmasın.

Batılıların ilk amacı Orta Doğu’daki büyük devletleri bölerek İsrail’in güvenliğini garanti altına almak, ikincisi ise Orta Doğu’daki petrolü ve doğalgazı kontrol altında tutmaktır.

Dağlardaki inlerde saklanan terör baronlarının banka hesapları kabarırken, gencecik bedenler ateş tanrılarına kurban edilmekte.

HDP’li yöneticilerin çocukları en pahalı kolejlerde okurken, eğitimine yurt dışında devam ederken, tatilden tatile koşarken, en pahalı markaları giyerken, gariban gençler terör kamplarında esir hayatı yaşamakta.

Parti vitrinine yerleştirilen Müslüman görünümlü birkaç şuursuzun ise bu İslâm düşmanı örgütün aldatmacasından başka bir şey olmadığını, en kanlı terör eylemi karşısında bile sızlamayan kara vicdanları ortaya çıkardı.

PKK’nın derdi Kürtlük değildir.

PKK’nın derdi İslâm değildir.

HDP’nin derdi barış değildir.

Hepsi Batı’nın kendilerine biçtiği rolü en zalim ve en ahlâksız yöntemlerle icra etme derdindeler.

Çünkü efendileri öyle emrediyor.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar16

  • 34BS 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Müslümanız kürtler kardeşimiz diyoruz ama çoğunluğu abd vs haçlı yahudi güdümündeki pkk terör örgütü siyasi uzantısına destek veriyorlar, şu anda ülkemize yapılan saldırılardan ortaya çıkan gerçek; bir beka kurtuluş savaşı gerçeğidir ve bu sondan bir önceki haçlı seferidir hatta haçlı yahudi seferidir son otuz yılda abd ve müttefiklerinin işgalleriyle kanayan yara İslam ülkelerinde on iki milyon Müslüman öldürülmüştür görünen o ki haçlıların lideri abd Müslümanların lideri son binyıldır olduğu gibi Türkiye'dir ve kürtler iki tercihten birini yapmak durumunda kalacaklar ya çanakkalede olduğu gibi safımızda ya da...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Vatantaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bır hlki arkana alman gerk?!!
  • İstisna 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi doğru ama tek istisna var. ARTIK hdp gücünü doğudan almiyor. Baskıdan kurtulan halk gerçek safini belli ediyor. Hdp yi meclise dogu degil batıdaki her evden bir oy diyenler getiriyor
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    ama dedigine gore degil mi diyorsun?
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Zulme riza zulümdür !..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ABDÜLHAMİD Han 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce yapılan işin kime yaradığını sormak lazım pkk kurulduğundan beri haçlı yahudi aleyhine bir şey yapmamış yaptıkları hep Müslümanlara zarar vermiş, pkk komünist stalinci ateist yani dinsiz eli kanlı bir terör örgüt olduğunu kırk yıldır bebek çocuk kadın yaşlı demeden sivil ve üstelik millet ayrımı yapmadan öldürüyor peki ben Müslümanın deyip bunların siyasi uzantısı partiye oy verenler biliyorlar ki bunun iki cihanda da karşılığı olacak akşam olunca nasıl uyuyorlar bunları vicdanlarına nasıl anlatıyor nasıl kabul ettiriyorlar, eğer ırkçılık gayesiyle destekleyen varsa İslam ırkçılığı da yasaklıyor, aklı başında bir Müslüman bunlara destek vermez.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • sinem 3 yıl önce Şikayet Et
    beyfendi sorun pkk ve hdp degil ki. sorun kurtlerin adalet hak arayisi. sn cumhurbaskanimiz anadili gunu munasebetiyle ne guzel vurgulamalar yapiyor. size soruyorum sayin bozdogan bey bu anadil bu kadar vazgecilmez bir seyse kurtce icinde aynisini soylermisiniz. bence sizinki bir mektup olmamis tarihi bir hikaye olmus. yarinki yazinizda mektubunuzu dort gozle bakliyorum. tesekkur ederim.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Kürtçe 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürtçe konuşmak serbest olmadi mi. Hatta seçmeli ders olmadi mi. Hatta devlet eliyle bile kanallar kurulmadi mi. Unilerde bölümler açılmadı mı? Gerçekle yan yana yaşayıp onu gorememek NASIL bir algi boyle
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    hala haklarından bahsediyorsun. kürtçe eğitim, radyo, TV, şarkı... daha ne olsun. Allah sizi nankörlüğünüzden dolayı pkk ve hdp ile cezalandırıyor.
    Toplam 4 beğeni
  • bellii 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet millet olarak derdimi anlatmayi dahi yasaklamissiniz. siz diyorsunuzki (niyetinizi bilemem ama bunlar hep kurtleri kandirmak icin kullanildi - tespileriniz dogru olmakla beraber) avrupa bati cok kotudur sana rahat vermez.sonuna kadar birlikte yasamak isteyen bir musluman kurt olarak soruyorum. allahinizi severseniz dalgami geciyorsunuz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi derdi anlatmak yasak. diyelim ki yasak pkk da derdinizi çok mu iyi anlatabiliyorsunuz. siz celladınıza aşık olmuşsunuz.
    Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat