Üzülmeyin göbek atın
- GİRİŞ23.03.2011 08:33
- GÜNCELLEME23.03.2011 08:33
CHP yandaşı bir yazar, basın mensuplarını yakından ilgilendiren Türk Ceza Kanunu’ndaki değişiklik tasarısıyla yandaş gazetecilerin kurtarılacağını yazdı. Ergenekon tutuklamaları karşısında basın özgürlüğünün tükendiğinden dem vuranlar, ne hikmetse yüzlerce gazetecinin mağduriyetine yol açan yargı kuşatmasının yarılmasına tepkililer.
Kaldı ki, yeni tasarı, derde deva bir düzenleme değil. Aksine cezaları arttıran ve yargı kuşatmasını zırha dönüştürme riski taşıyan bir tasarı. Bu haliyle, yeni mağduriyetlere yol açabilir.
Mümkünse, tasarının seçim sonrasına bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Belki soruna daha ciddi çözüm getirebilecek bir düzenleme yapma fırsatı doğabilir.
Gel gör, bu bile CHP yandaşlarını rahatsız ediyor. Yani diyorlar ki, daha fazla vurun, imkanınız varsa öldürün. Bu nasıl bir hınçtır, anlamış değilim. Bir de utanmadan, basın özgürlüğünün yerlerde süründüğünü söylüyorlar.
Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
(Şamil Tayyar - Star)
Yorumlar1