Müftü devlet memuru değildir

  • GİRİŞ02.04.2013 09:22
  • GÜNCELLEME02.04.2013 09:22

Müftü devlet memuru değildir. Makamınızın itibarı devletin itibarından değil, dinin itibarından gelir. Sizi itibarlı yapan Allah ve Resûl'ünün [asm] izzetini inciten her türlü uygulamadan uzak durmanız beklenir.

Müftü devlet memuru değildir. Alnını gönüllüce secdeye koyan, koyamasa da koyamadığı için gönlü incinen siviller adına orada oturuyorsunuz. Makamınız devlete değil millete aittir. Kaldı ki devlet de külliyen millete aittir. Şu halde, memurlar içinde en çok sizin sivil olmanız beklenir.

Müftü devlet memuru değildir. Memurluk mecburiyettir. Ama siz gönül işi yapıyorsunuz. Gönüllüce kul olanların gönüllüce yaptıkları kulluk adına oradasınız. Size gönül verenlerin gönül vermediği laik mecburiyetlerden, hele de mecbur değilseniz,  uzak durmalısınız.

Müftü devlet memuru değildir. Vali ya da kaymakam sizin mutlak âmiriniz değildir. Allah Resûl'ü [asm] adına orada oturuyorsunuz. Gördüğünüz hürmeti O'nun adına görüyorsunuz. Kendinize amirinizin gözünde değil Allah'ın nazarında itibar arayın. Allah Resul'ünün razı olmadığı, müminin izzetini kıracak, imanın şerefini rencide edecek saygı duruşu gibi modern tapınmalardan uzak durmanız beklenir.

Müftü devlet memuru değildir. Devletin size atfettiği zoraki saygınlıktan değil Kur'ân'ın şerefinden gelir makamınızın şerefi. Vahyin merhametli dokunuşu sayesindedir itibarınız. Bir geceyi bin aydan hayırlı kılan Söz'ün hatırından ötürü hatırlı sayıldınız. Kur'ân olmasaydı ne sözü dinlenen adam olurdunuz ne dinlemeye değer sözleriniz olurdu. Kur'ân'ın hatırını kıran, Kur'ân okuyanları mahcup eden tuhaf uygulamalara bile isteye razı olmamanız beklenir sizden. 

Müftü devlet memuru değildir. Siz ulusal bir devleti değil, evrensel bir gerçeği temsil ediyorsunuz. Siz tevhidin kıblesi mihrabın temsilcisisiniz. Siz Peygamber'in [asm] makamı minberin varisisiniz. Siz hakikatin hatırlatıcısı ezanların sesisiniz. Siz, insanlığın biricik izzet sebebi Kur'ân'ın sözcüsüsünüz. Sizin sızlanmanız nasipsiz gönüller için olmalı. Sizin endişeniz kurtulamayan ruhlar için olmalı. Sürülme korkusu, görevden alınma kaygısı sizin önceliğiniz olmamalı.

Müftü devlet memuru değildir. Devlet memurluğu dünya işidir. Siz ebedî meyveler veren, sonsuz ödülleri olan bir iştesiniz. Memur olduğunuz için değil kul olduğunuz için yapıyorsunuz vazifenizi. Allah'ın kullarına amirlik yapmaya kalkmayın. Allah'ın kullarına devlet adına hükmetmeye kalkmayın. Allah'ın kullarını dünyalık işlerde oyalamayın.

Senai Demirci - Haber 7

senaidemirci@gmail.com

Yorumlar11

  • veysel 11 yıl önce Şikayet Et
    Müftü Devlet memuru değildir.. Doğru söze ne hacet "Müftü Devlet memuru değildir."
    Cevapla
  • rukiye polat 11 yıl önce Şikayet Et
    İTTİHAD-I İSLAM'I İSTEMELİYİZ. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin dediği gibi en büyük farz İTTİHAD'I İSLAM'dır. Bütün herkes bunun için dua etmeli ve çalışmalıdır. Kuran'ı Kerim'de de Cenab-ı Allah Müslümanların birlik olmalarını bildirmiştir. "Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, parçalanıp ayrılan ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır. (Al-i İmran Suresi, 105) "... Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yusuf tekil 11 yıl önce Şikayet Et
    karistirmis. Muftu devlet memuru degilse ulkede kimse devlet memuru degil.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • uğur aksu 11 yıl önce Şikayet Et
    Aksine müftü devlet memurudur.. İstisnalar olabilir.Fakat devletten maaş alarak din hizmeti yapılmaz.Maaş alıyorsa ve kendi nafakasına sarfediyorsa o kişi devlet memurudur ve devletin ona yüklediği vazifeyi yapmak zorundadır.Yapmazsa aldığı maaşın hakkını vermemiş olur.Maaşın hakkını vermek için bir iş yapıyorsa din görevlisi o zaman yaptığı hizmeti sırf Allah için yapmamış olur.Kısacası bu mesele sıkıntılı bir mesele.Benim idrakim yetmiyor,ama ben müftü olup devletten maaş almak istemezdim.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • hacı mustafa ersözlü 11 yıl önce Şikayet Et
    HERKES KENDİ İŞİNİ YAPABİLİYOR MU ?. 10 sene önce bir Milli Eğitim Müdürü yaptığımız işlerin zamanımızın yüzde 75 i milli eğitimle ilgili değil demişti. Acaba müftüler zamanlarının ne kadarını Halkı aydınlatmaya ayırabiliyorlar. ?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat