Müftü devlet memuru değildir
Müftü devlet memuru değildir
Müftü devlet memuru değildir. Devletin emri altında çalışıyor olabilirsiniz. Ancak Allah'ın emirleri adına orada oturuyorsunuz. Allah'ın şerefli dini İslam, insanlığın şeref tablosu peygamberler olmasaydı, o makamda olmayacaktınız.

Yorumlar11

  • veysel 11 yıl önce Şikayet Et
    Müftü Devlet memuru değildir.. Doğru söze ne hacet "Müftü Devlet memuru değildir."
    Cevapla
  • rukiye polat 11 yıl önce Şikayet Et
    İTTİHAD-I İSLAM'I İSTEMELİYİZ. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin dediği gibi en büyük farz İTTİHAD'I İSLAM'dır. Bütün herkes bunun için dua etmeli ve çalışmalıdır. Kuran'ı Kerim'de de Cenab-ı Allah Müslümanların birlik olmalarını bildirmiştir. "Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, parçalanıp ayrılan ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır. (Al-i İmran Suresi, 105) "... Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yusuf tekil 11 yıl önce Şikayet Et
    karistirmis. Muftu devlet memuru degilse ulkede kimse devlet memuru degil.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • uğur aksu 11 yıl önce Şikayet Et
    Aksine müftü devlet memurudur.. İstisnalar olabilir.Fakat devletten maaş alarak din hizmeti yapılmaz.Maaş alıyorsa ve kendi nafakasına sarfediyorsa o kişi devlet memurudur ve devletin ona yüklediği vazifeyi yapmak zorundadır.Yapmazsa aldığı maaşın hakkını vermemiş olur.Maaşın hakkını vermek için bir iş yapıyorsa din görevlisi o zaman yaptığı hizmeti sırf Allah için yapmamış olur.Kısacası bu mesele sıkıntılı bir mesele.Benim idrakim yetmiyor,ama ben müftü olup devletten maaş almak istemezdim.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • hacı mustafa ersözlü 11 yıl önce Şikayet Et
    HERKES KENDİ İŞİNİ YAPABİLİYOR MU ?. 10 sene önce bir Milli Eğitim Müdürü yaptığımız işlerin zamanımızın yüzde 75 i milli eğitimle ilgili değil demişti. Acaba müftüler zamanlarının ne kadarını Halkı aydınlatmaya ayırabiliyorlar. ?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • arif bilir 11 yıl önce Şikayet Et
    O Halde İstifa edip Kanaat Önderi Olsunlar. Hoca sapla samanı niye karıştırırsın.Diyanete bağlı müftüler bal gibi devlet memurudur.Maaşlarını nereden alıyorlarsa oraya mensupturlar.Vesselam
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    umut beydağı. muhterem, rahmetli said nursi mi ittihat ı islam çizgisinde? yoksa takipçileri mi? bana göre s. nursi ittihat ı islamcıydı,padişah abdulhamit ile olan görüşmeleri de biraz buna matuftur , lakin gel gör ki şimdi üstad ın yolundan gidiyorum diyenler bin parça,fırka fırka..bırakınız fırkalara ayrılmayı ümmeti de fırkalara ayırıyorlar, mezhepçilikte epey bir ön alıyorlar,böyle mi islam kardeşliği,birlikteliği tesis edilecek,güldürmeyin beni! cemaatine, üstadına ve üstadının eserlerine çağıran yoldan çıkmıştır, bu her kes için geçerlidir,bunu ilkin kendi nefsime söylüyorum,çağıran Allah a çağırsın, vahye çağırsın..
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • umut beydağı 11 yıl önce Şikayet Et
    İTTİHAT-I İSLAM'I ANLATMALI İMAMLARIMIZ. müslüman aleminin başındaki tüm sıkıntıların tek çözümünün bizim birliliğimiz olduğunu anlatmalı, her cuma'da her namazda bunun duasını ettirmeli, bu bilinçte olmalı. Bediüzzaman'ın dediği gibi küfrün başarısı hak olmayan şeye ihlasla bağlanıp birlik olmalı, ama müslümana bakıyorsunuz, tek derdi evlenmek çocuk yapmak, para kazanmak. Allah tabiki başarı vermez işte ,böyle sürünür kavrulur ümmet. Emekli olunca namazı bırakan imamlar değil, İTTİHAT*I İSLAM ÜLKÜSÜYLE yanan cehd insanları istiyoruz artık, diyaneti bu anlamda göreve çağırıyorum
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • -sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    ama devlet memuru gibi davranıyorlar. ya da davranmaya mecbur ediliyorlar ve rest çekemiyorlar pek çoğu diyelim istisnaları gözardı etmeyerek.azıcık ipin ucunu kaçırsalar uzaktan yakından bir müdahale ile susturuluyorlar hatta suçlu ilan ediliyorlar. kısaca olması gereken yazıdaki gibi olabilir ama olan durum hocalık bir nevi ekmek teknesi öyle olmasa bu sessizliğe sabredemezler..ya da din algılarımız çok farklı.hata bizde..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Baki Aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık! . Edeben ve nezaketen sadece müftü devlet memuru değildir demişsiniz, aslında bütün din göevlilerini aynı çatı altında görmek gerekir.. B.r imam da müezzin de, Diyanet İŞleri başkanı da aynı minval üzere hayat sürmek zorunda.. Eğer, müftü ve imamlar devlet memuru olmadıkalrını hatırlar ve bunu uygulama alanına dahil edebilirlerse ne âlâ.. Değilse gelecek kuşaklar sanıyorum, diyanet teşkilatını devreden çıkarır ve dinini memursuz öğrenme yolunu bulur..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    üstad. müftü din görevlisi değil din gönüllüsüdür demeye getiriyorsunuz ama sözün patenti size ait olmadığından etrafında dolaşıyorsunuz,kasmayın kendinizi :)
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat