CHP'de konuşma metinlerini kim yazıyor acaba?

  • GİRİŞ14.11.2013 09:26
  • GÜNCELLEME14.11.2013 09:26

Muhalefet demek "iktidarın düşmanı" demek değildir. Seversin sevmezsin o ayrı ama Türkiye'ye yakışan bu değildir. Kanlısı bıçaklısı demek değildir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşma metinlerini kimin hazırladığını çok merak ediyorum. Ülkesinin yüzde ellisinden çoğu iktidar partisine oy vermiş. Adı üstünde Cumhuriyet Halk Partisi… Yani halkın yüzde ellisi… Yönetmeye talip olduğu ülkenin haklının yüzde ellisinden söz ediyorum.

İsminde hem Cumhuriyet hem halk ibarelerinin yer aldığı bir parti de iktidar için söylenen sözlerin çoğunun anlatım seviyesi gayet düşük.

Cumhuriyet, milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi demektir.

Bu anlatımdan da anlaşıldığı üzere 'Halk ne isterse o olmalı' önceliği esas alınmıştır.

Türkiye'nin Başbakan'ı karşında konuştuğun… Yaptıkları, yapmadıkları, yapacakları, yapmayacakları hakkında muhalefete eyvallah… Zaten olması gereken o lakin hakareti edebe yöneltip, aile birliği konusunda bu denli hassas olan bir kalbe kişisel oklar fırlatmak CHP'nin tercihi değil, Sayın Kılıçdaroğlu'nun tercihi gibi sanki.. Öyle diyorlar, öyle görünüyor çoğu yerden…

İşte basında yerini almış son konuşmalarından biri;

Dikizliyor dediğim için dava açmış sevsinler senin davanı. Açmazsan namertsin. TDK'ya baktım dikizlemek nedir diye gözetlemek yazıyor. Dikizci dedim. Gerçekten haklıyım. Sen bu insanlara önyargıyla nefretle bakamazsın. Ön yargılarından arın biraz adam ol adam. 60 yaşına geldin. Kadınlara nasıl böyle bakabiliyorsun sen.

Namert - Dikizci

Bu ikisi daha çok sokak kavgalarında kullanılan sözler olmakla birlikte ahlak değerleri yerinde olmayanlar için kullanılır.

Bu hepimiz için geçerli; söz ağızdan bir kere çıkar, kulak onu isterse binlerce kez duyabilir… Sen söylemiş olmak için söylersin, gaza gelir iki alkışla lafın gerisini getirirsin. Birileri çok güzel konuştun der, yağlar cilalar… Ama günün sonunda çemkiren, eli belinde 'Senin ağzını cart diye yırtarım' diyen biriyle aynı karede yer alırsın.

Söylenecek şey var, söylenmeyecek şey var…

Ağzımızdan çıkanların bizi esir etmesine izin vermeyelim...

Hayırlı günler…

Serdem Coşkun - Haber7

serdemcoskun@gmail.com

Yorumlar1

  • Ekrem Erol 10 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet!. Rahmetli Kazım Karebekir Trakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nı kurduktan sonra Halk Partisi, adının başına Cumhuriyet kelimesini eklemiştir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat