Tuşa bas, izi kalsın!

  • GİRİŞ20.12.2013 09:36
  • GÜNCELLEME20.12.2013 09:36

Sosyal medya aracılığı ile herkes ağzına ne geliyorsa yazıyor. Çamur atan atana ve bunun için klavyenin bir tuşuna basmak yeterli. Hiç uğraşmanıza gerek yok, emek sarfedip, dalında usta olmanıza ihtiyaç yok. Aç bir hesap, koy bir yumurta kafa sonra yaz yazabildiğin kadar...

O kişiyi sokakta görseniz yolunu çevirip suratına söyleyemeceğiniz her ne varsa hepsini söyleyebilecek kadar kör cesareti kendilerinde bulan bulana!.

Sosyal paylaşım siteleri cadı kazanı gibi mübarek ve kimsenin de sağ duyusu kalmamış. Ülkenin gündeminden nemalanmak isteyen birçok kişi 'Operasyon' başlığını atıp yıllar önce kendisine iş vermemiş olan iş yeri sahibinin bile ismini olayın içine bir tuşla katabiliyor.

Hakim de biziz, savcı da biziz... Çok biliyoruz çok... Herşeyi çok biliyoruz.
Ağzına geleni söyle sonra kafayı kuma göm. Oh ne güzel. Annesine dahi küfret sonra sil, yaz sil, yaz sil... Ortalığa bir çırada sen bırak, ateş daha alevlensin.

Şahit tuttuğun her söz için hesap sorulacak. İçinde tuttuğun ise Rabbim'in merhametine kalmış.

Edepten yana eksik, hayadan yana donanımsız,terbiyeden dem vursak hepten sınıfta kalmış cümleleri gayet rahat ve özgürce yazmak 'Ozgürlük' anlamına gelmez. Eskiden ağzı olan konuşurdu artık bilgisayarı olan herkes konuşuyor. Konuştuğunu yazdığı zaman dünyanın öbür tarafından da okunabiliyor.

Bu zamanda gaza gelmenin en iyi yolu bir hesap açıp, densizce yazılar yazmak.
Memleketin hali için, köşedeki bakkal için, annen için... O için, bu için, benim için, senin için...

TANIMADIĞINIZ İNSANLAR İÇİN BASMAYIN KARDEŞİM ŞU BİLGİSAYARIN TUŞLARINA... DEDİKODU YAPMAYIN. KİMSE SİZE FİKRİNİZİ SORMUYOR. HALLENMEYİN, OLANI KIZIŞTIRMAYIN.

(Not: Yazıda büyük harf kullanmak bağarmak manasına geliyormuş.) Bu yüksek ses size değil, onlara...

Ha en asap bozucu olan da 'HALKIN SESİ' deyip o saçma sapan cümleleri işlerine geldiği gibi yontup okuyan tartışma programları ve haber yayınları... Önce bir lafa bakın kim söylüyor sonra söyleyene bakın ne diyor!

Delinin teki bir laf ediyor, üzerine üç saat konu geliştirip konuşalabiliyor. Bugün mahkemeye çıksa 'Deli' işte adı üstünde denilip şahitliği kabul edilmez, ama yazdığı haber niteliği taşıyor gibi muamele görebiliyor.

Serdem Coşkun - Haber7
serdemcoskun@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat