O kadın kocama büyü yaptı

  • GİRİŞ10.01.2014 14:01
  • GÜNCELLEME10.01.2014 14:01

-Kocası 5 yıldır benimle karı koca hayatı yaşıyor!

Telefondaki ses böyle diyordu. Gariban eş de kendini şöyle paralıyordu….

-O kadın kocama büyü yaptı!

Kucağında biri 2 aylık, diğeri ortalıkta 2 yaşında bir diğeriyse 9 yaşında olan üç çocuklu bu kadının televizyondaki hali dikkatimi çekti. Kocası son yıllarda eve zor gelmiyormuş. Para bırakmıyormuş.

'Bu soğukta aç susuz koydu bizi .'

Belli ki kocasını da, diğer kadınla yaşadığı evi de bir türlü bulamamış. Bulsa yapacağını biliyormuş… Çaresiz, boynu bükük umudunu televizyona çıkmaya bağlamış. Ve amacına ulaşmış.

Önce kocasının kendisini aldattığı kadının eşgalini sonra da eşinin resmini yayınladılar. Bu ikisini tanıyan konu komşu, bakkal çakkal bu 3 çocuklu kadının feryadından imana gelip 'Biz tanıyoruz' deyiverince olanlar oldu.

-Kendilerini evli tanıttılar.

-Çok sessiz kendi halince bir adam

-Aklımıza gelmezdi.

Bunlar duyduklarımdan bir kısım…

Dertli eş bir yandan kucağındakini pışpışlıyor, 2 yaşındaki olandan bitenden habersiz burnuyla oynuyor, diğeri okula gittiğinden programa katılamamış.

Üstünde yok başında yok kadının… Zayıf ve sağlıksız duruyor. Sinirleri deseniz o kadar bozuk ki anlaşılan titremesini görmemek için gözlerinizin epey bozuk olması şart…

Paylaşılamayan adama soruyorlar. Madem gönlünü başkasına kaptırdın, bu son çocuk nerden çıktı? 2 yıldır evine ender uğrayan adam diyor ki; 'Kader, kısmet.'

Çocukların hali ortada… Kadının ki de...

Herkesin kafası çorba olmuş, o niye bu neden diye konuşurlarken, kötü kadın diye tabir ettikleri 'Ben hamileyim' demez mi… Ortalık tam karıştı mı bu kez, yaralı eş elleri bağrında vur vura beddualar okurken, diğeri de mağdur oluverdi mi bi anda…

Adam zaten yıllardır işsiz, bir türlü düzenli geliri olmamış. İki tane kadın 4 tane çocuk, hiçbirine bakamamış. Adam desen adam da değil kanımca, arkasında ondan sebep mağdur neredeyse bir deste insan var.

İkinci kadın bile bile lades derken, ilki yani nikahlı eşi neden bu adamdan bir evlat daha dünyaya getirmiş? Gerçekten kader, kısmet mi noktasında kafam karıştı benim.

'Kocamdır' deyip bağrına bastı desem, e tekrar gideceğini biliyordu. Hele hele diğer kadındaki yüreğe bakacak olursak şaşıp kalmamak mümkün değil.

'SENİN KOCAN BENİMLE 5 YILDIR KARI KOCA HAYATI YAŞIYOR!'

Kadınlar tehlikeli deyince ardımdan yazılmadık çizilmedik bırakmıyorlar sağolsunlar. Küfürler havada uçuşuyor. Kadınlar aptal deyince de aynı… Adamlara gelince eşşek sudan gelinceye kadar Allah verdi bi pataklanmalık desem o da olmaz. Off o olmaz bu olmaz…

Biri bana söylesin lütfen.

Kim mağdur, kim günah keçisi? Bilen var mı…

Saygılar!

Serdem Coşkun - Haber7

serdemcoskun@gmail.com

Yorumlar4

  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Eğitim Eğitim. Hiç şaşırmıyorum çünkü insan eğitilmezse en zararlı ve fena yaratık olur.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Remziye 10 yıl önce Şikayet Et
    İffet İffet İffet. İffetsizlik birinci mesele. Erkekte iffet olursa kadının afetliği bir işe yaramaz. Son anda doğurulan bebek ise ilişkiye yama olur umuduyla güya adamı eve bağlamak için doğurulan bebek. İkinci eş ise olarak gelen zaten gönüllü .... olan çocuklara ve o çocuklardan oluşan topluma oluyor yazık ki ne yazık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    Serdem Bacım!2. Bir bayan olarak erkek gözüyle bakamam lakin o erkeğe şöyle bir sözüm olsun İmkanlar arttıkça azıyor insan, Kendi kuyusunu kazıyor insan , Bu dünyada yarın okuyacağını Amel defterine yazıyor insan.Olaya insan olarak baksam yanlış anlamayın ama derim ki gemi delinmiş su alıyor orda biri ayağını incitmiş ağlıyor .Derdim o ağlayan değil onuda hepimizide batıracak delik olur.Allah ferdden topluma, herkese huzur versin. Böyle yüzümüzde hüzünlü gülüşler uyandıranlara son olarak diyeyimki; Nereye gidersen bile bile git, Daim Hakk"tan yardım dile dile git, Sen beni güldürdün ya, Haydi sende Hakk"ka güle güle git.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    Serdem Bacım!. Aslında olayı değerlendirmeye almak bile gereksiz zira dünyada bu ve benzeri o kadar dramatik olay yaşanıyorki ve her birine insan gözüyle baksan başka kadın gözüyle baksan başka erkek gözüyle baksan başka yorumlar yapacağımız malum.Ben kim olursa olsun hengi cinsten olursa olsun şaırma ve sapmanın insana mahsus olduğunu düşünüyorum tehlike kadındanda gelebilir erkektende . Tehlikenin çeşidinin ise bir yığını var. Lakin bir olayda her iki tarafı dinleyip yorum yapmak elzem. Yalnız kadın gözüyle bakarsam doğrusu bir kadın aşkından gebersede onur ve gururunu ayaklar altına almamalı bu konuda. Bizde bir laf vardır kadında bittimi erkek bitirmedikçe bitmez ama erkekte bittimi biter. Bu nedendir bilinmez belki çaresizlik, gücü yetememelik belki maddi imkanlar toplum aile mahalle baskısı vs. Ama bilen bilirki zahirde bitmesede batında kadındada biter. Bu nedenle karısının tekrar kabulünü bu gerekçelere bağlarım .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat