İrtica nereye gitti?
- GİRİŞ09.01.2010 06:47
- GÜNCELLEME09.01.2010 06:47
İRTİCA bir yerlere kaçıp gitmiş olmalı! Artık “Laiklik elden gidiyor, tehlikenin farkında mısınız?” feryatları dindiği gibi, asker bile artık “irtica”sız konuşuyor.
Ben eskiden beri irtica tehlikesinin olmadığını savunurum. Bunun için sosyal araştırmalardan, modernleşme teorilerinden bahsederim. Bu defaki kanıtım ise, bazıları için bilimsel araştırmalardan daha güvenilir olan İlhan Selçuk’tur!
Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya, İlhan Selçuk’u sık sık ziyaret edip görüşmelerini yazıyor. Güzel bir insani davranış... Aynı zamanda tarihe not düşüyor.
Bu notlardan biri şöyle:
“İlhan Ağabey’in keyfi yerindeydi, doğrudan siyasete girdi:
- Türkiye’ye şeriat-meriat gelmez... Yılbaşında televizyonları izleyince gördüm. Şeriatçılar artık sermaye ve medya sahibi oldu.” (Cumhuriyet, 4 Ocak)
Sonra erken seçimi konuşmuşlar. Keşke “şeriat-meriat gelmez” konusunu biraz açsaydılar. Ama bu kadarı da çok önemli:
Demek ki, İlhan Ağabey de sermaye sahibi olmanın, piyasa ekonomisinin zihinlerdeki etkisini artık kabul ediyor.
Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
Yorumlar4