Fikirsiz, yoz gençliğin, saplantılı 'ide'leri
Fikirsiz, yoz gençliğin, saplantılı 'ide'leri
Yeri yerinden oynata oynata geldi ve geçti seçimler.. Sonuçlar araştırma şirketlerinin verdiği gibi çıktı.. Derin analiz yapabilenlerin tahmin ettiği gibi çıktı ..

Yorumlar7

  • idealistgençlikorg 10 yıl önce Şikayet Et
    İdealist Gençlik İçin Çalışmaktayız. Merhaba Şeyma Hanım, Öncelikle Cenab-ı Allah'ın rahmeti, merhameti ve selamların en güzeli üzerinize olsun. İnternette bir araştırma yaparken "Fikirsiz, yoz gençliğin, saplantılı 'ide'leri " isimli yazınızı okudum. Çok dikkatimi çekti. Yaptığınız tespitler oldukça yerindeydi. Ama bir noktası hariç. O noktada idealist gençlik yok yazan yer idi. Fikirlerinize tamamen katılıyorum. Biz arkadaşlarımla beraber İdealistgenclik.org adında site açtık. Hiçbir siyasi görüşe bağlı olmadan milli ve manevi değerleri kendisine ilke edinenlerin aradığı her şeyi bulabileceği bir platform oluşturmak istedik. Site içerik çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç yıl içinde kendini geliştirmiş ve geliştiren, okuyan, bilgi ve irade sahibi, çevresini yönlendirebilen, kültüre ve sanat duyarlı, sosyal yönü kuvvetli arkadaşlar yetiştireceğimize inanıyorum. Sizden isteğim bize destek vermeniz ve bizim yanımızda olmanız. Çünkü kolay bir alanda ve zamanda çalışmıyoruz. Allah'a emanet olunuz. Hayırlı günler dilerim.
    Cevapla
  • FATİH 10 yıl önce Şikayet Et
    SANAL GENÇLİK. Evet...her yerde,böyle söylüyorum yeni gençliğe,-oturduk muhabbet ettik, diye bir şey yok.feys te varmısın?twit attınmı?manita, ne iş? oha oldum.Yani dilimi geliştireyim,kendimi geliştireyim diye bir şey de yok.Tüm bunların yanı sıra okul üniforması mecburiyetinin kalkması da-hoş üniforma giyerken,kravat bir tarafta,ceket bir tarafta,pantalon da belden aşağı idi ya-öğrenci kişiliğine sekte vurdu diye düşünüyorum.Yeni nesil öğretmenlerde de hayli eksikler var.Allah sonumuzu hayırlı etsin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞU ÇÖZÜM OLABİLİRMİ? 2. Ne yapabiliriz ki demeyin görsel ve yazılı medya mensubu yazarlar, konuşurlar şu sahip olduğunuz köşelerden,kanallardan programlardan başlamak üzere (ki sizin okuyucularınızla, izleyici ve dinleyicilerinizle oluşturduğunuz topluluk bir aile gibi ise, bir okul hükmünde ise ) bizzat siz yazı ve söylemlerinizde, onlar yorum ve katkılarında bu hassasiyetle hareket etseler ve bir kişide tek bir kişide bile iyi ve güzele yönlendiren örnek ve önder olsalar Allah katında ve memleket sathında yüreklerde neler kazanılır tahmin edersiniz.İnanıyorum ki damarlarınızda taşıdığınız ecdadın kanı bu konuda sizi harekete geçirecektir.Selam sevgi hürmet ve dua ile...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞU ÇÖZÜM OLABİLİRMİ? . ASLINDA NE DÜŞÜNÜYORUM BBİLİYORMUSUNUZ? ŞEYMA HANIM .Günümüz gençliğine , çocuklarına aileler tek başına yeterli olamıyor.Nedenlerini burda açıklamak mümkün değil elbet. İç ve dış etkiler karşısında aileler yetersiz ve maalesef bu dış etkilerin içinde medya büyük rol oynuyor. Oysa mensubu bulunduğunuz medya; haber , magazin , spor, siyaset kadar birde ahlak ve edebe el atsa. Adeta milli bir seferberlik ilan etse ve ifsadından büyük ölçüde mesul gençlerin daha fazla ifsad edilmemesi ve telafisi hatta düzelmesi yolunda çaba sarfetse zira bu tek başına ne aile ne okulun meselesi. Memleket olarak her bir ferd ve kurumun, sivil toplum kuruluşlarının meselesi . Zira gemi batarsa hepimiz batarız biliyoruz. Teklifim yalnız sizin sitenizi değil topyekün bir medyayı hedef alıyor.
    Cevapla
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Şeyma Hanım! 2. Belki yeni neslin kendini geliştirme yetiştirme gibi bir derdi olmadığından da maalesef gün be gün kötüye giden bir laçkalık. Allah hepimizi hidayet etsin.Gençler siyasete çok meraklı lakin bahsettiğiniz gibi idealler uğruna değil aslında mümkün olsa devlet okullara siyaset dersi bıraksa ve siyaset kadar siyasetin ahlakını da öğretse..İnanın ben günümüzde matematik fizik kimya dan daha fazla ihtiyaç olduğuna inanıyorum inanç ve değerlerin eğitiminin verilmesini. Veriliyorsa da o kadar yüzeysel ki .Gençler dersten bile saymıyor onları . Çünkü ihtiyaçlarının farkında değiller geleceklerinde kendilerine maddi şeyler sağlayacak konuların peşindeler..Belki en büyük eksiğimiz gerçek ihtiyaçlarının aslında ne olduğu onlara anlatamamış olmamız. Ruhsal, beyinsel ihtiyaçlar.Birde Şeyma Hanım! artık iyice kafama yatan bir konu varki . Sorunlu ailelerdeki saldırgan, negatif , olumsuz davranışların genlere işlediği ve 7 nesil boyunca genler yoluyla nesillere aktarıldığı meselesi . Ne dersiniz günümüz gençliğinin mayası ailelerin ifsad edildiği bir maziden mi yadigar?
    Cevapla
  • Bir Allahın kulu işte 10 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Şeyma Hanım!. Görüşlerinize katılıyorum Gerçekten şöyle çevremize baktığımıza evlerimizin içine baktığımızda tartışma adabından ne kadar yoksun olduğumuz ortada . Hele yeni nesil gittikçe dejenere olmuş bir dil ve ahlakla ifsad hali yaşıyor.(bahsettiğimiz gibi olmayanları tenzih ederim) Tamam sizde hepimizde bizarız lakin bizler aileler olarak ne verdik çocuklarımıza , okullarda devlet, eğitim adına ne verdi? gelinen noktada ne kadar yetersiz kaldığımızı görüyoruz maalesef ve ne yazık ki eleştirdiğimiz küçümsediğimiz tiksindiğimiz şeylerin aslında ömrümüzün bir döneminde bizzat yaşamış olduğumuzu da görüyoruz .(Bana kızmayın kırılmayın ama 01 kasım 2013 yazınızı hatırlayın lütfen) Hem gençlere kızmamıza hacet var mı? bizzat idolleri onlara en büyük örnek değil mi? Siyasetin bu kadar kirlendiği bir dönem daha hatırlıyormusunuz? İşin kötü tarafı şimdiye kadar taraflar muhalif cephelerdi ya şimdi ? Mutlaka etki tepki meselesi lakin işte tepki adabını demek ki tam olarak alamadık ecdadımızdan ve nesillerimize de aktaramadık.
    Cevapla
  • muhalif 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyoruz ki. Çocuk yetiştirmekten; onları gün içinde tv'lere emanet etmeyi, yaramazlık yapmasın ses çıkarmasın diye internette savaş oynamasına göz yummayı, haftasonları da dersanelerine gönderip rahat etmeyi anlayan bir terbiye anlayışı var artık. Üstüne üstlük Ak Parti iktidarlarında geçen rahat bir ortamda büyüyen bir gençlik. Görmediler dypleri sülümanları güneş motelleri mesutları susurlukları... Başımıza gelirse bela, bu nesli yetiştiren anne babalar yüzünden gelir. Allah basiret nasip etsin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat