Yeni Türkiye, eski âdetler
Yeni Türkiye, eski âdetler
Muharrem ayının başlarında yeni Türkiye'yi konuşurken, tanık olduğumuz dönüşüme bir hicret düşüncesiyle yaklaşmakta fayda var.

Yorumlar11

  • ertan 9 yıl önce Şikayet Et
    Susuz kalmış gönüllere açılım süreci su vermiştir.Çölde bulduğun suyu dökmek yerine içeceksin ve şükredeceksin.O ,kardeşlik,barış suyudur huzur verir.Birliğini ve bütünlüğünü sağlar.O suyu gönüllere taşımak için hicret edenlerin samimiyetinin güzelliği büyük TÜRKİYE sevdasıdır.Bunu gazzede,arakanda ve diğer yerlerde gördük.
    Cevapla
  • M.Paşalıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sisteminin fiili olarak uygulandığı dönemde iki siyasi parti öne çıkacak ve başkanlarda hükümeti kendileri kuracaklardır
    Cevapla
  • M.Paşalıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    İleriki dönemlerde bunların da altyapısını oluşturacak olan anayasa değişikliği ile başkanlık sisteminin önü açılacaktır.
    Cevapla
  • M.Paşalıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiyede cumhurbaşkanını halk seçiyor.Ak partiyi iktidara taşıyan aynı seçmen cumhurbaşkanını da seçmiş durumda.İleride bir başka parti iktidar olduğunda o günkü cumhurbaşkanı da o parti seçmeni tarafından seçilecektir.Ondan dolayı cumhurbaşkanlarının seçildiği andan itibaren tarafsız olacağı söylemi eski Türkiye de kalmıştır.
    Cevapla
  • M.Paşalıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet partilerinin de yeni Türkiye gerçekliğine uygun yöntemler geliştirmesi gerekiyor.Devlet Bahçelinin 'Tayyip Erdoğan karar versin parti lideri mi cumhurbaşkanı mı' demesi kendisinin hala eski Türkiye gerçekleriyle konuştuğunu gösteriyor
    Cevapla
  • kenanelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Güncel ve ülkenin en önemli gündemi konumunda olan, iç ve dış güvenlik ile beraberinde, 17 Aralık süreci ve paralel yapı ile mücadelede öncelikle iktidar siyasetinin konumu ve sorumluluğu en güzel şekilde ifade edilmiş.
    Cevapla
  • BMKPHC 9 yıl önce Şikayet Et
    İki önemli gündem -1. Yazıyı genelde bir bütün olarak değerlendirebileceğimiz gibi iki ayrı yazıya konu olabilecek önemli gündemlerden oluştuğunu görüyoruz.Örneğin 17 Aralık süreci ve paralel yapı ile ilgili kısım başlıbaşına ele alınabilirdi.Çünkü bu konularla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın o süreç sonu sürekli dillendirdiği bu yapıya ait olan okul -kurum ve yurtlarla ilgili ayrılın-ayırın çağrıları ,her türlü devlet içindeki temizliğin yapılacağı aynı zamanda da bu yapıda olan samimi kişilerin zarara uğratılamayacağı sözleri yazıda açık biçimde ifade edilen konuların olamayacağını gösterirdi. Paralel yapıya ait olan bir kurumda çalışan ama onlarla ilgisi olmayan bir çalışanın başka bir kuruma geçişi bundan dolayı engelleniyorsa Tayyip Erdoğan ın çağrısına tezattır
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • BMKPHC 9 yıl önce Şikayet Et
    İki önemli gündem -2. .Amaç o yapı içerisinde olan ama onlarla bağı olmayan samimilerin oralardan bir an önce ayrılabilmelerinin önünü açmak olmalıdır.Tayyip Erdoğan ın da istediği aslında budur.Yoksa şu anda en üst düzey bürokrasiye varıncaya kadar bu yapı içerisinden olupta görevde olan halende yeni görevlere getirilenler az değildir.Bu kişiler fırsatını bulduğu anda yeni bir 17 Aralık sürecinde her türlü olumsuz işleri yapmaya adaydırlar.Ama sırf paralel yapı kurumunda çalışıyor deyip başka bir kuruma geçişi engellenen ve yeni Türkiye için çalışacak olan samimilerin önü sırf bir işgüzarlık yüzünden engellenmektedir.Bu konunun siyasi iktidar tarafından çok iyi düşünülmesi gerekir.Toptancılık hiç bir konuda olmaz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • çubuktan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hicret. Asıl hicret; ruh dünyasındaki kötülüklerden,başkalarının hakkını gasbetmekten, her türlü fitne ve fesattan iyi olmaya,iyilik yapmaya, hakka ulaşmak için haksızlıkla mücadeleye hicrettir. Bununla birlikte, bugün bahsedilen bütün o gruplar ister etnik yapı ister değişik fraksiyonlar, ülkemizi ve İslam Alemini ateşe verip, menfaat temin etmek isteyen kötüler ve sırf kendi menfaatlerine ulaşmak isteyenler tarafından kullanılmaktadırlar. İster farkında olsunlar ister olmasınlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İsmetlim 9 yıl önce Şikayet Et
    Hainler huzuru sarsabilirler ama asla emellerine ulaşamayacaklardır. Fütursuzca söylemlerde bulunan PKK 'nın meclisteki temsilcileri bu gücü eğer Çözüm sürecinden alıyorlarsa,kendilerine verilmiş bir hak telakki ediyorlarsa,bunun böyle olmadığı amacın kardeşliğin tesisi için ortaya konulmuş süreç olduğu kendilerine anlayacakları dilden hatırlatılmalıdır.Halkın arasına korku salmak için haince eylemlerde bulunup sonra da sureti haktan görünen beyanatlarla kimseyi kandıramazlar.Bölge halkı da sunulan altın kıymetindeki bu fırsatları terör örgütünün hainliklerine kurban etmemelidir.Zalim Esadın PYD'ye özerkliğini ilan etmesi için verdiği Kobani yi örnek alıp,Türkiye toprakları içinde bazı bölgelerde Kobani örneğini uygulamaya kalkışan,en azından olması için tertiplere bulaşan PKK; Başbakanın da ifade ettiği gibi;bu milletin bir ferdi bile kalmadan böyle hain emellerine ulaşamayacaklardır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ican 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiye'nin sancıları. Kaybedilen canlar yürekleri paralıyor.Anında çok sert söylem ve uygulamalarla cevap verilsin diye içinizden haykırışlar geçiyor.Ama tabii ki böyle olmamalı.Cumhurbaşkanının canımı ortaya koydum dediği çözüm süreci sürdürülmeli fakat,terör örgütüne de gerekli cevap verilerek.Yazıda değinilen bir diğer önemli konu da "paralel yapıyla" mücadele yapılırken hasbelkader bunlara bağlı birimlerde görev alıp ta malum sıkıntılardan dolayı kurum değiştirmek isteyen yada işinden olanlara yapılan yaklaşımlardır.Toptancı yaklaşım mağduriyetlerin giderilmesini imkansız hale getirmektedir.Biraz da bu kraldan fazla kralcı geçinenlerin işgüzarlığıdır.Karşıt Lema lanmaya kapı aralamaktır.Umarız yetkililerce bunlar fark edilir.Mağduriyetler giderilir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat