Yeni bir mefkure lazım
Yeni bir mefkure lazım
Çanakkale savaşları, yeryüzünde yaşanan ve yaşanmaya devam eden iman küfür mücadelesinin en mühim ve fevkalade kritik üç savaşından üçüncüsüdür.

Yorumlar9

  • demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir düzeltme yapalım: Üstad M.akif ersoy şöyle demişti:Ağlarım, ağlatamam, hissederim, söyleyemem. Ve devamı ... Yani sadece "anlarım anlatamam"cümleleri benim okuduğum ve bildiğim kadarıyla şiirinde mevcut olmamaktadır.ancak "hissederim,söyleyemem" lafızları geçmektedir.isteyen üstad akifin, m.ali için yazdığı "vedadı yadigarımdır" şiiringüçlendirir.birinci husus ben bu mefkure meselesine, ihtiyaçların temini için yeni bir mefkureye gereksinim duyulmasıdır söz konusu olan. İkinci husus ise,güzel bir yazı olarak buldum.ancak eksik tarafları olabilir,beğenmediğiniz düşünceler ,fikirler olabilir.
    Cevapla
  • ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    Tünelin ucu bu mazlum milllete hakikaten göründü inşallah.Yalnız bakımsız bağ misali bağın budamı ve temizliğinin acısını da yaşayacağız Allahualem.Yakın gözüken çok çetin imtihan zamanlarında yüce yaradan bizi nefis ve şeytanla bir an bile yalnız bırakmasın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Murat MORGÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    Üstad rahmetli Ömer Lütfi Mete üstadı nasıl anlayamadı ise ve ıskaladı ise bu toplum korkarımki aynı kader yada kadersizlik(bakış zaviyesine göre değişir)sizinde hummalı muhatabınız. . .Akif merhumun dediği gibi Anlarım ,anlatamam Hissederim söyleyemem . . .
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bulut, yeni mefkure değil, ihtiyaçları karşılayacak bir mefkure. Bu da ittihad-ı İslma’dır. Hem Türkiye’de hem Alem-i İslam’da. Çünkü hiçbir İslam ülkesi tam bağımsız değil. Hepsi vesayet altında.Bediüzzaman defaatle vurgulamıştır ki, “Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslam’dır.” Bu da his hevada değil, ancak Hüda’da olur. Yani herkes meslek ve meşrebini muhafaza ederek esasta birleşmesidir. Bunu 3 Kasım’dan beri örneklerini hep verdik. Öyle ki harici şer güçler önümüzü kesmek için dolap içinde dolap hilesi çevirmesine rağmen.Onun için çare Türkiye’de birleşmeyi arttırmak. 7 Haziran geliyor. Müttehid bir netice çevremize ve alem-i İslam’a da şifa olacak.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kerem Ataç 9 yıl önce Şikayet Et
    Öylemi peki MEKRUFE nedir
    Cevapla
  • karamızrak 9 yıl önce Şikayet Et
    MEFKURE;Amaç edinilen, ulaşılmak istenen şey, ideal demek,geçmişle bugünü anlayamamak demek,üslup demek,saygı demek,sevgi demek vesselam...
    Cevapla
  • Kerem Ataç 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafanız çok karışık
    Cevapla
  • kerem ataç 9 yıl önce Şikayet Et
    Mekrufe nedir ya hu,
    Cevapla
  • mustafa akgül 9 yıl önce Şikayet Et
    ooo m.ali bulut beyler teşrif etmişler..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat