Atatürk’ün İdam Fermanına İnanan Cahiller, Hele Oturun Yamacıma…
Atatürk’ün İdam Fermanına İnanan Cahiller, Hele Oturun Yamacıma…
.

Yorumlar40

  • Turkislam 1 yıl önce Şikayet Et
    "Suktan Vahdettin icin; Vatani satti ingliz gemisine bindi kacti hain" iftiralari kime ait? Bugun dahi bu hakaretli-iftiranin gercek olduguna inan 10 milyonlarca insan var NEDEN?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hiç Kimse Değilim 2 ay önce Şikayet Et
    Çünkü olay şöyle aslında İngilizler padişahla serv anlaşmasını imzalıyorlar.. Serv ne demek biliyor musun..?? Padişah sahip olduğu tüm toprakları işgalcilere verdi demek.. O dönem Anadolu'da isyan başlıyor çünkü insanlar topraklarından kopmak istemiyor işgale boyun eğmek istemiyor..
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam fevkalade delilleriyle anlatmış, padişahın masumiyeti ortada ama bu yinede "malum kesim"i ikna etmeyecektir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Beytullah Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Sultan Vahdettin Atatürk için idam fermanı çıkarttı diyenler okusun
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceridelerden alındığı iddia edilen Fevzi Çakmak Paşanın bu konuşması Orjinal Ceridelerdeki gibi değildir, eklemeler ve çarpıtmalar vardır. konuşmanın yapıldığı tarihte M.Kemal hakkında idam kararı yoktur, Anapalı burada cerideye ekleme yaparak yalan söylemektedir. Ayrıca Ceridede de Anapalının cerideden alıntı yaptığını iddia ederek yazdığı bu bölüm yoktur. tamamen uydurmadır. Yalanlarla tarih yazmaya çalışna Anapalı gibilere kanmayınız.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • sabri çolak 1 yıl önce Şikayet Et
    27 Nisan 1920'deki Fevzi Çakmak'ın böyle bir konuşması olduğunu nasıl göremezsin..İdam kararı 11 Nisan'da alınmış ama Mayıs'ta yürürlüğe girmiştir
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Vahidettin eğer şunu deseydi tamam diyecektim. Fevzi paşa burada yapılacak iş kalmamıştır. Yarın sabah gizlice beraber Ankara' ya gidiyoruz ve düşman yenilene kadar dönmüyoruz.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Ankara'ya istihbarat nasıl sağlanacaktı? İstanbulun terki kurtuluş mücadelesini zorlaştırırdı. Çünkü İstanbul hükümeti itilaf devletlerini oyalama politikası güdüyordu.
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Damat Ferit'in idam kararina inanmayan cahiller, devlet arsivlerinden, askeri mahkemeye 705 numara ile verilmis idam kararini gosteren belgeyi istesinler. Tarihi 24 Mayis 1337.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Vahdettin ülke mücadelesinde silah arkadaşlarının idamını imzalamış can tatlı
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Anapalı PADİŞAH SULTAN MEHMED VAHİDEDDİN HAN, HARBİYE NAZIRI MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK PAŞA’YA HİTABEN; “GİT, SEN DE ANKARAYA GİT… BURADA YAPILACAK BİR İŞ KALMAMIŞTIR dediğini söylüyorsunuz,neden Sultan Vahdettin Fevzi çakmak paşayla beraber gidip Anadolu harekâtı ve Kuvva-i Milliyenin başına geçmek varken, Fevzi paşayı tek başına göndersin, benimde aklıma burası takıldı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Beytullah Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz vahdettine hain demeye şartlanmışsınız bir kere siz zaten Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderenin de vahdettin olduğuna inanmazsınız,sen onu bırakta Abdülhamiti tahttan azledip Osmanlı'nın o hale getirip sıkışınca yurt dışına kaçanlara bak...
  • Atatürkçü 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedef saptırmak için.
  • Cabbar 3 yıl önce Şikayet Et
    ha deyince öyle bırakıp gitmek kolay mı zannediyorsunuz.? Hadi bıraktı gitti vahdettin han bekar bi adam mı.? Kaldı ki sultan olmayan tahta geçmek istememiş zorla başa geçmiş zayıf omuzlarına çok büyük bir yüklenmiş. Lakin herkes ne yaptı etti ise hesab ını allaha verecek.
  • Canan 3 yıl önce Şikayet Et
    İste o zaman istanbulda herhangi bir hükümet kalmazdı ve İngilizler istanbulun sahipsiz kaldığını rapor olarak gösterip İstanbulu resmen kendi topraklarına katardı.
  • arzu 3 yıl önce Şikayet Et
    padişahın etrafı işgal güçleriyle çevrilmiş durumda idi ancak gizlice destek verebilirdi oda öyle yaptı..
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    İkincisi böyle bir fetva madem ki süngü zoruyla yazılmışsa vatana ihanet sayılacak bu fetvayı yazacaklarına şehit olmayı seçmemişler bu da kafama takıldı madem öyle silah zoru ile yazıldı Ankara yerine neden İngilizlere sığındı
  • Vahdettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Nutuk 1.cilt 14. Sayfayı okuyun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    insanlar cehâletleri içinde boğuluyor, herkes kulaktan dolma bilgilerle bir şey bildiğini sanıyor. milletimize sorarım ki, kaynakçasıyla beraber gerçek bir tarih kitabını ellerine alıp hiç açmış mılar kapağını? ben de çok bilen bir insan değilim ancak asılsız bilgilere inanan orada burada iftira atan aptal biri de değilim. işte bize böyle gerçek tarihimizi bildiren kaynaklar lâzım. ilk okulda, orta okulda atalarına nefret duyan, öğretmen ismi altında, öğretmeye değil iftira atmaya gönüllü kişiler, çocukların beyinlerini yıkamaya gönderildikçe, gerçek tarihimizden hep uzak kalacağız ve bu değerli bilgiler kenarda köşede toz tutacak. tarih, tarih olacak.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizleri aydınlattığınız için sizlere teşekkürü borç biliyorum. Tekrar teşekkürler Ahmet bey
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Yalçın Kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar silsilesini anlayabilmeyi Allah bütün Türk Milletine nasip niyaz eylesin inşallah
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    şükürkü bu gün gerçekler konuşuluyor. yalanlar bir bir anlatılabilir. bunlar ders kitaplarına yazılıp gençler yalandan kurtarılıp gerçek kahramanlarını öğrenmeli. ecevit "vahdettin hain değil" demekle yakın tarih bilgilerini alt üst etti. tarih yeniden doru olarak yazılmalı.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Hüseyin Bayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçeklerin peşinde yaptığınız çalışmaların devamını dilerim.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Padişah şehit olsaydida o fetvayı yazdirmasaydi daha sonraki iç isyanlara ne demeli bir cevabi yok olamazda ...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat