Ukrayna krizinde dengeler değişiyor
Ukrayna krizinde dengeler değişiyor
.

Yorumlar7

  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemde ÇOK. Ki ÇİN, KORE, JAPONYA burayı LOJİSTİK üs ve varış noktası yapsın. KIRIM ve TRAKYA hava-demir ve Deniz yolu terminalleri (KONTEYNER limanları, köprüler ve Karayolları) ile donatılsın ve de göç/kurşun ile acı/barut değil AŞ ve İŞ üretsin... Sn. Dağlı bir hikaye anlattım, umarım çok yazı çıkarırsınız. başarılar.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin bunu söylemez mi; yoksa İstihbaratçı geçmişinden gelen alışkanlıkla "seni dinliyorum, ne dönüyor ve ne yapacağız" denince dökülür mü? GÖRECEĞİZ, ama her şeyi biliyor ve bildikleri panikletiyor. Çünkü PUTİN in geostratejik bakışında RUSYA ve TÜRKİYE göbekten bağlı, biri düşmeden diğeri düşemez. Sonuçta ERDOĞAN net; SOÇİ de İRAN a bölgemde barış istiyorum, size saldırmak isteyecekler ama BEN olduğum sürece bu olmayacak dememiş miydi, bu PUTİN e de açık çekti. Demek ki ERDOĞAN bir adım ilerde bir mesaj veriyor; stratejikEKONOMİK konsey, EKONOMİKstratejik konsey toplantısı!??? Ali MEMET ha MEMET ali. Değil işte TÜRKÇE nin inceliği...
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankara görüşmesine düğümleniyor. Erdoğan a yapılan tüm komploları önceden bilen Putin birden niye tavır değiştirdi? Ne 15 temmuz u bildirdi; ne İngiltere de DAEŞ mali kaynaklarını takip için kurulan birimin Türkiye de son iki yıldır yaptığı manipülatif piyasa işlemlerini...Niçin şimdi tavır değiştirdi. Kader birliğini mi gördü. olabilir. Belki de kelimelerin ötesine geçmeyi başardı. ERDOĞAN Kırım konusunda kendisinin söyleminin bir adım ötesinde bir söylem ile isteyemediğini istediğini UKRAYNA toprak bütünlüğü derken RUS TOPRAK bütünlüğünü savunduğunu FARK etmiş olabilir mi? olabilir.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin anlamaya çalıştı ne oluyor, danışmanlarına uzmanlarına sordu. "efendim Tedarik zinciri ve enerji krizi çok daha uzun vadeli bir geleceği etkileyecek; işin aslı Tedarik zinciri denen kriz bir savaş; bu alanda LİMANLAR ve denizaşırı taşımacılık sektörü KARTELLER oluşturdu; yeniden silahlanıyorlar (YEŞİL gemi filoları ile), bu savaş üretimi vuruyor v çok daha uzun sürecek"... Ve putin yolunu çizdi; makrona mesafeyi koydu ve arkasına TARİHİNİ alarak (büyük slav ırkı) resim verdi. Planı net.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    "5 GÖZ". Bu beşli dışında her ülke, tıpkı Türkiye gibi terörize edilip şeytanlaştırılıp kontra terör ve iç karışıklıklar vs ile saldırılabilir. Yani KUZEY ve GÜNEY ittifakları sözde. PUTİN, Mondi den bunları dinlediğinde GERÇEKÇİLİK ile küçük bir şok yaşadıydı....Uzatmayalım.sadet... Çin Rusya ya istediğini vermedi. Ne istemişti: DOLARI bırakalım. YuaN kullanalım bana YUaN kredi aç; 6 milyar; karşılığında 1 milyar doları bağlayayım vs.vs. Putin sinirlendi ve gitti 2021 son çeyreğinde ABD hazine tahvili aldı (hata) Çin bozuldu, çin satarken Rusya aldı diye... Basın açıklamasından önce Putin tekrar sordu, dolar alternatifi olacak mı, cevap kısa ve netti HAYIR.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini gelecekte KUZEY (NATO) ittifakı içinde BATI medeniyeti içinde görüyor. Ancak batı (AB-ABD) medeniyeti HEGEMONYASINI dayatıyor; Putin "bizi olduğumuz gibi sevin!" dese de. Aslında Kuzey ittifakıyla ilgili gelecekte yayılmacı ÇİN için bir müttefiklik kartı olarak elinde tutuyor... Batı Türkiye de ERDOĞAN ı Rusya da Putin i değiştirmeye (Gürcistan vari) çalışacak. Rsya yine biliyor ki Kuzey ve Güney ittifakının özü
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı adamların hali başka oluyor. "Bunun cevabı Putin’in Çin ziyaretinde saklı." Evet resmi görmüşsünüz. Ne oldu Çin de. Hadi bir de bunu dillendirelim. Putin ne umuyordu ne ile döndü. Yapılan basın açıklamasından filmi geri saralım. Basın açıklamasındaki söylemler PUTİN in kullandığı argümanlar ve terminoloji değil. Çin işi. "NATO ya LÜZUM YOK". Rusya hiç bu söylemi kullanmadı. Rusya resmi gördü; biri KUZEY diğeri GÜNEY iki ittifak ile ÇİN sıkıştırılacak.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat