Doğunun toprakları hepimizi besler
Doğunun toprakları hepimizi besler
.

Yorumlar26

  • Mavi Karadeniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu güzelim memleketin çiftçi insanları unutuldu ben bir Karadenizli olarak aynı şeyleri yaşıyorum terör yok ama el atan da yok ,, biz fındığa harcadığınız in emeği ve maddi karşılığını alamıyoruz ne yazık ki,, çiftçi ye imkan tani reis... Yoksa güzelim memleket elden gider korkusu yaşatma bize yaarab.
    Cevapla
  • bülent duman 2 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun evet araziler boş çalışacak adam arıyor.devlet zaten teşvik veriyor.biraz kıçımızı sıkmamız lazım.elimizdeki telefon ve bilgisayarları yararlı kullanmak lazım.şehirlerde hayat yok
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • aaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    köylerin boşalması sosyolojik olarak kent nufuslarını artırdı.tarlaları işletecek insanlar hepşehirlere gitti.eğitimin zorunlu olanının 12 yıla ve herkesin okumak zorunda olması büyük bir yanlış.bakın köylerde tarım yapan bu son nesil gelneksel diye diye de küçümsediniz.moden tarım diyerek tarımı batırdınız..bu ülkenin tarımıyla amerikanın geniş arazili tarımını bir tuttunuz.sonuç berbat.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikatör verdigin desteği çiftçiye ver dünyayı besler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • BEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye yapılan en büyük ihanet, köy okullarının kapatılıp, taşımalı eğitim rezaleti altında belirli merkezlerde toplanmasıdır. Köydeki vatandaştan 7-8 yaşlarındaki çocukları yatılı okullara göndermesi istendi. Kim gönderir? Siz gönderir misiniz? ben bir dakika gözümün önünden ayırmam. Ne yaptı vatandaş? Köyündeki okul kapatılınca şehre göçtü. Şehre de alıştı. Şimdi geri döner mi Dönmez. Kasabada tuvalet temizler, köye dönüp tarımla uğraşmaz. Çünkü çocuklar da şehre alıştırlar. Nasıl dönsün.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • turan şengül 2 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz doğuda yaşayan insanların imkanlarını elk doğalgaz su yakıt da imndirim maaşlarda biraz farklılık yapmıyor ki insanlara doğuda yaşasın
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Erzurumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani herkese eşitlik vardi? Birine fazla, digerine az verirsen olmaz. Bu mu senin adalet dedigin?!
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle, Sizi ve savcı beyi tebrik ediyorum. Aynı dertlerden sıkıntılıyız. Batı hayranlığı ve zorunlu 12 yıllık niteliksiz eğitim bizleri mahvetti. Öze dönüş şart. İş kurun gereksiz istihdam projelerine harcanan paralar tarıma ve üretime kaydırılmalı. İsraflar önlenmeli. denetimler ciddi manada hesap soracak ve yaptırım getirecek şekilde düzenlenmeli.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederiz Hasan Bey, gündeminize böyle önemli bir konuyu kaleme aldığınız için.İnsan pandemide bir şeyden vazgeçemedi. Yaşadığı müddetçe yemekten vazgeçemedi, Gerçek bir tarım politikamız olsa, Dünyanın yarısını besleriz. Bunun araştırması yapıldı, mevcut toprak yapımız 480 milyon insanı doyurmaya yetiyor. Yani 400 Milyon insanı doyuracak ihracat yapabiliriz. Dünyanın şimdi buna çok ihtiyacı var. Türkiye'ninde.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Kozan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey Ağrı patnos arasında'da büyük araziler var hemen yanı başında murat ırmağı akıyor su sorunuda yok rakımdan dolayı kışları soğuk olabilir ama seracılık üzerine yatırım yapılırsa tarım sektörüne büyük katkı sağlıyacağına inanıyorum ayrıca savcı başkanıma ilgisi için teşekkür ediyorum
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Doğudan doğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah anadolum canım anadolum sahipsiz anadolum
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın İçini ısıtan gerçek hayata dair böyle haberleri daha çok okumak dileğiyle...
    Cevapla
  • Ezurumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey ben istanbuldayım abim erzurumda inanın tarlasına ekecek tohum bulamıyor keşke büyükşehir belediyesi yardım etsede ekse ama nafile ekemiyecek durumdaki 1 bilemediniz iki kişiye tohum veriyorlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    son 2-3 yıldır istanbul nüfusu azalıyor diye biliyordum.
    Cevapla
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiyenin neresinde olursa olsun. Kazanamadığı veya artık ilerlemiş yaşından dolayı ekilmeyen tarlaları devlet kendi traktörleri ile sürmeli,gübrelemel,ekmeli,yetiştirmeli hatta hasat ederek pazarlamalı. En sonunda da parasını da devlet yaptığı masraflarını da düşerek kârını da tarla sahibi ile yarı yarıya paylaşmalı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mersinli Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarımdaki tek sorun okul sorunudur. Köylere yatılı veya taşımalı değilde kaliteli okullar yapılsa ve ilk atanan değilde kaliteli öğretmenler atansa tarım ve hayvancılık sorunu kökten çözülür. Köyümde tarlam var bahçem var bayramdan bayrama ve yıllık izinlerimde gidip bakabiliyorum çocuklarımın eğitimi kaliteli olsun 5 dk şehirde durmam. Çocuklar eğitimini tamamlayıncaya kadar şehirde asgari ücrete çalışmaya devam. Emekli olunca köye yerleşiriz üretim yaparız diyecemde güç kuvvet kalırsa. Aynı düşünce zincirleme olarak çocuklarımdada olacak . Eğitim şart.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat