Ekonomide bişeyler oluyor
Ekonomide bişeyler oluyor
Türkiye’nin enflasyonda dünya ülkelerinden negatif ayrıldığını hatırlatan Haber7 yazarı Mehmet Acet, “Bu doğru. Öbür taraftan büyüme rakamları ise, tam tersini gösteriyor. O alanda, dünya genelinde en fazla büyüyen ilk birkaç ülke arasına girerek pozitif şekilde ayrıştık” ifadelerini kullandı. İşte Acet'in o yazısı:

Yorumlar92

  • Büyü 1 yıl önce Şikayet Et
    1 kg tereyağı geçen yıl 50 TL idi şimdi 150 vergi gelirinin artması gayet normal üstelik %16’sı KKM’ye giden vergi geliri..büyüme=alım gücü mü?!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Büyü 1 yıl önce Şikayet Et
    1 kg tereyağı geçen yıl 50 TL idi şimdi 150 vergi gelirinin artması gayet normal üstelik %16’sı KKM’ye giden vergi geliri..büyüme=alım gücü mü?!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin ekonomosi kötü diyenlere sormak lazım suriyeye kac defa operasyon yapıldı.ıraka kac defa operasyon yapıldı.mehmetcik suriyenin ne kadarını kontrol ediyor.bu hükümet elini taşın altına soktu karabağ azerbeycanın oldu.ecevit zamanında ırak bir operasyon için para bulunamadı günler sonra yapıldı.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • hayat bilgisi 1 yıl önce Şikayet Et
    babalar gibi satılan fabrikalar nerede, halk borçlu özel sektör borçlu devlet borçlu hayat pahalılığı işsizlik vs. sıfır mantıkla boş muhabbetler.
  • Sadık Solak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti iktidarı düşük faiz yatırım ihracat odaklı bu ekonomi modeline neden yıllar önce geçmedi, ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu. Ülkemizde üniversitelerde, ekonomi ve işletme fakültelerinde enflasyon ve dövizle mücadelede tek metot olarak yüksek faizin okutuluyor olması, uygulanan ekonomik modeli idrak etmekte hepimize zorluk çıkarıyor.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • çok üzgün 1 yıl önce Şikayet Et
    maliye önce çiftçiyi düşünsün herkesime zam varken çiftçinin sütüne zam yapmadılar. Herkes inek kestiriyor, yakında bir kg peyniri 200 tlye yiyince aklınız başınıza gelecek.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hamza çelebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Süte zam bu sene içinde iki kere geldi, asgari ücret bile almayan milyonlarca emekli ve ailesi veyahut asgari ücretli çoluguna çocuğuna litresi 11 tl den nasıl süt alacak 80 tl beyaz peynirin kilosu ,nasıl alıp yiyecek, sen iyi diyorsunda, size verilen ücret çok olmayabilir ama bize enflasyon %200 iken tuikin enflasyon rakamı %67 zam verdiler bu sene, biz ne yapalım, devlet köylüye çiftçiye sübvansiyon destegi veriyor,bize öyle bir şeyde yok, valla kesermisiniz satarmısinız oda sizin sorununuz, benim sorunumda 4800tl emekli maaşıyla evi geçindirmek,borç yapmadan ocağı tüttürmek, yani bir mağdur sen degilsin
    Toplam 1 beğeni
  • GAMLI BAYKUŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi,sen de kına yakarsın o zaman !
  • Önder 1 yıl önce Şikayet Et
    Tehditmi ediyorsunuz milleti
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene süt perakende 4,5-5 liraydı (çiftçi satışı 2,80 lira) şimdi 12 lira. Zam yok mu yani? Ya hayvancılıktan anlamıyorsunuz ya da gözünüz doymuyor. Bir siyah alaca yıllık 7-8ton süt verir. 10 inek beslesen 700-800 bin eder yarısı yem, bakım ve işletme gideri olsa 300-400 bin kalır. Kendiniz işleyip satın daha karlı. Allwh gözünüzü doyursun ne diyeyim.
    Toplam 5 beğeni
  • Mustafa Merih 1 yıl önce Şikayet Et
    ekonomiler de Bütün dünyanın kabul ettiği bir ölçü vardır. ülkelerin borç stoklarının milli gelirlerine oranı o ülkenin borçluluk oranıdır. Bu oran Japonyada % 257 amerikada % 133 İtalyada % 157 fransada % 115 Almanyada % 70 Türkiye de % 37 dir. Yani 3 trilyon dolar milli geliri olan Japonyanın dış borcu 7-8 trilyon dolar. 20 trilyon dolar milli geliri olan amerikanın dış borcu 46 trilyon dolar. Ayrıca özel sektörün bu yılki ödemesi hazır ve ekstra olarak 60 milyar dolar da şirketlerin vadeli hesaplarında bulunmaktadır.Küçük bir araştırma yapan herkes bu bilgileri elde eder.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • aaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz neden haram parası olan parasının üstüne yatıp üretimden geri durmasın diye. Bi müteaahhit dolardan 10 yılda kazanacağımı 1 yılda kazandım diyor ve en ufak bir çalışması yok. İslami kesim paranın tadını aldı, meşhur lafta deniyorya komünistlik parayı, feminislik kocayı bulana kadar.Kendini en müslüman görenler en kapitalist oldu.Dolara öyle bağlandılarki ayır ayırabilirsen...Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sea 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke olarak aldığımızdan fazla satamıyorsak batıyoruz demektir. Dış ticaret açığı yıllık 100 milyar dolar civarında yani her yıl 100 milyar borçlanıyorsunuz demek. Daha ne diyorsunuz.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    @Zeki, sen pek zeki değilsin belli ki. İthalatından, ihracatı çıkardığında eksi bakiye çıkıyorsa cari açık veriyorsun demektir.
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabana mazot benzin alma doğalgaz tüp kullanma o zaman
  • Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    Batma konusunda biraz sallamadın mı? 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde dış ticaret fazlalığı verilen yıl var mı? Ülkelerin tek gelir kalemi ihracat değildir.
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    İhracatı niye dile getirmedin peki
    Toplam 3 beğeni
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda bulunan döviz in tl çevrilmesi lazım bunun için mevduat sahiplerine ek vergi konmalı ve yeni döviz hesabı açılması yasaklanmalı
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Birileri 1 yıl önce Şikayet Et
    sende eyt de ulan, derde bak kendinizden başka neyi düşünüyorsunuz acaba
    Toplam 3 beğeni
  • Kompataro 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesle seçim arefesi kasanın dolması değil kasanın her an boşalır olması..128 milyar dolardan tecrübe edindik
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Aktar Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne edindin? 128? Dedin. Ne olmuş. Bilanço okumayu öğrendin miyoksa seni keklediler mi? Soranda soramıyor artık. Nerede diyene İlhan Kesici bilançoya bak dedi. Adamı cb adaylığından çizdiler. Sen hala 128 diyorsun. Hala mı bulamadın.
    Toplam 9 beğeni
  • B. G. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet Bey, Ülkemizde bir kıriz olduğunda 2-3 yıl sabredin önce zenginler, büyükler kazanacak sonra bu tabana inecek. Sabır deniliyor. Ya kardeşim burası Türkiye, devamlı ve her seferinde 2-3 yılda bir kıriz oluyor. Bir türlü memurun, işçinin ve dargelirlinin yüzü gülmüyor. Bunları iktidar yapanda dar gelirliler, işçiler ve birazda memurlar. Önümüzdeki seçimlerde iktidar değişirse, mandacı yönetimler gelirse hiç kimse gülemez haberiniz olsun.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • hidayet 1 yıl önce Şikayet Et
    şuan ki durumdan daha Kötü olacağını yürkiye nin mandacı zihniyete teslim olacağını bile bile oy vermeyi düşünüp şu an ki hükümeti tehdit ediyorsan zaten sen kafadan mandacı olmaya hazır biri olmuşsun bilinç altın da kötü iken daha kötüye oy vermekte ne onunla tehdit etmekte ne
    Toplam 1 beğeni
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyleyse istikrarı destekleyeceksiniz.............
    Toplam 7 beğeni
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle pahalılılk anamdan doğdum görmedim Allah sonumuzu hayır getirsin gözü doymayan açların da Allah belasını versin
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Ebu SAİD 1 yıl önce Şikayet Et
    en fazla 30 yaşındasın. 10 sene dünyadan haberin yoktu 2002 ye kadar. Ondan sonra da olmadı. Haklısın.
  • Artuk Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Yâ Rabbel âlemin. İsm-i Âzâm'ın Hürmetine, Esmâ-i Hüsnâ hürmetine, İslâm'a ve müslümanlara yardım eyle! Devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eyle! Bizleri hertürlü semâvî ve arz-î belâ ve musibetlerden, tabiî afetlerden dahilî ve haricî düşmanlardan koru muhâfaza eyle Allah'ım! YâALLAH Yâ el-MUĞNİ: Ey istediğini istediği anda istediği kadar zengin eden Allah'ım. Bizlerin kesesine bol bereket helâl kazançlar ver, devletimizin hazinesine bolluk bereket zenginlik nasip eyle! YâRabb âhir ve âkibetimizi hayr eyle, hayırları feth eyle, şerleri def eyle, ümmet-i Muhammed'e selâmet eyle, duâlarımızı kabul eyle. ÂMİN
    Cevapla Toplam 49 beğeni
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
  • Talip macit Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin ne guzel bir dua agzina sağlık
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bereketi ni daim eyle Rabbim Amin ecmain.
  • kadriye aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    amiinn
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize çok büyük hizmetler veriliyor ancak hükümetimizin bu hayat pahalılığı konusunda , dolar kuru konusunda kalıcı çözümler bulması gerekiyor . Rusya savaşı ile artan Petrol ve doğalgaz fiyatları maalesef ekonomimizi felakete sürükledi . inşallah düzelir Rabbim Milletimizin ,hükümetimizin yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat