Ekonomide sıkıntılı dönem geride mi kalıyor?
Ekonomide sıkıntılı dönem geride mi kalıyor?
Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde dünya ekonomilerinin içinden geçtiği zorlu ve karmaşık döneme işaret ederek; Türkiye'nin uygulamaya koyduğu yeni ekonomik modelin dış sarsıntılara karşı ektili bir performans gösterdiğine dikkat çekti.

Yorumlar41

  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Kademeli şekilde, 2. evi olandan iki kat, 3. evi olandan üç kat, dördüncü evi olandan dört kat fazla, böyle böyle katlamalı şekilde emlak vergisi alınırsa, insanların temel ihtiyacı olan konutlar yatırım aracı olmaktan çıkar ve piyasa durulur, ev fiyatları alınabilir seviyelere geriler. Ekilmeyen tarım arazileri için de benzer şeyler yapılabilir. İnsanlardaki kazancı gerçek, yani ülkeye faydalı alanlara yönlendirmek, diğer alanları ise cazip olmaktan çıkarmak gerekiyor. Yoksa "rant ekonomisi" köpürtülmeye devam eder, böyle gelmiş böyle giderse halimiz harap...
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar öncü sarsıntı... asıl "meteor" ileride..ve hızla yaklaşıyor, Temel in dediği gibi "biz de ona yaklaşıyoruz".
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah Mehmet abi ah şu pahalılık bir hallolsa sorun kalmayacak özetle hükümet seçime kadar acil çzüm bulması gerekiyor
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • İlker 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulamasa da oyumuz reise, varsa da reis yoksa da reis, gerisi eski turkiye, reisin istikamet doğru bu belli oldu,teslim olmak yok, artık gerisi sabır işi mücadeleye devam.
    Toplam 8 beğeni
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bankalar merkezden 12 ile aldıkları parayı 30 -40 faizle satıyor buna bir düzenleme şart, Hal yasası biran önce çıkmalı, benzindeki ötv sıfırlanmalı,vergilik dilimler yeniden düzenlenmeli 150.bin tl gelirden vergi alınmamalı torba yasaya doldurun bunları
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin OTV sifirlanirsa devlet gelirini nerden elde edecek? Ikincisi, ortaya cikacak tuketim artisi disari para cikisina yol acacak ve cari acik artacak. Bunlari hesaba katıyor musunuz. Herseyi bir dengede tutmak lazim.
    Toplam 2 beğeni
  • Kamu çalışanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazınızı ilgiyle okudum fakat derin soru şu: Neden bankaların karlılık düzeyi yükseliyor? Neden ürettiğim peynir domates canımı yakıyor? Neden kaymak tabaka zenginlerin zenginliği artıyor ve neden biz memur ve ücretliler eziliyoruz. Buna cevap bulamıyorum. Benim teklifim çok net. Bu ortamda servetine servet katanlardan varlık vergisi alınsın. Cesaretle
    Cevapla Toplam 29 beğeni
  • Argalı 1 yıl önce Şikayet Et
    2. evi olana fahiş vergi uygulayın.. Evi yatırım aracı olmaktan çıkarın.. Ekip biçilmeyen tarlaları 2 yıl içinde hazineye katın araziler yatırım aracı olmasın..
    Toplam 6 beğeni
  • Remzi Karadere 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon ne oldu. Üstelik kut yerinde filan saymıyor 8 ayda yüzde elli attı. Bu kadar cahillikle iktidara kötülük yapıyorsunuz. Git Riba ve faiz ne öğren onda sonra bu konuda konuş. altı ay önce 6 500 lira kiraya tuttuğum daire sitede bugün kira on binler yaklaştı. Bir de abuksubuk cahilce ekonomiden bahsediyorsunuz.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • ibrahim yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    çikolatandan bir tık eksildi galiba bu kadar bağırdığına bakılırsa... Siz millet olarak ne %300 zam yapan Erbakan'a sahip çıktınız ve ne de TC'yi dipten alıp en azından mücadelenin içine sokan Erdoğan'a... Herkesten gidebilir ama benden gitmesin benim iki elim yağda balda olsun istiyor senin gibiler... ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler faiz artırımına gidiyor ki küresel ekonomi o kadar kötü... Sen ve senin gibiler çikolata hesabı yapıyor... Akparti geldiğinden beri asgari ücretin seyri nasıl olmuş bana cevap yazmadan Google'a sor bi zahmet... ayıp denen bir şey var
    Toplam 4 beğeni
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    6500 lirayi ödeyebiliyorsan. 10bini de ödersiniz. Cok far yok arada.
    Toplam 2 beğeni
  • Kamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamudaki yolsuz ve usulsüz ihaleler, harcamalar, genel ülke ekonomisini ne kadar etkiler hesaplamak lazım,onun haricinde hükümetin dış darbelere aldığı tedbirler bundan iyisi olamaz. Kamu ciddi bir israf peşinde, nitelikli yönetici az, itiraz edenide susturuyorlar. Kamuya çeki düzen verilirse, ülke karadeliği kapatır ve geldiği seviyeye kendisi bile inanamaz. Sıradan bir il müdürü kurumun tüm binalarına lüks müdür odaları döşetemez. Satın almayı bilmeyen satın almacı yapılmamalı. Arz u haldir...
    Cevapla Toplam 32 beğeni
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum. En basit kırtasiye malzemelerinden tasarruf ediyoruz il müdürleri makam araçlarını özel işlerinde (eşinin çocuğunun) kullandırıyor (tamamı diyemem çok örneği var. ) Tasarruf buralardan yapılmalı. Makam aracından vazgeçilmeli. İllerde vali ilçelerde kaymakama tahsis edilsin diğerlerinin tamamı kaldırılsın.
    Toplam 3 beğeni
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ve kesinlikle
    Toplam 4 beğeni
  • Ali1717 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de faizler ilk indiğinde, ki öyle olmalıydı, Londra'daki bir banker soytarısı "Erdoğan bunun bedelini ödeyecek" diye açık açık tehdit etmişti. Ve dediğinden kısa bir süre sonra ülkede hiçbir negatif gösterge yokken, özellikle Londra Merkezli Yabancı Bankalar ve onların TÜSİAD'lı ortaklarınca TL'ye açık bir saldırı başlatıldı. Youtube ve diğer sosyal medya platformlarında muhalif veya ezberci ekonomistlerce TL'ye karşı bir güven kaybı oluşturulup insanların panikle Dolara koşması sağlandı ve TL 2 ay içinde 2 kattan fazla değer kaybetti. Bunu anlamak için KKM açıklanıp dolar düşmeye başladığında içerideki muhaliflerin ve dışarıdakilerin ekranlardaki suratlarını hatırlayın.
    Cevapla Toplam 25 beğeni
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşürülen faiz bankalara asla yansımıyor kardeşim faizler düştü diuorum siz daha çok yükseltmişsiniz bankanın dediği o politik faiz real faiz bu diyorlar ??: sonra özel bankalar düşük gaizle merkez bankasından kredi alıyor vatandaşa yüksek kredi veriyor bu çarpıklık neden faizlerin düşmesi en çok bankalara yarıyor ya bunu hükümet. Özel bankalara şart getirmeli yada faizi gündeme almamalı
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Alsana 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin faizd en haberiniz yok belli bu indirilen faiz halkın parasını bankalara peşkeş dir banka kredi faizi 30 40 larda
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Türkiye Modeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen ülkemizin koşullarını ve sahip olduğu kendine has dinamiklerini dikkate alan, bize özgü bir ekonomi politikası izlenmekte. TCMB, Batılı merkez bankalarının tam tersi yönde hareket ederek faiz oranlarını sürekli düşürüyor. Klasik iktisat kuramları böyle durumlarda faiz artırımını tavsiye eder. Ancak faiz indirimleri ilerleyen dönemde etkisini göstermeye ve enflasyonu aşağı çekmeye başlayacak. Ekonomide bu bir etki tepki süreci ve faiz indiriminin kararlılıkla sürdürülmesi şart. Sonuç alabilmek için sadece biraz sabırlı olmalıyız. Ben ne yaptığını bildiği konusunda Sn. Cumhurbaşkanına inanıyorum.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın erdoğan,faizi ekonomik araç olmaktan çıkarırsan gelecek nesiller seni hep saygıyla minnetle anacaktır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi vadelerini artık uzatın lütfen tıkandık
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ını seversen yazmasın...hangi ülkede yaşıyorlar...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Mehmet bey nerde kur yerinde saydı kardeşim. 14 ten 18 i geçiti el insaf ya. Reis stokçulara neşter vurmadı sebze meyve gıda hallerine denetim sıfır. depolar eski mallarla dolu salça 8 den 36 ya çıkmış ev kiraları 1200 den 8 bine çıkmış. Reise iletin çok geç kaldı. vallahi Reisi seviyoz ama çok geç kaldı çook. kayyum atayacaktı şok ve a101 bime yanlış yaptı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat