Asker neyi doğruladı neyi yalanladı
Asker neyi doğruladı neyi yalanladı
Eski bir asker ve psikolojik savaş uzmanı olan Haber7 yazarı Prof. Nevzat Tarhan, Taraf gazetesinin ortaya attığı iddialarla ilgili Genelkurmay'ın yaptığı yalanlamayı irdeledi. Neyin doğru, neyin hatalı olduğunu gösterdi.

Yorumlar27

  • Gürkan İLGİN 15 yıl önce Şikayet Et
    merakla yorum yapanlara ve yazara soruyorum? hangi demokrasi?. partiler kanunu ve seçim kanunu bizlere liderler suntası ve onların küçük dünyalarındaki siyaseti yaşatırken,ülkemizi dış güçler bu nademokratik ortamda 2 kişiye istediklerini kabul ettirdiklerinde 4 yıllık bir süreçte türkiyede istedikleri gibi at oynatabilirlerken,milletvekili olabilmenin şeklinin partiye yüklü bir bağış çeki vermekten geçtiği günümüzde,hangi demokrasi?Artık gerçeği görelim ve tüm liderlere tabanları tepki göstersin ve gerçek demokrasiye geçelim. Herşey için tek çözüm, gerçek demokrasi
    Cevapla
  • e.kabukcu 15 yıl önce Şikayet Et
    siyaset. sayın tahranın yorumu geçekten çok güzel ama eğrioturupdoğru konuşalım.yukarıda yazdığı bir çok madde siyasi partilerimiz içingeçerli değilmi.
    Cevapla
  • idris kartal 15 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi fena bir oyundur. böyle bir iddiayı ancak demokrasiyi içine tam olarak sindirebilmiş biri dile getirebilir. demokratlığı sadece takma adıyla yaşatanlar değil. asker postalı öpmekten dudakları yara olmuşlar hiç değil.. asker şunu dedi diye "çığırıyor"muşuz. kardeşim asker bir şey demeyecek. onun görevi bir şey demek değil. ben ne dersem onu yapmak. kafana sok bunu. gerçi girmez ama..
    Cevapla
  • Kadim Kültür 15 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Anlarmı ki hocam. Bu israil sempatizanı olanlar hedefe kitlenmişler bir kere ne laf anlarlar ne ibret alırlar. Allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • feyzullah kılıçaslanoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    !!!!!!!!!!!!. ?????????? askerlik yaparken, namaz kıldığımı gören rütbeliler bana hep yan yan bakıyorlardı, ne demek olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBER OCAĞI MI LAİKLİK KUCAĞI MI?. Hala bazı saf ve enayi arkadaşlarımız 'bu ordu peygamber ocağıdır' diyorlar. Bu sözü kışlada söylerseniz sizi tefe koyar oynatırlar kızgın kazanda kaynatırlar. Hala neyin ne olduğunu anlayamadınızsa anlayacağınız da yok demektir. O eskidendi. Şimdi böyle! İşinize gelirse!
    Cevapla
  • ismail karamürselli 15 yıl önce Şikayet Et
    Bünyamin Erol Beye. Bu ordu Muhammet'in(S.A.V) ordusudur.Hiç kimsenin haddi değildir onu dağıtmak.Dağıtmak içn ortaya çıkanlar işbirlikçilerdir; ve yenilmeye mahkumdurlar
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 15 yıl önce Şikayet Et
    bu ordu dağıtılmalı. yeniçerilerin durumuna düşen bu ordu artık dağıtılmalı. subay yetiştiren okullar yeniden dizayn edilmeli. yahudi dönmelerinden kesinlikle orduya asker alınmamalı. gizlice girenler derhal tespit edilip kurşuna dizilmeli. mit, emniyet ve ordu tek birime bağlanmalı. siyasete giren kişiler derhal ordudan atılarak ağır hapse mahkum olmalı. geçmişi karanlık subaylardan hemen hesap sorulmalı. ppk ya verilen destek sorgulanmalı. ordunun batı ile ilişkisi derhal kesilmeli. batı aşığı subaylar ordudan şutlanmalı.
    Cevapla
  • semsi ozer 15 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ama orduyla lafi cok komik oluyor. Sen demokrasiyi bilmiyorsun herhalde bak ben sana ogretim: Demokrasilerde Ordu ulke guvenligini korumakla yukumludur tipki polis teskilati gibi.Yeri kisladir.Meclis degildir.Meclisi halk secer.Oradaki secilmisler bu ulkeyi ve orduyu yonetir.ordular siyasete bulasirsa yada kural koyarsa onun adi DARBE olur DEMOKRASI degil. Bu ulke CHPden kurtuldugundan beri darbelerle yonetilmistir.Ustelik bunu AYDIN ve/ya DEMOKRAT lakapli zevat soyleyince trajik komediye donusuyor.
    Cevapla
  • demokrat 15 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi fena bir oyundur. iyi oynarsan herkes faydalanır ama işin içine menfaat girer yandaş siyaseti yaparsan boşluk verirsin işte orda kuralları biri koymaya başlar idris efendi, demorkasi talep ettirmek amerikan siyasetidir, çünkü maksat devleti hırpalamak oysa abd ye bak, orda bilim vardır sadece bilim, üretmek vardır, laf yok icraat vardır, demokrasi adına hiç bir şey yapmayan insanlar çıkmış asker vay bi şey dedi diye çığırıyor hani icraat sıfır, böyle kural koyamazsınız hala da anlamazsın eminim ;)
    Cevapla
  • idris kartal 15 yıl önce Şikayet Et
    adamın adı demokrat ama. gülmemek elde değil.. demokrat takma adıyla bir haber sitesinde arasıra tüm sinir bozuculuğuyla yoruma benzer bir şeyler yapmaya çabalayan ve yaptıkları mahalle arası kahve esprilerinden öte gidemeyen çok fazla ciddiye alınamayacak biri diyor ki: demokrasinin yetersiz kaldığı zamanlar oluyor. yani antidemokratik hareketler serbest olabilir.. bana bak demokrat denilen yukarıda sıfatları sayılı şahıs.. demokrasinin yetmediği yerde daha fazla demokrasi gerekir. o da yetmezse daha fazlası.
    Cevapla
  • demokrat 15 yıl önce Şikayet Et
    siyasi boşluk varsa doldurma talipleri çıkar birincisi de askerdir. her şeyi askere suç oalrak yıkmanız bir oyun içinde olduğunuzun delilidir, bu kadar gelişmiş bir ordu birilerini rahatsız ediyor bu belli ya size ne oluyor demokrasi lolipopu ile yalaşmalar nedir yahu?? sen siyasi boşluk verir, terörü hortlatırsan ikide bir anayasaya temel değerlerine saldırır din siyaseti yaparsan asli görein halka hizmeti bırakır istismarla milleti kandırırsan o boşluğu birileri doldurur bu millet bunu anlamadı hala anlamıyor da sayenizde çözüm siyasette yahu göremiyor musunuz??
    Cevapla
  • demokrat 15 yıl önce Şikayet Et
    kime göre neye göre siyaset doğru yoldadır?. size göre siyaset doğru yolda olabilir, her şey demokrasi ile halledilebilir ama çok garip ki hep demokrasi gerek dien ülkeler nedense üçüncü dünya ülkeleri? peki neden gerek? olmadığından mı yoksa var da fazlalalığından mı ben söyleyeyim fazlalığından... bu ülkede devlet kurmak isteyenden tut her türlü bölücülüğü yapana siyaset ne yapabiliyor? bunalr askeri kaşırken siz de sırtınızı kaşıyorsunuz sanırsam çok safsınız çok...
    Cevapla
  • Yucel Bilir 15 yıl önce Şikayet Et
    Kimi Bilgilendiriyor?. Toplumuzda yer bulamayanları, kişiliği gelişmemişleri ve kahraman olamayan kahraman rolüne soyunan insanları bilgilendiriyor olmalı. Aklı başında olan bir kişinin askerden alcağı bilgi ne olabilir ki? Bu cümleyi sadece bize özgü yazmadım. Askerin iki rengi vardır. Siyah ve beyaz ( bu iki renk gerçekte renk değildir). Aklı olanın ise sonsuz rengi vardır. Bir an kendimde bilgi eksikliği gördüm. Bilgilenmek için en son danışacağım kurum olur. Ancak herkes ben değilim...
    Cevapla
  • Adalet Özüdoğru 15 yıl önce Şikayet Et
    CHP YE VE CEHALETE HAYIR. Tüm yetkililer bu ülkeyi koruyorum diyerek,(Nefes almasını engelleyerek)boğuyorsunuz.Ordumuz günden güne gönüllerimizde irtifa kaybediyor.Böyle bir belge varmı yokmu,varsa bu haltı kim yiyor,yoksa bu belgeyi ortaya atanlar kimin davulunu çalıyor diye sorulmuyor.Yetkililerden,bu belge doğru der gibi yalanlamalar geliyor.Artık CHP gibi davranmanın ülkeye zarar verdiğini görmeli.Dalları AB,ABD,yandaşlarına ve CHP ye dayanan anlayışlara hayır demesini bilin.Darbeye HAYIIIRRRRR.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat