Allah'ın isimleri çocuklara verilir mi?
Allah'ın isimleri çocuklara verilir mi?
Aslan Çıtır, dini konulardaki sorularınıza cevap veriyor.

Yorumlar32

  • sevgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Oğlumun ismini sadece kerim koyabilirmiyim
    Cevapla
  • eylul 8 yıl önce Şikayet Et
    Kadir isminin basina yagiz ismini getirsek olur mu
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    .... Kafamızı bu kadar karıştıracağına, aklına başka birşey getirmemeye çalışarak namazını tekrar kılmayı veya sehiv secdesi yapmayı neden denemiyorsun :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • burak 15 yıl önce Şikayet Et
    !. alimlerin bazılarının isimleride allahın adlarıyla başlıor!.. abdullah dehlevi abdülkadir geylanii gibi!.. duyurulur
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah.Ben cevabımı aldım. Bunu nerde gördümse yada nerde gördüğümü sandımsa demekki böyle birşey yok! Aklınızı karştırdımsa ki sanmıyorum insan namz konusunda heleki böyle bir konuda şüpheye düşerse asla doğru bildiğinden şaşmamalı. Demekki böyle bir durum yok! ALLAH bizleri yanlış hurafe ibadet yapmaktan korusun! Hayırlı günler selamlar..
    Cevapla
  • Belalanlı abdi 15 yıl önce Şikayet Et
    engin temiz e. okumayı unuttuğun sureyi hiç bir zaman rükudan doğrulunca okuyamazsın .sehiv secdesi yapmayıda kurtarmış olamazsın.selamlar.
    Cevapla
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    :) teşekkürler kardeşlerim ama.... Evvela namaz kılmayı hamdolsun bilen biriyim. Sordugum sorudaki durumu net bilmediğim için de ilk 2rekattan birinde Fathadan sonra bir sure okumayı unutunca sehiv secdesi yapıyorum.Ama bir ilmihalde görmüştüm ki aklıma takıldı.fatihadan sonra ilk2 rekattan birinde yani sure okumayı unutunca rukuuya vardın ve doğruldun bir sure okudun secdeye vardın.Yani okumayı unuttugun sureyi rukudan doğruldugunda okuyarak,sehiv secdes yapmayı kurtarmış olur musun? Aklınızı karıştırdımsa affedin. tabiki böyle de yapmayn
    Cevapla
  • ABDULLAH DİM 15 yıl önce Şikayet Et
    engin temiz e. ilkönce fatihadan sonra sure okumanın hükmünü bilmek lazım ve sehiv secdesi hangi hallerde yapılır onu bilmek lazım.fatihadan sonra rüküü yaptın.sonra sure okunmaz.secdeye gideceksin.fatihadan sonra 4 rekatlı namazların üç ve dördüncü rekatlarında sure okumak sünnettir.yani unutursan sehiv secdesi gerekmez.sadece ilk iki rekatlarda fatihadan sonra sure okumak vaciptir.okummazsa sehiv secdesi gerekir.
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    engin temiz. Allah'a ibadet ederken,Allah'ın enginliği içinde kendini kaybetmiş olmalısın ki;O yüzden İbadet esnasında ne okuyacağını,ne yapacağını bu sebepten şaşırmış olmalısın..Ruku'da;Allah'ın azametini tesbih ederken,Ruku'da olduğunu unutmuş olunsun gerek ki;Allah'ın azametini tesbih ediyor yolunda ilk adım atılmış olsun...
    Cevapla
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    ASLAN HOCAM SORUM VARDI CEVAPLAMADINIZ. Arkadaşlar bilgisi olan varsa siz cevaplarmısınız. Örneğin Fatihadan sonra sure okumadınız ve rukuya eğildiniz,rukudan doğrulunca secdeye varmadan evvel hemen ayaktayken,sureyi okuyup secdeye varılabilir mi?Böyle yaparak sehive gerek kalmaz Mı? Teşekkürler...
    Cevapla
  • mücahitim ben 15 yıl önce Şikayet Et
    mustafa ömer. kardeşim bir tane yer söle yazdıklarımda bu senin kendi yorumun dediğin yer. yapma, ALLAH bundan beni ve cümlemizi korusun.. ayrıca ibadetin ucuz veya pahalılığının takdri İLAHTIR. ben öle bir değerlendirmede yapmadım... ALLAH'a emanet ol..
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    devamı.... Allah kendi buyurmuş;Din'de zorlama yoktur.Çünkü doğruluk,sapıklık ve eğrilikten ayırt edilmiştir.O halde kim tagut'u inkar edip Allah'a inanırsa,sağlam kulpa yapışmıştır ki o hiç bir zaman kopmaz.Allah işitir ve bilir...Kişileri Cennet'e inandırıyorsunuz,Allah'a inanın..Tabi ki:İbadet tahminlerinden zor,Çocuk oyuncağı değil!Allah'ın adını ağzına alıyorsunuz,Allah'ı ne sanıyoruz?Ağzımızın sakızı mı.!
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    Mücahit'im ben oku!. ibadet'i kişiler kendi için yapar.İbadet edince Allah'ın kazanacağı birşey yok.Allah'ta diyor kişinin yaptığı kendine diye..Senin gibi kendi işine göre yorumlayan kişiler İbadet'in bu kadar ucuz bir hal almasına sebep olmuşlardır.İbadet'e eğilim olsun diye kişileri kendi nefislerinin haz alacağı,kendi nefsine hoş gelen durumlara göre kişilere İbadet eğilim'i kazandırmak.
    Cevapla
  • mücahitim ben 15 yıl önce Şikayet Et
    tek - mi - çiftmi. ALLAH, DİN tektir. Amnenna. untmayalım iki çeşit iman vardır. TAHKİKİ İMAN, TAKLİDİ İMAN,
    Cevapla
  • mücahitim ben 15 yıl önce Şikayet Et
    OKU OKU OKU. ALLAH'ı Tealanın bile ilk emri, d,ne ilk başlama şartı oku.. ne olur yazılmış bir sürü kitap var ve bunların sadece 3-5 tanesi sahih ve esastır bunu herkes bilir. madem tarik zamanı deil o zaman okuyalım, eksikleri tamamlayalım ki. birilerinin çıkıp yanlış bildiklerini doğru sanıpta fetvaya soyunmasına müsaade etmeyelim yada o yapsada biz yemeyelim. ALLAH cümlemizi doru yoldan ayırmasın..şaşırtmasın...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat