Çözülmemiş travma
Çözülmemiş travma
Türkiye gerçekten sosyal psikoloji laboratuvarı olarak bütün semptom zenginliğini gösteriyor. Travmadan travma çıkaranlar, travmadan ders alanlar ve almayanlar, travmayı siyasi rant haline dönüştürenlerle yok sayarak inkar edenleri izliyoruz. Zihin haritasında kırmızı çizgileri çok olanların fena halde kafaları karıştı.

Yorumlar15

  • Ali Yörükoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Her şey yerinde güzel. Sürekli ileri sürülen bir iddia var:En güvenilir kurum ordudur!..Elbette öyledir, öyle olması lâzım.Çünkü bir tane ordumuz var.Dinle birlikte en güvenilir olması eşyanın tabiatı gereğidir.Ama "ordunun siyasete karışmasını,darbecilik yapmasını istermisiniz" diye bir soru sorulsa güvenilirlik yerlerde sürünür.Generallerin partisi olan MDP ve onun emekli general olan başkanı Turgut Sunalp tüm desteğe rağmen Özal karşısında yere serilmişti. Bunu yapan Türk Millet ordu düşmanı mı olmuştu?
    Cevapla
  • Ali Yörükoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Din ve Oru siyasetin öznesi olursa ikisi de yıpranır.. Bu değerler yine milletin en güvendiği değerler olur ama o değerleri temsil ettiklerini söyleyenlerin değeri kalmaz.Din siyasetin öznesi olduğu için ordu siyasetin göbeğine giriyor demek de yanlış,Çünkü 12 Eylül'ün gerçek sebebinin ne olduğunu herkes biliyor.Dinci dedikleri, askeri mahkemelerde beraat ettiler.Diğerleri asıldı,sürüldü,fişlendi.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Neden?. 11 Eylül'de hemen hemen Türkiye'nin her tarafında sıkıyönetim,sokaklarda asker vardı. Buna rağmen terör gittikce azıyordu. Nasıl olduysa bir gün sonra bıçakla kesildi.Maraş olaylarını bile zorlukla üç günde bastırabilenler bu terörü bir iki saatte nasıl bitirdiler.O terör belası hem iç hem dış destekliydi. Neden o destek bir anda kesildi? Madem iki saatlik bir şeydi neden beş bin ülkücünün öldürülmesi beklendi?...(Öldürülen komunist ve solcu sayısını bilmiyorum)
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Nato kafa nato mermer. "Our boys'lar darbe yaptıklarında ellerine ne geçti? Ya da Türkiye neler kaybetti? Bunları kendine hiç sordun mu? Hiç bir sivil iktidarın yapamayacağı şeyi yaptılar ve Yunanistan'ın Nato'nun askeri kanadına dönmesine (karşılıksız olarak) evet dediler. Belki de bu yüzden yeni bir darbeye cesaret edememişlerdir...Belki de yine başa geçersek başka(karşılıksız) tavizler veririz diye korkmuşlardır...Belki de daha fazla toprak satmayalım,göze batıyoruz,Özal satsın demişlerdir.Sormak lâzım:)
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Hık,mık,gık. "Ozal adeta devrim yapti bu ulkede,neden ordunun GIKI cikmadi cevap verin durustce!"...Bunun cevabını (dürüstçe) veremeyiz,çünkü sebebini bilmiyoruz.Aslında biliyoruz da sen kabul etmezsin:)...Öğrenmek istiyorsan "(y)our boys"lara sor. Babam ve annemden başka kimse bana "My Boy" veya "My Son" demedi.
    Cevapla
  • ANGRY JACKAL 15 yıl önce Şikayet Et
    chpmiş. yazıda darbelerin toplumsal travmaya yol açtığı ve neden yol açtığı üzerinde duruluyor.her yerde olduğu gibi bu yazı sonrası yine chp taraftarları bazı şeyleri görmezlikten geliyor.bir tanesi 1950 li senelere kadar ülkenin gayet iyi durumda olduğunu bununda chp sayesinde olduğunu söylüyor.adama sorarlar niye iktidar olamadınız?başarı varsa ortada neden.insanları fişlemek, darbelere zemin hazırlamaktan fırsat olmadı .dine cephe almak başka bir özellik.bu ülkeye hiç bir katkısı olmadı chp nin...
    Cevapla
  • MEHMET FARUK 15 yıl önce Şikayet Et
    Armutlar ve Elmalar Uzerine. Sayın 2M, ne medh e layık, ne de tasaffi etmis fikirleriniz var ki o iki ismi hak edesiniz. Karıstiran sizsiniz. Zira bazı rakamlar verip de o rakamları dogru yere otutturamayan aldanmis/aldatılmış ve/veya aldatmış zavallı siyasiler gibi davranmayın. Ekonomik ve sosyal olaylarda salt matematik kurallar meseleleri cözmez ancak bize yol gösterebilirler. Ortada sizin verdiginiz tarihten sonra CHP tarafından yonetilmis bir baska Turkiye verdiginiz rakamlarla birlikte olsa idi bir karsilastirma imkanı olurdu.
    Cevapla
  • MEHMET FARUK 15 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka Devam Etmelisiniz. Kıymetli hocam bu konudaki analiz ve çözümlerinizi bir kaç yazı daha devam ettirmenizi temenni ediyorum. Sakin aktif siyasete girmeyin! Zira aktif siyaset her zaman her doğruyu açıkca soylemenin önünü kesiyor. Ancak siz konunun uzmanı olarak, olan bitenin alt yapısını en aşıkar bir tarzda bizlere anlatır ve gözterebilirsiniz.
    Cevapla
  • Muhammet Mustafa 15 yıl önce Şikayet Et
    Burda elma ile armutu birbirine karsitirip bilgi kirliligi yaratmayalim.Ne eliti,kimmis elit,Demirel,Yildirm Akbulut elitmiydi?Ozal adeta devrim yapti bu ulkede,neden ordunun GIKI cikmadi cevap verin durustce!. Turkiye son 40 yilda Ciller ve biraz da Mesut Yilmaz haric hicbir elit tarfindan yonetilmemistir.Elit dediginiz egitimse sizin de vardir etrafinizda cocuklar,akrabaniz iyi egitim almis. Ee Paraysa iddia ediyorum AKP'nin basi,Bakanlari ve yakin cevreleri kadar kimse zengin degildir Turkiye'de.Gosterin bana tek bir Yuksek Yargic,General RTE'nin ve Fethulllah Hoca'nin 1/10u kadar zengin kalemimi gozume sokacagim. Sallamayin burda size ezberletilen yalanlari!
    Cevapla
  • Ayse Demir 15 yıl önce Şikayet Et
    Degisen su ki; artik o kücümsenen insanlar -demirel örneginde oldugu gibi- sag partileri iktidara göndermiyor; kendisi iktidara talip oluyor!!!. Ayrica cumhuriyet kuruldugunda halkin dini hassasiyetini görmezden gelip dindar insanlarin egitimsiz kalmasina canak tutan devrimleri de görmezden gelemezsiniz. Ama artik bu durumun-egitimsizligin- en azindan benim neslimden itibaren köklü bir sekilde degistiginden süpheniz olmasin. Nevzat Tarhan Hoca'nin da dedigi gibi malum 'elit'in tahti sallanmaya basladi. Zaten asil hazimsizlik da bundan kaynaklaniyor.
    Cevapla
  • Muhammet Mustafa 15 yıl önce Şikayet Et
    Sen de kendi icinde celisikiye dusme Irfan Kardes,bak farkinda olmadan sen de benim tezimi destekliyorsun!Yorumumum ozunde ne var:Son 58 yilda Turkiye'nin 7 yil haric sag partiler tarafindan yonetildigidir.. 1950'de bizim yarimiz kadar zengin Uzak Dogu ulkleri bizi 3e katladi,egitim seferberligi sayesinde.Peki niye yapmamis bunu Sag Partiler?Cevabi Konda'nin 15 temmuz arastirmasinda.Sayet tum Turkiye Lise ve ustu egitimli olsa AKP ve CHP'nin oylari yer degistiriyor.Niye egitisinki sag partiler halki? En kolay yol: Fakir birak nevale dagit,egitimsiz birak,yalan dolanla kandir,cal garibanin oyunu,sonra Batili Emperyalistlerin ve kendi yakinlarinin kufesini doldur!
    Cevapla
  • hasan maral 15 yıl önce Şikayet Et
    sevgili bilgin muztafa. sevgili muhammed mustafa ben sizin zihniyetinizdeki insanların eleştirileri çok bilimsel oluyor ben sizden biraz ders almayı isterim!!!! müsait misiniz acaba!!!!!!
    Cevapla
  • irfan kanık 15 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sırf eleştirmek için okumasak. Demekki insanlar yetersizlik, dikkatsizlik veya ciddiyetsizlik ya da başka herhangi bir sebepten dolayı okuduklarını anlayamıyorlarmış. Yapılan yorumların bazıları bunu açık olarak bir kere daha gösterdi. Yazarın kabul edip söylediklerini yine aynı yazarın fikirlerini çürütmek için kullanmanın başka bir açıklaması var mı? bilmiyorum. Tarhan insanların büyük kısmının özellikle okutulmadığını söylüyorken bir siyasi partiye oy verenlerin eğitim yüzdelerinin düşüklüğünün yazarı eleştirmek için yazılması??????
    Cevapla
  • Muhammet Mustafa 15 yıl önce Şikayet Et
    Salla bakalim Hoca,bir de Akademisyensin,ama hitap ettigin oy tabani belli,ben demiyorum Konda diyor,AKP'ye oy verenlerin %76si Orta ve daha asagi egitim duzeyinde,bagrismayin,acin bakin!. Ayrica suna da bakin google'dan,surekli tek yanli basini okuyup gaza geleceginize. CHP 1950'de iktidari din somurerek oy alip Turkiye'yi Emperyalistlerin oyuncagi yapan sag partilere devrettiginde Milli Gelirler: Kore:100$ Japonya:133$ Turkiye:200$ Haa bir iki hatirlatma daha bilmeyenlere. Turkiye 1950de havan,top,tufek hatta ucak yapiyordu. Ayrica CHP birkac milyon zorunlu olan haric HIC DIS BORC ALMADI. 1950 den sonra sol toplam 7 yil iktidar oldu,cogu da koalisyondu! Soruyorum:Sorumlular kimler?
    Cevapla
  • oğuz kağan kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    süper. hocam siyasete girmelisiniz artık... Sizin gibi uzman kişilere ihtiyaç var.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat