Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in gözünden Türkiye'deki eğitimin 'Karnesi'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in gözünden Türkiye'deki eğitimin 'Karnesi'
.

Yorumlar45

  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    öğrencileri daha 2,5 yaşından itibaren annesinden koparmanın neresi doğru.
    Cevapla
  • E.YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul öncesi eğitimi artırınca ne oluyor biliyor musunuz? Çocuklar kemalizme 7 değil, 4-5 yaşlarında maruz kalıyorlar. Kendi çocuğumdan biliyorum. Eğitimin felsefesi ve mantığı değişmediği sürece, ögrenci sayısını artırmakla sadece kemalist,batıcı, seküler CHP zihniyetine daha çok eleman devşirme olanağı sunmuş olursunuz ki bir öğretmen olarak da gözlemim budur. Okudukça kemalistleşip CHP'ye yanaşıyor çocuklar. Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Nicelik olarak eğitim öğretimde müthiş bir ilerleme kaydedildi fakat olaya nitelik olarak bakacak olursak okullar izbelik gibi oldu adeta.
    Cevapla
  • Gülce 1 yıl önce Şikayet Et
    Liseye gelip de çarpım tablosu ve okuma yazma bilmeyen öğrencilerden bahsetmemiş Sayın Bakan ! İşini dürüst yapsa liselerde sınıfta kalan binlerce liseli öğrenciden de bahsederdi .Bakana şunu tavsiye edin .En yakın meslek lisesine girip sorunlarını bir sormalı. Öğretmen olarak tavsiyemdir ama öğretmenleri pek dinlemedikleri için kendi kendine yazıp çizmeye devam etsin.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    2-Eğitim Fakültelerinde uygulanan ilk 300.000 içinde olma şartını uygulamadan verilecek bir formasyon eğitimi felaketimiz olacaktır. Öğretmen niteliği dibe vuracağı gibi 5-6 yıl sonra milyonlarca atanamayan öğretmen olacaktır. Bir de EYT'liler gibi örgütlenirlerse her hükümetin başını ciddi olarak ağrıtacaklardır. Bu konuyu herkes acilen gündemine almalıdır.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Acet, bu konudaki paylaşımınız için teşekkürler. Eğitim Fakültesi'nde çalışan bir Öğretim Üyesi olarak şunu belirtmek zorundayım, Cumhurbaşkanımızın çok doğru bir kararla pedagojik formasyon derslerinin öğrenciler lisans okurken verilmesi kararını YÖK çok yanlış bir şekilde kurguladı ve hiç bir baraj koymadan neredeyse bütün öğrencilere formasyon alma hakkı tanıdı.
    Cevapla
  • Bekir Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemimiz çocuklarımıza soru çözmek yerine güzel ahlaklı ve kaliteli insanlar olmayı öğrettiği gün tüm buhranlarımızdan kurtulacağız. Aksi takdirde cahiliye karanlığı içinde yaşayan diplomalı Ebu Cehiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Youtube’un emzirdiği, dizilerin beslediği, sosyal medyanın büyüttüğü hedonist, egoist, köksüz, ruhsuz, değersiz nesillerle karşılaşmamak için eğitimde kaynağını köklerimizden alan acil bir reform şart. Yarın çok geç olabilir.
    Cevapla
  • Afrasiyab 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul öncesi eğitimi artırınca ne oluyor biliyor musunuz? Çocuklar kemalizme 7 değil, 4-5 yaşlarında maruz kalıyorlar. Kendi çocuğumdan biliyorum. Eğitimin felsefesi ve mantığı değişmediği sürece, ögrenci sayısını artırmakla sadece kemalist,batıcı, seküler CHP zihniyetine daha çok eleman devşirme olanağı sunmuş olursunuz ki bir öğretmen olarak da gözlemim budur. Okudukça kemalistleşip CHP'ye yanaşıyor çocuklar.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda ahlak hariç Herşey öğretiliyor.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin formasyon almasına nasıl müsade etmiş onu sorsaydiniz bence? Azıcık bir puan alan çalışmamış ya da kapasite sorunu olan biri nasıl formasyon alıp da öğretmen olabilir. Mesleki eğitim hususunda kendisi iyidir ama öğretmen mesleği için bu kanun yetmez tüm öğretmen olacaklar liseden seçilmeli. Garip garip tipleri görüyoruz okullarda.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet, çok haklısınız. Eğitim Fakültelerinde uygulanan ilk 300.000 içinde olma şartını uygulamadan verilecek bir formasyon eğitimi felaketimiz olacaktır. Öğretmen niteliği dibe vuracağı gibi 5-6 yıl sonra milyonlarca atanamayan öğretmen olacaktır. Bir de EYT'liler gibi örgütlenirlerse her hükümetin başını ciddi olarak ağrıtacaklardır. Bu konuyu herkes acilen gündemine almalıdır.
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Allah'ınızı severseniz ... Sayılarla verilerle grafiklerle eğitim seviyesini kağıt üzerinde şişirmeye gerek yok.. kalite falan kaldığına inanmıyorum... eğitim seviyesi içler acısı..buna üniversite bitiren kesim de dahil...
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Kayısı Kentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet çok doğru...
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda kitap okuma, spor etkinlikleri. Şiir. Hitabet, resim, sanatsal etkinliklerin yapılıp yapılmadığını sorsaydınız.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sayın bakana 2016 yılında yargı kararı ile iptal edilen Bakanlık müfettişleri alımını sorsaydınız. Bu ülkede 2016 yılından itibaren okullarda denetim yapılıp yapılmadığını sorsaydınız. Okullara bırakın ne yaparlarsa yapsınlar mantığı ile yönetim ve eğitim bilim ilkelerine aykırı bir şekilde popülist yaklaşımlarla hareket edilip edilmediğini sorsaydınız. Eğitim müfettişlerine verilen maaş ile bakanlığa alınan maaşın ne kadar olduğunu ve eğitim müffetişine verilen bu ücretle bu işin yapılıp yapılmayacağını sorsaydınız.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Antiteftiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın müfettişim, emin olun sizler okullara gelmedikçe eğitimin kalitesi artıyor. Sizleri görmedikçe öğretmenler sizlerin evrak takıntınız için değil gerçek işleri için çabalıyor. Egolarınızı tatmin edememek sizin için üzücü tabii, anlıyorum.
    Toplam 2 beğeni
  • Aby23 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim öğretim deki müthiş gerilemeye ne zaman göreceğiz sayın bakanım .kalitesiz öğrenciyi zorunlu eğitim yüzünden okula tıkıp öğretmenin, idarecinin elinden her türlü disiplin gereğini alıp okuma niyeti olan çünkü beş öğrencinin de arada kaybolup gittiğini ne zaman göreceksiniz sayın bakanım. Bir gün tebdil-i kıyafet yapıp bir veli gibi gidin okullara görün ne halde eğitim kurumları. O zaman bir müjde verebilir misiniz bilmem.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    eğitimde sayı süper kalite sıfır.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat