Vade farkı
Vade farkı
Aslan Çıtır, dini konulardaki sorularınıza cevap veriyor.

Yorumlar22

  • eskisehirli 15 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yalan söylemez. ALLAH KURANDA herşeyi açıkladım diyor12/111 kelimei şahadet için rad suresi 43 ayetine bakıver zahmet olmazsa ALLAH derki kuran açıklanmış olarakar indirmişken Allhtan başka hakem mi arayacağım araf suresi 114
    Cevapla
  • Cemil Sert 15 yıl önce Şikayet Et
    dikkat. su mezhepleri kabul etmeyen kuran nidasi atan size soruyorum bana namzin zekatin hatta islama giris cumesi kelimei sehadeti kurandan bana gosterbakalim.
    Cevapla
  • eskisehirli 15 yıl önce Şikayet Et
    ihtilaf ve kuran. mezheplere ihtiyaç olsaydı ALLAH emrederdi sadece o hocaların ilminden faydalanarız oda KURANA uyarsa 16/64. "Biz, kitabı/kuranı ancak hakkında ihtilaf ettikleri şeyleri onlara açıklaman için, yol gösterici ve iman eden bir halka rahmet olarak sana indirdik." demekki ihtilafa düşersek KURANA bakacakmışık
    Cevapla
  • mehemet 15 yıl önce Şikayet Et
    mezhepler gerekli. kuran ı kerim de herşeyin özü vardır. her konuda açık hükümler yok. peygamber efendimiz de kuran ı en güzel açıklayandır. size bir fıkıh kitabıda okumanızı tavsiye ederim. Bu ümmet 1300 yıldır yanlış yolda değilmi. aniden mezheplerin gereksiz olduğu birkaç arapça bile bilmeyen, elinde bırakın ilahiyatı , imam hatip diploması bile olmayanlar ahkam kesmeye hüküm koymaya başlamış. hemde arapçayı bilen birisinin yazdığı meallerle. ALLAH ıslah etsin.
    Cevapla
  • eskisehirli 15 yıl önce Şikayet Et
    fetvayı ALLAH verir. sayın mehemet sen hiç KURANI KERİMİ incelemezmisin peygamberimizden miras ile ilgili fetva istiyorlar ALLAH diyorki fetvayı ben veririm 4/176 bir zahmet bakıver zaten bu halde olmamızın sebebi sorunlarımızı ALLAHIN kitabına göre halletmediğimizden
    Cevapla
  • mehemet 15 yıl önce Şikayet Et
    mezhepler gerekli. niye mezhepler islamdan başka bir dinimi öğretiyor insanlara. biz ALLAH ın kitabına uyalım derken; mezhepler başka birşeymi yapmış. arapça bilmeyenler. iki tane kitap okuyor sonra din adına ahkam kesiyor. yazık. meal ile hüküm verenler dikkat edin dini hükümleri ancak alimler verir ve alimler arasında bazen ihtilaf olabilir. sahabeler arasında bile vardı. siz kimi kendinizle denk görüp hüküm veriyorsunuz. nedemek ALLAH onlardan razı olsun ama bana lazım değil. BARİ MEZHEPLER LAZIM DİYENLERİ RAHAT BIRAKIN.
    Cevapla
  • mehemet 15 yıl önce Şikayet Et
    mezhepler gerekli. hiç bir bilinçli müslüma takım tutar gibi mezhep tutmaz. mezhepler kuran ı kerim , ALLAH resulu ve sahabeyi örnek alır. ben hiç bir mezhebe göre yaşamam diyen kendi mezhebini kurmuş demektir.. sahabeler arasında bile fıkhi ihtilaflar vardı.. mezhepleri hiçe sayanlar kolonyanın hükmünü neye göre verecekler merak ediyorum. yada miras hükümlerini. ha sahi kutupta ve kutuplara yakın yelerde nasıl namaz kılınacak. yeni mezhep kuranlar cevabınız varmı. hiç dini eğitim almamış olanlar , mezhepleri beğenmez oldu .
    Cevapla
  • eskisehirli 15 yıl önce Şikayet Et
    mezhepler. mezhep hastalığı deyince bazı arkadaşlar rahatsız oluyorlar yaptıkları hizmetlerinden dolayı ALLAH razı olsun RABBİM mükafatlarını verecektir biz öyle bir duruma geldikki takım tutar gibi mezhep tutuyoruz soruyorum peygamberimizden mezheplere kadarki müslümanlar neye göre amel ettiler lütfen ALLAH nasıl emretmişse peygamberimiz nsaıl göstermişse biz ona göre yaşamaya gayret gösteririz
    Cevapla
  • Ferzan Ylmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    sanatçıdan ilme nazar. Aslan Beyin yazılarını takip ediyorum.bana göre son derece güzel.zamanımızın fakihi sayılabilir.Net bilgiler veriyor.ilmine saygı duymak lazım.bugün kaç tanesi ömer nasuhi bilmeni okuyor ibni abidini tanıyor hanefi ise hanefi şafii ise şafii adam yerini biliyor .sanatsever ilme meraklı birisi diye biliyorum kendisini helal olsun güzel yazıyor
    Cevapla
  • mehemet 15 yıl önce Şikayet Et
    mezhepler ve görüşleri gereklidir.. mezheplere hastalık diyenler. namazı ALLAH açıklamış diyenler. sehiv secdesini nasıl açıklıyorlar. kaza namazı hakkında ki mezheo görüşlerini kabul etmeyenler aslında kendi görüşlerini belirtmiyorlarmı. size iki hadis söylüyorum. 1 '' bir alim bir konu hakkında görüş bildirir doğruyu tutturursa iki sevao, yanlışı tutturursa bir sevap vardır'' 2 '' alim olmayanın görüşü doğru olsa bile o hatadadır.'' ALİM insanların görüşlerini hiçe sayanlar acaba ilim olarak nereden besleniyorlar.
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    (Yazarın bugünkü yazısının ilhamı olan Engin Temiz umarım bu yazıyı okumuştur). Şafiler namazların sünnetlerini kılmıyorlar.Bunu da "üzerimde kaza namazı var nafile kılmam mekruh" diyerek açıklıyorlar.Ama o kılmadığı sünnet yerine borcu olan başka bir namazı kaza ettiklerini hiç duymadım."Farz namazı kazaya kalan kimsenin vakti giren namazların sünnetlerini bırakıp bunun yerine kaza namazı kılması uygun değildir"demişsiniz.Bunun hükmü tam olarak nedir?Bunu bazen yaptığım için soruyorum.Tembellik kötü bişey.Vakitle ilgili bir ayrıntı gözünüzden kaçmış.Güneş doğarken tepedeyken batarken?
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Kafam öyle bir karıştı ki anlatamam. Cemaatle kılınan 4 rekatlı farzların son 2 rekatında gizli okumak sünnet. Anlamadığım şu; İmam ilk 2 rekatta Fatiha Suresi'ni sesli okurken epeyce sürüyor. Son iki rekatta ne okuyorsa biz Fatiha'yı bitirmeden Allahü Ekber deyip rukuya varıyor. İlk iki rekatla son iki rekat arasında okunan Fatiha'nın farkı nedir? Neden sesli okurken tane tane okuyor da sessiz okurken yuvarladı izlenimi veriyor? (Yazıda aynı kelimeler çokca geçtiği için kafam karıştı.Umarım yanlış bir ifadem yoktur)
    Cevapla
  • eskisehirli 15 yıl önce Şikayet Et
    kaza namazı diye bir naqmaz yok. ALLAH savaşta bile cemaatle namazı emrediyorsa nereden çokarıyorsunuz kaza namazını yetti bu mezhep hastalığı namaz ALLAH için kılınıyorsa nasıl kılınacağınıda ALLAH bildiriyor
    Cevapla
  • Cemil Sert 15 yıl önce Şikayet Et
    dikkat. Son cumlede citir efendi aynen sole yazmis.""Şafiiler göre ise kaza namazı bulunan bir kişinin nafile namaz kılması doğru değildir. Hanefilerin bu konudaki görüşlerinin daha isabetli olduğu ifade edilmiştir.(Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 176) kaynaga bakin bakalim bol ebisey varmi varsa bana bildirin ins. o sahifede ole bisey yok,.
    Cevapla
  • Cemil Sert 15 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat. yazisinda diyorki citir bey safilerde soyle hanefilerde soyle.... hanefiler daha isabetlidir sozuyle buyuk hata yapmistir.Her mezheb imaminin ictihadina saygili olmak lazim safiinin ictihadinin isabetsiz oldugunu solemek safii kardeslere nasil izah edilecek.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat