Şehitlerimize Peygamber müjdesi
Şehitlerimize Peygamber müjdesi
Aslan Çıtır, dini konulardaki sorularınıza cevap veriyor.

Yorumlar15

  • ayşe güneş 15 yıl önce Şikayet Et
    Allahu a'lem. Bir insanın zulüm ile ölmesi, duvar altında kalarak, suda boğularak vs. şehit olduğuna delalettir. Eğer imanı varsa tabi. O polislerin de imanları varsa -ailelerine baktığımızda hepsi mütedeyyin insanlardı.- öyle ümit ediyoruz. Bu vatan laik de olsa halkı müslümandır. Şehitlik yalnız Afganistan'da Irak'ta olmaz. O polisler Allahu alem şehittirler. Hiç değilse yalnızca Allah'ın bilebileceği birşeyi polemik konusu yapmayın.
    Cevapla
  • istanbul esenler 15 yıl önce Şikayet Et
    Abdulemin Balyoz kardeş. Sana Kur'an'da, din, devlet, namus ve bayrak için savaşmanın manasını araştırmanı tavsiye ederim.Ayrıca Allah sana da devletin için şehit olmayı nasip etsin.Yalnız utanmadan sıkılmadan, şeyhlerden öğrendiğin tarihle gelip de burada devlete laf atıp, üstüne bir de şehitlere dil uzatıp yorumlar yazarsan, o ellerin kırılır! Siz o aşırı modernlere bakıp, onların örnek aldıklarını da kötü sanıyorsunuz.Bu devlet için varını yoğunu harcayan dedelerimi dayılarımı bilirim ben.Allah hepimize devleti için şehit olmayı
    Cevapla
  • heval amedi 15 yıl önce Şikayet Et
    sorulara bak fetvaya bak. sorular komik olmuş yanlız verilen fetvadan anlayan varmı net bir yanıt yok ortada şimdi bende diyorumki türkiyenin en zengin adamı ormanlık alanını katl edip üniversite yapıp ondan para kazanabiliyorsa ve buna devlet seyirci kalıyorsa bu ülkede bende iki ağacı alıp barınak yapabilirim herhalde müslümanların neden geri kaldığı ortada yıllarca yahudiler islamı müslümanları sömürge aracı olarak kullandılar belkide kiminize göre günahada girmiş olabilirim fakat uyanmıyorsunuzki ben ne yapayım
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    2.Rükû ve secdedeki hata sehiv secdesi gerektirir mi?. Secde'de ise Rabbimiz Allah'ın Yüce'liğini tesbih ediyoruz.En güzel şekilde anılmaya laik olan Rabbimizi nasıl tesbih ediyoruz diye bir dert içerisinde,bir kahır içerisinde değilsek şayet,Ölçü olarak gördüğümüz Cennet ve Cehennem'i tesbih ediyoruz demektir.Secde ve Ruku'nun mahiyetini anlama yoluna gitmeliyiz,Çünkü Allah(c.c) bana kul olsunlar diye yarattım buyuruyor!
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    Rükû ve secdedeki hata sehiv secdesi gerektirir mi?. Öncelikle ruku ve secde'yi neden yapıyoruz,bunu bilmeye çalışmalı!Ruku'da;Rabbimiz Allahu teala'nın azametini tesbih ediyoruz..Yüce Allah'ın azameti nasıl tesbih edilmeli,bir fikri olan var mı?Ruku'da şöyle tesbih edilir diyerek bir ölçü getirmek herhalde ahlaksızlıkların en büyüğü olsa gerek.Kişiler olarak böyle bir durumdayken sehiv secdesi yapsak ne olur,yapmasak ne olur...
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    2.Diş fırçalamak orucu bozar mı?. Böyle sorular sormamız ve böyle sorular sorma durumunda olmamız;İslamiyet ahlak'ından uzak yaşadığımız demektir.Çünkü Müslüman olmak:kendi ahlak'ını yok sayıp,İslamiyet ahlak'ıyla ahlak'lanmaya çalışmak demektir.Allah'ın kelamında buyurmuş olduğu buyrukları,hangi ahlak'a göre buyurmuş olduğunu idrak etme yoluna gitmeliyiz..Belki bir gün Allah idrak ettirir,Müslüman oluruz...
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    Diş fırçalamak orucu bozar mı?. Oruç İbadet'ini yapar durumunda olmak çok yönlü olmakla,oruç durumu bir ahlak'tır.Oruç İbadet'ini gerçekleştirmeye çalışırken kişiler çok dikkatli ve titiz olmalı.Yani azalarına çok dikkat etmeye çalışmalı.İslamiyet'in kolaylığı;İslamiyet'in zorluğudur.Kendi kişisel prensiblerimizi terketmeye çalışarak,İslamiyet'in prensiblerine teslim olmaya çalışmalıyız..!
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    3.Günah İşleyenin İmam'lığı..Cemaat'le namaz kılma mevzuu. Allah'ın buyruklarını okumalı ve düşünmeliyiz.(Parantez içindeki yerleri okumayalım)Allah buyurmuş;Adaletle kendinize şahit olun diyor..Kendi kötülüklerinize şahit olun,kendi kötülüğünü tanı,kendinizi tanıyın demek.Sürekli Müslümanlığı tanımakla,sürekli müslüman olmaya çalışmak.Fakat hiçbir zaman olamayacağını bilmek.Hz.Ömer gibi yanımızdaki birine sürekli hatalarımızı söylemesini istemeliyiz.Taki ben'liğimizi yok sayana kadar....
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    3.Günah İşleyenin İmam'lığı..Cemaat'le namaz kılma mevzuu. Allah Resulu(sav)'in Cemaat ile ibadet edin demesinin sebebi:Kişi tek kalırsa yanlışlara düşebilir,yanında diğer kişilerle İslamiyet ile ilgili mevzuda hep istişare içinde olmalıdır.Birbirini pofpoflamaktan öte sürekli birbirimizin yanlışlarını aramalıyız.Hepimiz İslamiyet ile ilgili meselelerde doğru yolda olduğumuz kanısında olduğumuz müddetçe,doğru yol adına bir duruş içerisnde olacağımızı düşünmüyorum.
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    2.Günah işleyenin İmam'lığı..İmam'lığa laiklik mevzuu. Öncelikle kişiler şunu bilmelidir ki:Bir kişi asla İmam'lığa laik olamaz.Çünkü İmam'lık kişilik olarak,karakter olarak bir temsiliyet durumunda olduğundan dolayı,,aslında nasıl temsil etmesi gerekirdi,fakat nasıl temsil ediyor mülahazasından yola çıkarak kişilerin İmam'lığı asla temsil edemeyeceğini bilmemiz gerekir.Evet kişi kendini temsil eder,İmam'lığı değil,bunu bilmek gerekir...!
    Cevapla
  • mustafa ömer 15 yıl önce Şikayet Et
    1.Günah işleyenin İmam'lığı... Allah'ın buyruğundan yola çıkmak;Mü'min demek:Allah anıldığı zaman kalbi ürperen,içi titreyen kişi olmasına rağmen,günümüzde 5 vakit namaz kıl hemen Mü'min diyoruz.Mesela bizi uçaktan atsalar içimiz titrer,fakat Allah'tan en azından bu kadar bile korkmuyoruz!Ki;Allah:yanlız benden korkun buyurmasına rağmen.Demek ki Mü'min değiliz!
    Cevapla
  • aslan sağır 15 yıl önce Şikayet Et
    allah yolunda öldürülenlere..... ölüler demeyiniz bilakis onlar rab katında şahittirler . sizinle savaşanlara karşı siz allah ve rasulü adına ... ( başka hiçbirşey adına değil) aslan bey kusura bakmayın ama biraz yavan kaçmış . şehadet kişinin inancıyla alakalı değil ölüm gerekçesiyle alakalıdır ilgili kulluk maddesini birdaha gözden geçirin derim hayatını inancına şahit tutuması nedeniyledir.
    Cevapla
  • can canan 15 yıl önce Şikayet Et
    atama. hangi şehadetten bahsediyorsunuz arkadaşlar!!!! bakanlar kurulu kararı ile atananlarımı? yoksa Kuran-ı Hakimin kararı ile olanı mı?
    Cevapla
  • Abdulemin Balyoz 15 yıl önce Şikayet Et
    Şehit mi, şerit mi?. Adam laikliği, demokrasiyi savunuyorum diyor ölünce şehit oluyor var mı böyle bir şey? Bunlar ancak şerit olurlar şerit!
    Cevapla
  • Abdulemin Balyoz 15 yıl önce Şikayet Et
    İslam'da idam cezası vardır. Ama suç işlemiş bir mü'mine idam cezası uygulanabilir değil mi Aslan bey?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat