<font color='#ff0000'>Boğaziçililer birer Gandhi olmalı!</FONT>
Boğaziçililer birer Gandhi olmalı!
Geriye şimdilik tek yol kaldı “sivil itaatsizlik” diyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Boğaziçilileri birer Gandhi olmaya çağırıyor. Gandhi ne yapmıştı?

Yorumlar19

  • fatih osmanoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    bir cümle. gerçekten muhteşem yazan birisi.. tebrikler lakin "nevzat hocamın her fikrine katılıyom" diyen kişinin kendi fikri yok mu? Evet! şu cümleye dikkat: 'Ermeni, Hıristiyan komşuları düşman görmek paranoyadır.' bizi düşman göreni biz de düşman görürüz. sen onların örf adet gelenek görenek ve dinlerine tabi olmadıkça elbette ki senden razı olmazlar. (Bakara120)
    Cevapla
  • isa ertuğrul 15 yıl önce Şikayet Et
    Yine tarihi bir yazı yazmışsın hocam. Yerden göğe haklısın demokrasi istiyorsun bunu bile eleştirenler var yaşımız kemale erdi hala ümidim var birgün bu ülkeye demokrasi kurumu yerleşecek kahrolası faşizm birgün bitecek.İnsanları tektipleştirmeye çalışanların sonu birgün gelecek kalmayacak kadınların başını zorla kapatan İranla zorla açan ülkemizde bu yanlış birgün düzelecek.Kimbilir birgün....
    Cevapla
  • namık kemal 15 yıl önce Şikayet Et
    Kadri Hoca'ya laf yok!. İşin aslını bilmeden yorum yapmayın, engelleme diye bir şey yok. Sadece sorumuluk sizdedir diye kağıt imzalatmış. Üstelik o rektör öğrenci dostu bir insandır. Yazar doğru dürüst araştırmadan yazmış; buradan sayın Tarhan'ı kınıyorum.
    Cevapla
  • burak demir 15 yıl önce Şikayet Et
    yahu suç rektör de mi?. birincisi o rektörü cumhurbaşkanı atamadı mı?ne diye eleştiriyorsunuz ki şimdi...9 tane alevi rektör atayan kimdi...malatya rektörünün hali hazırda mardin üniversitesinde hala rektör olduğunu biliyor musunuz? ikincisi baş örtüsü yasağı danıştay kararı ile durdurulduğu için isteyen rektörler boğaziçinde bu yasağı uygulamıyordu şimdi ise akp hükümeti bu yasağı anayasaya koydurdu...adam ne yapsın yasağı akp koydu diye rektörün suçu ne? kendi düşen ağlamaz...
    Cevapla
  • söylesemfaydasıyok 15 yıl önce Şikayet Et
    nevzat hocam her fikrinize tam destek. devlet halksız halk devletsiz olmaz bu devleti yöneten nasıl bir zihniyete sahiptirlerki halkın iradesine karşı kanun yapıp bu kanunları yürürlüge koyabiliyorlar bunlara nasıl yönetilmek istedigini bu halk hangi dilde anlatmalıdır acaba yeni anayasa ne oldu neden sivil anayasa hala yapılmıyor yeni anayasayı halk oyuna sunarak hazırlansın ozaman belki chp halkın ne dedigini kabullenmek zorunda kalır aksi halde böyle rektörler çıkacaktır.tepki için gandi fikri çok yerinde olursaygılar hocam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Can Demirciyan 15 yıl önce Şikayet Et
    serdar calp. Gençleri terörize etmek mi? Bence terör kavramını bir daha gözden geçirmelisiniz! Okullarına inançlarından dolayı sokulmayan insanlara yapılan muamele nedir?
    Cevapla
  • Kuzey Can 15 yıl önce Şikayet Et
    :). Aslında rektör kötü bir şey yapmadı. Türbanla okula girmeye çalışanlara, sorumluluk benimdir diye kağıt imzalattı. İlle giremezsin demedi. Bunun sebebi de kabullensek de kabullenmesek de hala sonuçta YASA böyle ! Rektör de YASAYA uymaya çalışıyor, korkak demek değildir bu. Okula şu an hala girebiliyor. Nerden mi biliyorum. Boğaziçi öğrencisiyim. Hem girsinler, ben girmelerini isterim, başörtülüler girince okula kaçak giren diğer şeylere (içki, öğrenci) ses çıkarmıyorlar çünkü . :) Yaşasın özgürlük, hehe :)
    Cevapla
  • düşünü yorum 15 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Rektör Ataması Bu?. YÖK Başkanı derhal istifa etsin. Ne biçim rektör ataması yapıyorlar hala ???
    Cevapla
  • yarinden gecti 15 yıl önce Şikayet Et
    rehber gerek bilinç gerek. boğaziçililerin rehbere, daha çok bilince ve sabra ihtiyacı var. siz rehber olun hocam, ALLAH sabır ve mücadele gücü versin. İnşaallah..
    Cevapla
  • engin temiz 15 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle haklısın hocam. biz koyunuz en başta ben.itiraf ediyorum. koyun olmayanlar özgürlüğünü kazanır. koyun gibi ALLAHtan başkasına boyun eğenlerse işte böyle zalimin zulüm karşısında çaresiz bekleşir.Ben başörtülü değilim,bir erkeğim.Ama bu davaya destek veriyorum. Başbakanı çok severim.Ülkemiz için de gece gündüz direniyor.Ama artık şu anlaşıldı ki: "BAŞÖRTÜSÜ MEVZUUSU SİYASİLERİN ÇÖZEMEYECEĞİ BİR KONUDUR". Bunu ancak Hakkın iradesiyle ve halkın samimi sivil gayretleriyle çözülecektir inşaallah...
    Cevapla
  • sivil_itaatsiz 15 yıl önce Şikayet Et
    fobi... sivili taatsizlik hakkındaki korkumuz çok derinlere dayanıyor. tepkisiz bir millete dönüştürülme çalışmaları sonderece başarılı oldu. bu millet son gerçek tepkisini kurtuluş savaşında düşmana karşı verdi,hem sivil hem askeri olarak. ondan sonra da bir daha ne zaman "ben varım" demek istese yedi balyozu kafasına. şimdi bu sivil,nasıl itaatsizlik etsin? artık genlerine işlemiş bu milletin,boğaziçinde okumakla dahi çözülebilecek gibi değil..ha,bizden bir Gandhi ne zaman çıkar kaç yüzyıl beklemek lazım,bilinmez
    Cevapla
  • ahmet natık doğan 15 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel. hocam gayet mükemmel tam benim düşündüğüm gibi teşekkür ederim
    Cevapla
  • arsinli 15 yıl önce Şikayet Et
    komik. nekadar komik bir ulkede yasıyoruz.turban takıor diye okula alınmayan insanla var.çağ atlayan dunyada hala bu ınsanların okullara kılık kıyafet engellemesi cağdışı bence.
    Cevapla
  • serdar calp 15 yıl önce Şikayet Et
    Niye. bu çocukları terörize ediyorsunuz?
    Cevapla
  • gül kokusu 15 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. gerçekten artık iş gençlere düştü... Başörtüsünü irticanın sembolü görmek paranoyadır!! Dindarlığı tehlike görmek paranoyadır!! Önce insanız sonra vatandaşız.!! ne güzel demiş yazar...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat