Militarist Anayasa gençliğe zararlı
Militarist Anayasa gençliğe zararlı
Gençlik ve korku konulu araştırma sonuçlarına göre gençlerimiz maalesef korkak yetişmiş. 1980 sonrası kuşağı olan 18-30 yaş grubu iyi durumda değil.

Yorumlar18

  • baybars can 15 yıl önce Şikayet Et
    hocam çok doğru tesbitlerde bulunmuşsunuz.. hocam çok doğre tesbitlerde blunmuşsunuz,analitik bir yazı olmuş bu anlattığınız okulundan tuta hastanesine kadar böyledir,öğretmen azarlamazından doktor azarlamasına her yerde böyledir,devlet memuruysa ali kıran baş kesen bir sistem,
    Cevapla
  • anadolubeyi 15 yıl önce Şikayet Et
    Duman Grisi'ne Teşekkürler!. Üslubun ve yaklaşımın demokratça, teşekkür ederim! Çizgilerde gözüken renk tonları birbirimizi anlayacak yakınlıkta. Ülkemiz bir mozaik, buna kültürel zenginlikte denilebilir. Çok farklı vizyonlara sahip cemaatleri kendi aralarında birbirlerine yakınlaştırmak gerek! Şu andaki gibi heterojen bir yapı Ülkemize ve Dinimize zarar veriyor. Bunu önlemenin yolu onları itelemek değil, kabul edilebilir seviyede tutmaktır! Üzerlerinden siyaset yapmak, onları yok saymak büyük yanlıştır ve tehlikelidir. Sevgiyle!
    Cevapla
  • oğuz kağan kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    Yazara sesleniyorum. Bir bilim insanı olarak türkiyedeki nur cemaatleri olarak bilinen grupları analiz etmenizi istiyorum.. birde bunu yazın bakalım nasıl bir sonuç çıkacak... olumsuzlukları her seferinde aynı kuruma yüklemeyin.. Psikiyatrist olmanız hata yapmayacağınız anlamına gelmez
    Cevapla
  • oğuz kağan kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    nur cemaatleri. Nur cemaatleri olarak bilinen gruplarda bahsedilen baskı unsurları kullanılmaktadır (abi haklıda olsa haksızda olsa haklıdır!!).. ve çok tehlikeli boyuttadır.. çünkü bu cemaatler hedef olarak henüz kişiliği oturmamış denilecek orta okul çocuklarının düşücelerini dışarıdan yönetmeyi hedefliyorlar.. Yazarın eleştirdiği kurum en azından resmi... varsa hata düzeltilme imkanı var..
    Cevapla
  • Duman Grisi 15 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu Bey'ine. Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm. Kesinlikle, militarist bir görüşü benimseyen ve destekleyen düşünce yapısına sahip olmam söz konusu değildir. Ben makalenin içeriğinin dolaylı olarak resmi bir kurum hedef alması nedeni ile bir vatandaş olarak rahatsızlığımı dile getirdim.Sizinde üzerinde durduğunuz üzere demokrasi ve anayasanın dengeleyici olduğu toplumlar huzur ve refah toplumlarıdır.Bunun aynı şekilde yaşadığımız ülke ve insanlarının menfaatine olduğu kanısındayım. size yorumunuz için teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Duman Grisi 15 yıl önce Şikayet Et
    Gizli anlam. söz konusu yazıda bireysel psikolojinin, yönetim anlayışı ve rejimin sebeb olduğu travma veya psikozlar yüzünden özgüveni olmadığı iddia ediliyor.Yani rejim ve yönetim halka düşman öyle mi? Ve halkta bunun farkına varmalı öylemi?Lütfen okurken birazda arkaplanın farkında olalım. Burada açık ve yarı gizli mana şudur,rejim halkın karşısındadır,bu rejim halkın rejimi değildir. Ve devamında ise" bu rejim halkın değerlerinin karşısındadır". Şimdi siz söyleyin buna inanan bireyin ülkesine ve devletine bağlılığını
    Cevapla
  • Duman Grisi 15 yıl önce Şikayet Et
    İllada cemaat olsun. Kaldıki cemaat olgusunun toplumda şu tip yansımaları olabilir. Devlet memurusunuz ve devletin lehine fakat cemaatin aleyhine olacak bir durum var. Kanun gereği devletin ali menfaatlerini ön plana alıp kamu yararınıda düşünmeniz gerekmekte,neden mi?Çünkü bu ülkede cemaate mensup olmayan diğer müminlerde yaşamakta.Yoksa cemaatinizin anlayışı sadece kendi müritlerini gerçek mümin olarak adletmekte. Kaldıki ecdad öyle bir ecdad ki, gayrimüslümin bile arazisine camii inşa ederken,o şahıstan para ile satın alınır
    Cevapla
  • Duman Grisi 15 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmellik Allah'a (C.C) mahsustur.. Biz kullarına değil(perfect). Sonrasında şunu bilmeni isterim, iman sahibi olmak, Allah'a kul olmak ile bir cemaatin içinde olmak aynı şey değildir. Bir mümin Allah'a ve diğer insanlara karşı olan vafizelerini yerine getirirken, bir odağın içinde yer almak zorunda değildir. Kaldıki günümüz şartlarında buna hacet yoktur. Nedenlerini anlayabilmek uzun bir süreç ve objektif bakış açısı gerektiriyor.
    Cevapla
  • anadolubeyi 15 yıl önce Şikayet Et
    Duman Grisi arkadaşımıza!... Bir Ülkede Cemaatlerin varlığı ile Militarizm arasında doğacak dengesizlikleri düzenleyecek demokrasi ve sivil anayasadır. Dünyanın her yerinde bu tip oluşumlar mevcuttur, hem de Türkiye'dekilere hiç benzemez. Ama, oralarda Militarizm'den söz edilmez, hatta ayıplanır. Ne "ölüm hali", ne "baygınlık" topluma reva görülmemeli, "uyanıklık hali" varken! Dere kendi yatağından akmalı değil mi arkadaşım?
    Cevapla
  • Perfect 15 yıl önce Şikayet Et
    Hocam a ilave edeyim. Bende bu konuları çok sorgular ve araştırırım.Cevapları bulur en dogru olanını seçerim. Bende araştırmalarımın sonucu toplumda bu sendromların yanısıra türeyen stres hastılıgını keşfettim.Nedeni bu hocamın yazdıgı sebeplerden biri.Sebeplerin birikimi sonucu ALLAH a olan uzaklık.bunuda nedeni eksik ilim.(Oku unut) yaratını sadece zor anlarda hatırlıyoruz.ALLAH adaletsizmidir ki ona bir adım atanla hatırlayanla,Hiç hatırlamayan adım atmayan onun yarattıgında tecellisini göstermesin. Bir adım at dene..
    Cevapla
  • Perfect 15 yıl önce Şikayet Et
    Burada iş ailelere düşmekten çıkar. Neden mi ? Çünkü burada yazılan şeyler zaten birçok ailede eksik yani bu maneviyat denilen olgu. ALLAH a olan güven.Hüküm ALLAH ındır Ayetini hatırlayalım.Toplumda kaç aile maneviyatı yüksek kısaca bi düşünelim cevabın devamında yazıyı tekrar düşünelim.Ben anlayışım ve bulgularım sonucu bunu aileden almak şu anda zor onun için gereken toplu eğitimler ve düşüncelere cevaplar için Z.beyaz gibi değilde Bu yazıyı yazan insanlar gibi birilerinin eğitime katılması gerekir.ALLAH islamı yaşamayı nasip etsin bizlre
    Cevapla
  • Perfect 15 yıl önce Şikayet Et
    Duman grisi arkadaşım a. Sen demek ki militarist düşünce içinde kalmışsın.Senin düşündüğün ve varsaydıgın şey okuma ve idrak yetenegi olmayan insanların taklidi imana yönlendirilmesidir.Ve bu sayede belli bir imana ve ibadete eriştirilir sonrasında o anlar zaten neyin ne oldugunu ve artık kendi başına yolunu bulur.Sen biraz daha araştır boş boş yatma.Hadi gene iyisin hazıra kondun.Ama bi dahaki sefere söylemem bak.Biraz düşünceci ve araştırmacı ol.Bulamazsan sor bilmiyorsan böyle saçlamalama.
    Cevapla
  • Duman Grisi 15 yıl önce Şikayet Et
    Çok afedersiniz Sayın Tarhan!!. militarist akıl itaat ve sadakati yüceltir. Soru soranı sevmez. 'Sorma düşünme itaat et' diye yazmışsınız, peki size ve diğer yorumculara bir soru cemaat mantığı neyi emreder? Cemaati ve görüşlerini sorgulayın, sonra lideri sorgulayın bu zekatları,fitreleri nerede nasıl harcıyor?Tam tersi onları sorgulamak haşa Allah'ı sorgulamakla eş tutulmuyormu? Yani size göre Türkiyede etkin güç odağı ordu ve militarist anlayış. Peki rakibi(!) olarak görününen cemaatin anlayışınıda bir sonraki yazınızda bahsedermisiniz
    Cevapla
  • ibrahim abbas 15 yıl önce Şikayet Et
    havf ve zaaf lara itibar göstermeyiniz. kendinize güvenmemeniz sizin sorununuz ancak rabbinize güvenmemeniz çok yazık.ona itaatkar olup örnek bir müslüman da olması gereken karakterlere sahip olmalısınız,telaşın bir anlamı yoktur ve korkular acılar dan daha şiddetlidir.muhammed mustafa nın ümmetinden olanları teşri etmek uygun değildir,kimden geldiğimizi unutmayalım.
    Cevapla
  • nurettin gül 15 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Öyle..!!. Gerçekten çok önemli bir probleme temas etmişsiniz,zira her cümlesi bir çekirdek kadar mana ihtiva ediyor.Kendimizi ifade etmekten aciz ve var olanın en güzel olduğu kanısı ise gelecek adına gözlerimizi kör etmiş bir konumda olduğunu düşünmekteyim.Bu sisli bulutların silinmesi ancak bu güzel ve ilmi yazılarla mümkün.Yoksa büyük kafalardaki küçük akılılar ile mümkün değil(Geleceğe)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat