Ünlüleri incelten mayasız diyetin sırları
Ünlüleri incelten mayasız diyetin sırları
Son zamanlarda iş ve hayat stresi üzerimizde o kadar çok baskı yapıyor ki, tüm bunlardan kaçmak ve mutlu olmak için yemek yiyoruz. Gereksiz o kadar çok şey tüketiyoruz ki. Şunu denemenizi ya da yazmanızı tavsiye ederim. Kendinizi gün boyu rahat bırakın ve yediğiniz her şeyin aynısından bir köşeye koyun.

Yorumlar12

  • Nurgül Aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    birde!. Meltem hanım'ın kalkıp, resmini oraya koymasındaki mantığı anlamadım.. Verdiği mesaj şu olabilirmi? Bakın bende şu matsa kurabiyesinden yedimde böyle güzelmi oldum, bumudur..:))
    Cevapla
  • Nurgül Aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    . Sizdemi diyet uzmanısınız? Konuyla ilgili bu kadar açıklama yapma gereği duyduğunuza göre.. Meltem hanım, yazdığına pişman olmuştur sayenizde:)) çok güldüm. Matsa kurabiyesiymis! Lezetindende yenilmez şimdi..
    Cevapla
  • Mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Birbirini kıskanan kıskanana. Allah da seni güldürsün, gözümden yaş geldi valla:))) Tenha saçlılığa takılma, kellik asalettenmiş de geç:)))) Hala gülüyorum:)))
    Cevapla
  • Sinan SAHIN 15 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Vasat. Bu ne ilgi kardeş? Allah muhabbetinizi artırsın. Düşünüyorum da; aynı yazıyı ben yazmış olsaydım, bana da böyle uzun yorumlar yazar mıydınız? Biraz saç fukarasıyım da...
    Cevapla
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    Son olarak.... Hanimefendinin resminden anladigimiza gore bakimli alimli birisi. Kendisine tavsiyem guzellik, makyaj konularinda yazsin. Beslenme bir bilimdir, ciddi istir. Her kafasina esenin yazabilecegi amator bir konu pek degildir. Bu arada "balzemik" degil balsamik sirke diyoruz. Yazim hatasi olmus...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    18 dakika siniri hahamliktan. Matzo tarifinde 18 dakika icinde matzolar hazir olmali, yoksa mayalanir diyor. Bu yasak hahamliktan konmus bir yasak. Yahudilerin Passover bayrami suresinde mayali seyler yemesi yasak. 18 dakikayi gecerse, dinen o matzonun yenmesi yasak olacak. Yahudi degilseniz 18 dakika yasagina riayet etmeniz gerekli degil ;-))
    Cevapla
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    Sicak su icmek yag yakimini hizlandirmaz.. Tavsiye ettigi diyette yogurdu da yasakliyor. Halbuki kisa zaman once tamamlanan bir calismaya gore gunde 3 porsiyondan fazla sut yada sut urunleri tuketenler, kendiliginden kilo veriyor. Bunu sut urunlerindeki kalsiyumun metabolizma uzerindeki pozitif etkisine bagliyorlar. Sabah kahvaltisinda nesfit onermis. Bu tip hazir seyleri asla asla onermiyorum. Artik herkesin evinde blendar var. Bir elma soyun, uzerine bir bardak sut, bir tatli kasigi bal ekleyin, blendardan gecirin. nesfitten ucuz ve saglikli :))
    Cevapla
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    Diyette karbohidrat yoksa,. proteinler verimli sekilde metabolize edilemedikleri icin kilo verdirdigi teorize ediliyor (?). Sunu da soylemeden gecmemeli, bu tip diyetlerde verilen kilo genele kalici olmuyor. En iyi kilo verme yolu kotu beslenme aliskanliklarini, iyi aliskanliklarla degistirmek. Yemek sirasinda icecek icin. Aldiginiz sivi sayesinde gidalardaki lifler su baglar ve sizi tok tutar. Icecek olarak kendinizi suya alistirin. Gazli icecekleri hayatinizdan tamamen cikarin.
    Cevapla
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    Devam ediyoruz.... Tavukla pilavi beraber yememe onerisi yersiz. Gunluk kalori ihtiyacinizin ustune ciktiginizda kilo alirsiniz. Ornegin gunluk ihtiyaciniz bir porsiyon tavuksa siz iki katini yiyorsaniz, fazlalik kiloya donusur (yaninda ne yerseniz yiyin!). Yok eger yuksek proteinli, sifir karbohidratli diyetlerden bahsediyorsa (Atkins gibi). O diyetlerde karbohidrata hic izin yok. Proteinlerin metabolize edilirken bir miktar karbohidrata ihtiyac var. Diyette karb. yoksa, (devami geliyor)
    Cevapla
  • Vasat Vatandas 15 yıl önce Şikayet Et
    Nerden baslasam?. Yazida cerh edilecek o kadar cok nokta varki nerden baslasam bilemiyorum??? Mayasiz kurabiye diye tarifini verdigi tarif geleneksel bir Yahudi yemegi. Yahudiler firavundan kacarken o kadar acele etmiski, ekmegi bile mayalanmadan pisirmek zorunda kalmislar. Dolayisiyla Yahudiler her yil Passover bayraminda matzo yerler. Mayasiz yemek zayiflatmaz. Ama tarifi verilen sey o kadar yavan bir seyki lezzetsiz, mukavva gibi. Yemeyeceginiz icin kilo da almasiniz ;) Maya urerken hamurda B vitaminleri uretir. Faydali.
    Cevapla
  • Mehmet Kayra 15 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersi. yav kardeşim ne komiği be çok guzel olmuş kıskanma lutfen :))))
    Cevapla
  • Mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Diye diye insanları zorla mutsuz yapıyorsunuz. Kiloluysan çirkinsin, mutsuzsun, kimse seni sevmiyor! Gerçekten mi! Bu tür yazılarda anlatılmak istenenin insanların sağlığını etkileyen kilolarıyla alakalı olmadığını görüyoruz. Konunun özü; şunu bunu yersen, şunları yemezsen o bir kaç kilo fazlanı eritip güzel olursun. Kusura bakmayın. Siz ideal kilonuzda olabilirsiniz. Ama benim gözüme hiç de güzel görünmüyorsunuz. Hatta ortaya eklediğiniz resimlerinizden de korkuyorum.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat