7 milyon oy neden kullanılmadı?
7 milyon oy neden kullanılmadı?
Seçim sonuçları neredeyse sonuçlanmak üzere. Önemli bölgelerdeki sonuçlara da itirazlar var. Bu demektir ki yeniden sayımlar söz konusu olursa Salı veya Çarşamba gününe kadar bazı bölgelerdeki sonuçları kesin olarak göremeyeceğiz.

Yorumlar20

  • aslan sağır 15 yıl önce Şikayet Et
    ben de sizi akıllı sanırdım. biliyorsunuz son sayımda 6 milyon yeni seçmen çıktı bunlar bu güne kadar hiç sandığa gitmeyen seçimi protesto edenlerdi haliyle şimdi kayıt altına alındılar ama yine sandığa gitmediler tabi bunu halen anlamadınız mı
    Cevapla
  • yasemin güney 15 yıl önce Şikayet Et
    heycan yok alternatif yok,,. evet oyumu kullanamadım....üniversite öğrencisiyim memlekete gitmek zor geldi çünkü.çünkü oyumu verebileceğim bir partimde yoktu heycanımda.
    Cevapla
  • trabzon sever 15 yıl önce Şikayet Et
    seçmene inat!. valla ben 10 yıldır oy kullanmıyordum. ama bu seçimde kendini beğenmiş AKPli seçmenin inadına sandığa gittim ve Saadet Partisine oy verdim. AKP parti olmak istiyorsa önce tabanındaki eski ANAP, DYP kısmen ılımlı MHPlilere çekidüzen versin. hoş AKP güç kaybettikçe gemiyi ilk terk edenler de bu dediklerim olacak zaten. siz bu kibirle daha çok muhalif kazanırsınız. benden demesi.
    Cevapla
  • Fazlı İnderin 15 yıl önce Şikayet Et
    oy mu?. şahsen tanıdığım onlarca insan, verecekleri her oy, gayr-ı meşru sistemin kendisini meşru gö(ste)rme katsayısını artırmaktan öte pek bir işe yaramayacağı için sandığa gitmedi..
    Cevapla
  • musa önlüer 15 yıl önce Şikayet Et
    ben biliyorum. sayın bayhan 7.milyon seçmenın oy kulanılmamasının % 50.si doğu ve güney doğonun seçmenleridır çünkü çoğu batıda ya şalışmakta yada iş aramakta yada kütüğü batiya almamaktan geçiyor buda demek oluyorki DTP.ile AKP.gidecek oyladır saygilarımla
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 15 yıl önce Şikayet Et
    Darbe Geride. Milletin vurduğu darbeyi küçümsemeyen çalışanlar asıl darbeyi önümüzdeki seçimlerde yiyecekler. Göreceksiniz.. Göreceğiz...
    Cevapla
  • cumhur çelik 15 yıl önce Şikayet Et
    kaybetmek. acaba akp mi kaybetti?şöyle bi düşünün 2002den önce kimler vardı bu memleketin başında, ne degiştide muhalefetin oyları artış gösterdi.aslında artışda degil görecekleri en yüksek puandır.bu ülkede memuruna maaş veremeyen zihniyet yeniden başa gelirse neler olacagını varın siz düşünün.
    Cevapla
  • Ertan Gündoğdu 15 yıl önce Şikayet Et
    BENİ GÜLDÜRDÜNÜZ YA. Allahta sizi güldürsün.Demek YSK sayesinde oyvermedi ha 8 milyon seçmen.Nüfüs müdürlüğü açıkladı 3,5 milyon seçmenin kimliği numarasız.Zaten 15 günde 1,5 milyon insan yeniledi ve nüfüs örneği ile oy kullanılabilir.Yüzbinlerce insan da bu belgeyi aldı.Yani oy kullanmamak bir tercihtir isteyen kullanmaz.Ve en komiğide oy kullanmayan 8 milyonun AKP seçmeni olduğunu düşünmektir. Bu kadarına pes mi denir yuh mu artık orası sizin insafınıza kalmış.Seçmen artmasına rağmen AKP oyu 3 milyon azalmış bu incelenmeli.
    Cevapla
  • Adem ORHAN 15 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçli seçmen okumuş demek mi?. Bence değil.....Gençlik önünü görebiliyor mu?Vatan millet sakarya diyip milleti kandıranlara ne demeli...Öğrenciler hep güç için kullanılmıştır Türkiyemde....Ama gelin görün ki güç hep devletin zararına olmuştur...Anne babasının fikriyle değil gerçekleri görmelidir gençlik...Sevdalarla,masallarla değil....Ak partiye oy vermeyen Saadetler ise birşey başarmış değil,istikararın gidişatına çelme çalanlar olmuşlardır...Mhp=Chp=Dtp....Çünk ü Milliyetçiliğin ırkı olursa Vatan olmaz....Vatan olmazsa da yaşanılmaz
    Cevapla
  • FARUK DAĞ 15 yıl önce Şikayet Et
    devam. sayın mert amacım oranı 40 vermek felan değil . Yapılan yanlıslara rağmen iyi oy almıslar demek istedfim.
    Cevapla
  • alptuğ öztürk 15 yıl önce Şikayet Et
    akıllanın artık. bu millet chp zamanını da biliyor, mhp zamanını da biliyor, biraz düşünün ya. her şeye rağmen DURMAK YOK YOLA DEVAM!!!
    Cevapla
  • mert tankut 15 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre yalan da olmaz ki!. % 38 olan akpyi 40 küsür yapmak 16 olan mhpyi 14 yapmak 5 küsür saadeti 4.küsür yapmak, e yuh artık hangi saf enayi interneti kullandığı halde size inanır ki! seçimden birgün sonra yazdığınız halde bir de! seçimin hiçbir anında bu oranlar gerçekleşmedi! hayal görmek böyle demekki! urfayı dillendirenleril genel meclisinde urfada akp 34 almıştır, adanada da akp 32 ile birincidir, kendiniz kandırmaya devam edin, bir sonraki seçimde de başarısız değilki sadece % 20ye düştü dersiniz!
    Cevapla
  • salih 15 yıl önce Şikayet Et
    çıkarma yanlış.. 48.033.247-40.210.888 =7.822.359 Yoksa ben mi yanlış yaptım.Belki de farklı dinamikler vardır.:D
    Cevapla
  • FARUK DAĞ 15 yıl önce Şikayet Et
    fd. birde olaya söyle bakalım akp aytaç ve fkıbabayı oyundan çıkartmamıs olsaydı oyu %50 leri rahat rahat buluyordu. Buna göre oy kAybının ana maddeleri * aytaç ve fakıbabanın ihracı * Ekonomik kriz * Bazı ilçelerin küçültülmesi * Üsküdarda kazanmasına rağmen önceki dönrm basarısız olduğundan oyunun az olması * Diyarbakıra hizmeterin iyi anlatıamaması v.s Tüm bu olumsuzluklara rağmen %40 larda .. Bence öpük baslarına koysunlar
    Cevapla
  • selami şirin 15 yıl önce Şikayet Et
    akp başarısızmı?. bence değil, belki ufak tefek yalnışlıkları var ama oyların düşmesindeki asıl sebep son anda ortaya çıkan ysk kararı. bence görünmez el yine olaya el attı ve şöyle düşündü,genç nesil chp yada mhp ye oy veriyor ve gençlerin hepsinin nufus kağıtlarında vatandaşlık numarası var ama köyde yada merkezden uzak yerlerde pek çok akp yanlısı kişilerin tc kimlik numarası yok ve bu karda kışta kalkıp gidip tc kimlik numarasıylada uğraşamaz diye düşünüldü ve bence en az %10 oynadı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat