Önce Türk'ün mayasını bozdular
Önce Türk'ün mayasını bozdular
Geçtiğimiz aylarda Türk Dünyası Belediyeler Birliği için “Balkanlar ve Türkiye: Göç, Şehir ve Yerel Yönetimler” başlıklı bir araştırma yapıyorduk. Çalışma grubunda bir Türklük tartışması başladı.

Yorumlar11

  • ALPEREN 14 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı bir Turk-Islam medeniyetidir!. Turk milletine dusmanlık besleyenlerin bi kalkanıda osmanlı.neymis osmanlıda millet kavrami yokmus falan.dogru gorunuste bi ulus devlet yoktu ama osmanlı Turk oldugunu unutmadı asla.osmanlıda kullanılan mavi bayrak Turklugu temsil eder.kızıl elma ulkusu osmanlıda da mevcuttur.basılan bagzı paralarda bozkurt resimleri vardır..
    Cevapla
  • Ali Yörükoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Keyf-i şahanem ırkçılık murad etti:). A.Vefik Paşa valiliği sırasında esnafı geziyormuş. Bursa kozmopolit bir kent olduğu için kime sorduysa Rum, Ermeni, Arap, Arnavut, Çerkes, Gürcü çıkıyormuş. Köşede sessiz sedasız duran birine seslenmiş: "Sen kimlerdensin?" Adam utanarak "Ben Türk'üm" deyince "Neden söylemeye çekiniyorsun, bak ben de Türküm" demiş.. Adamın hala çekindiğini görünce, "Yahu bunda utanacak ne var?..Padişah da Türk" deyince adam dayanamamış "Estağfurullah Paşam."
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı-2. "Ne zaman ki,Türk, ırk olarak yüceltildi, diğer ırklar da kendilerini yüceltme yarışına girdiler." Bu iddia biraz havada kalıyor.Türkler bu yarışa en son katılan kavimdir. Orta zamanlarda devlet ricali tarafından sadece asi Türkmenler (kaba Türkmen,kalleş Türkmen vs şeklinde)tahkir edilirken,sonraları bu hakaretler tüm Türk(men)lere yapılır oldu.Parçalanma sürecinde bu aşağılamalar artarak devam etti.Irkçılık yapanlar ırkçılığı kendilerine ırkçılık yapanlardan öğrenmişlerdir..Ve boynuz kulağı geçmiştir
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı-1. Osmanlı Türkleri başta hanedan üyeleri olmak üzere Türkmen olduğunun bilincindeydi.İlk dönem tarihçilerinde de bu açıkca görünüyor.Daha sonra devlet imparatorluk haline gelince bu kavram tabii olarak kullanılmaz oldu.Doğrusu da oydu. Ama batılılar Osmanlıya sonuna kadar Türk imparatorluğu demeye devam ettiler.Ortaylı hocaya göre Osmanlılık denilen şey en uzun yüzyılın ürünüdür.Ve halk hiç bir zaman kendisine Osmanlı dememiştir.Osmanlı sadece hanedandır.
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    Türk-2. Bizanslılar Orhun anıtlarının dikilmesinden iki asır önce Ayasofya başta olmak üzere muhteşem eserler yaptılar.Roma eserleri hala tüm azametiyle yaşıyor.Mısır medeniyeti piramidlere imza attı.Örnekler saymakla bitecek gibi değil.Biz ancak İslamlaştıktan hem Ortaasya,hem İran,hem Hindistan ve hem de Anadolu'da eserler vermeye başladık.Osmanlı bunun zirvesi oldu.İslamı Türk'ten çıkarın geriye pek bir şey kalmaz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    Türk-1. Türklerin bilinen tarihi 2.200 yıllık.Ama Türk'ün Türk olması İslamiyetle olmuştur.Türkler İslamı kabul edinceye kadar sadece devletler,imparatorluklar kurmuş,imparatorluklar yıkmış,kendilerince nizam-ı alemi tesise çalışmışlardır.Fakat içlerinden ne felsefeciler,ne edipler,ne şairler,ne de mimarlar vs yetiştirebilmişlerdir.Sebepleri çok uzun burası yeri değil.8.yüzyılda yapılan Orhun anıtlarımızla övünüyoruz.Orhun anıtları bizim için elbette çok önemli ama neticede 1-1,5 metre boyunda üç beş tane taş...
    Cevapla
  • yasar ak 14 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl geç kalmış bir tesbit. ben milliyetçi muhafazakar biri olarak yakın çevreme hep şunu demişimdir. bir imparatorluk artığına bir ırkın adının verilmesi o ırka yapılacak en büyük haksızlıktır. bakın bu memlektin adı bile Türk ;memleket sizin daha ne istiyorsunuz? diyorlar. ama suyundan içerken bile burnumuzdan geliyor. bırakın yeniden dirilmeyi İşte böyleBelediyecilik sempozyumu bile yapamayız.
    Cevapla
  • ismail Yöney 14 yıl önce Şikayet Et
    begendim. güzel bir çalışma olmuş umarım herkes gereken dersi kendisine çıkartır
    Cevapla
  • Murat Can 14 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Güzel Yazı..Tşkler..
    Cevapla
  • emre genc 14 yıl önce Şikayet Et
    inanılmaz doyurucu bir yazı... burada herkes için birşeyler var. umarım 'Türklük kavramı', Türk'e eski şümullü anlamını geri kazandırmak şeklinde tarihsel anlamına tekrar kavuşur.. bugün bir çok sıkıntımız bundan kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • ömer ÇAKMAK 14 yıl önce Şikayet Et
    güzel. ALLAH razı olsun çok güzel anlatmışsınız.Şimdi biz türk değil de osmanlı olarak isim alsaydık yine dünyanın yarısı bizimdi niye mi Çünkü osmanlı müslümanlığı milliyetçilik olarak almış ama müslşüman olmayanlara da iyi davranmış.Oda zaten islamın emri.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat