Gül’ü ‘gül’ ile mi dikenle mi tartılır, göreceğiz!
Gül’ü ‘gül’ ile mi dikenle mi tartılır, göreceğiz!
Bazen bir tek fiil, bir tek tavır büyük bir zulme son verebilir veya bir zulmün kapısını aralayabilir. Türkiye çok ciddi bir kararın eşiğinde ve bu Sayın Gül’ün iki dudağı arasında.

Yorumlar14

  • Suat Güçlü 14 yıl önce Şikayet Et
    Hocam wan alemsiniz ya.. Hz.Muaz-Kendi görüşüme göre içtihad eder,hüküm veririm- dedikten sonra hadis bitmiş oluyor.Yazarda yorum olarak örfe yani o bölgedeki uygulamalara bakarak içtihad etmenin uygun olacağını yazabilirdi belki..Akşam sıradışı programında bu çeşit uygulamaları hadisi anlaşılır kılmak için bazen uyguladığını söyledi!!))İnsanların kendisini televizyonda seyrederken lavaboya bile gidemediğinden bahsetti.Sıradışı programında M.Ali Bulut'u dinlemek güzel oluyor.Özünde çok iyi bir insan olduğu aşikar.Selamlar
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 14 yıl önce Şikayet Et
    GÜL'Ü TÜRK MİLLETİ ÇOK İYİ TARTTI. Bundan sonrası Gül'ü dikeniyle kabul etmektir. Kabul etmiyorsan ya Gül'ü yada dikeni tercih edeceksin.
    Cevapla
  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın kitabındaki hükümlerle... Evet.. Peki ya Allah'ın kitabındaki hükümleri değiştirmeye çalışanlar, Allah'ın kitabı (haşa) yeterli değildir anlaşılmaz diyenler.. Said Nursi Allah'ın kitabından anlatıyor her şeyi. Peki bugün hala kendi makam ve mevkileri için Allah'ın kitabındaki gerçekleri gizlemeye çalışanlar? Radikalizmi dine eklemeye çalışanlar veya tam tersi ılımlılık adı altında hükümleri ortadan kaldırmaya çalışanlar.
    Cevapla
  • Suat Güçlü 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah ömrünüzü uzun etsin.. Cumhurbaşkanın danışmanları var,hukukçuları var.Sonuç ne olursa en doğrusu o demektir.Sanki devlet değil bakkal yönetiyorlar.Bu sefer yazı kısa tutulmuş.İyiki öyle olmuş daha uzamış olsa idi daha çok nasihat ve saçmalık olacaktı.Sayın yazardan özür dilerim ama o nu televizyonda izlerken beğeniyorum.Muhabbeti güzel.Yazılarını başka birimi yazıyor nedir??
    Cevapla
  • Hasan YAŞAR 14 yıl önce Şikayet Et
    Kütübü Sittedeki Hadis-2. "Kendi re`yimle ictihad edeceğim, (hüküm vermekten) geri durmayacağım." Hz. muaz der ki: "Bu cevabım üzerine Resulullah (sav) (memnun kaldı), göğsüme eliyle vurup: "Allah`ın elçisinin elçisini, Allah`ın elçisini memnun edecek usulde muvaffak kılan Allah`a hamdolsun!" buyurdular
    Cevapla
  • Hasan YAŞAR 14 yıl önce Şikayet Et
    Kütübü Sitte deki Hadis-1. Haris İbnu Amr İbni Ahi`l-Muğire İbni Şu`be, muaz (ra)`dan naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) muaz`ı Yemen`e gönderdiği zaman kendisine sorar: "Sana bir dava geldiği vakit nasıl hükmedeceksin?" "Allah`ın kitabıyla hükmedeceğim" der muaz. "(Meseleyi Kitabullah`ta) bulamazsan?" "Resulullah`ın sünnetiyle hükmedeceğim!" "Ne Kitabullah`ta ve ne de Resulullah`ın sünnetinde bulamazsan?"
    Cevapla
  • modern müslüman 14 yıl önce Şikayet Et
    MİLLET TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ İSTİYOR. Özal'ı rahmetle anmamızı sağlayan bu ülküsüydü (federasyonu ağzına alması en büyük hatası oldu) İşte şimdi Gül de Erdoğan da ilerde rahmetle anılmak istiyorsa milleti dinlesin, biz birlik istiyoruz artık. Allah müslümanların kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutmasını emrediyor, düşmana karşı koymak için. Bakın müslümanların haline, böylemiyiz? bu farzı yerine getiriyormuyuz?
    Cevapla
  • abdullah polat 14 yıl önce Şikayet Et
    SIKINTILI İFADELER. Hadisi şerifte olmayan bir cümle eklemişsiniz rasulü ekreme (sav)iftira değil mi bu?ikincisi: eşyanın hakikatine uygun bir iş yapması ya tesadüfîdir, ya Rahmani bir sevk iledir,diyorsunuz;kainatta tesadüfe yer var mı? Halinizi gözleri görmeyen birinin klavuzluk yapmasına benzettim,ya hayır söyle ya sus (sav)hakikatince derhal kalemini bırak,bu iyiliği yap...
    Cevapla
  • Güli Şahin 14 yıl önce Şikayet Et
    doğru iş. duygusal olmaya gerek yok. Eğri cetvelle doğru çizgi çizilmez.
    Cevapla
  • ömer mirza 14 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah. herzaman duygularımıza tercüman oluyorsunuz.
    Cevapla
  • sami gül 14 yıl önce Şikayet Et
    Bir bildiği var ,der geçersiniz?. Yani veto etse eleştirecekmisiniz sayın yazar? Bir bildiği vardır,olay hamdır daha vb şeylerle yaptığını hemen aklama yoluna gidersiniz... 7 yıldır AKP yi böyle aklayıp durmadınız mı? 3 tane eleştiri yazınız ancak var kenarından o da...Heyhattttttt!
    Cevapla
  • ali al 14 yıl önce Şikayet Et
    bizler cumhurlar olarak yılarca sayın gulun drlerıye dertleştık cumhur olmasıda babamızın cumhur ol. bugun sıra onda bu suçları işleyenden komutan olmaz saten işleyenede turk mılletı neden ilgı ve alaka göstersın ördumuz turk savcı ve hakımlerıne guvenmıyormu guvenmeyenden paşa olmaz paşa olmayanada cumhur acımaz
    Cevapla
  • ibrahim baltacı 14 yıl önce Şikayet Et
    gül'ü gül' ilemi dikenlemi. Gül sahte veya yapay değilse dikenin içerisinden çıkar kokusunu açığa vurur. Gerçek kokusunu insan da kokladıktan sonra anlar.İnşaallah yaprakları arasında gizli diken yoktur.
    Cevapla
  • abdullah polat 14 yıl önce Şikayet Et
    hadisi şerifin kaynağını verin. meşhur muaz hadisinde (Örfe yani o bölgedeki uygulamalara bakarım!)ifadesi yoktu.Nerden yazdınız kaynak bildirin ...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat