Üniter Devlet ve Adalet
Üniter Devlet ve Adalet
Mümtaz Soysal ve Kemal Burkay gibilerin fikrine aldanıp ‘Kürtler ayrılmak istiyor’ deyip işi kestirip atmak hatadır. Onların kahir ekseriyeti ayrılmaktan yana değildir.

Yorumlar22

  • Mehmet Bodur 14 yıl önce Şikayet Et
    MELİH ADALI BİRLİKTE YAŞAMAK İSTEMİYORSAN GÜLE GÜLE YOLUN AÇIK OLSUN.. Bu ülkede yaşayanların % 90'ı bir arada yaşamak istiyor. % 10'da artık bir yer bulsun kendine.
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek niyetler nerde saklanıyor. Çok masumane ve herkesin çok haklısın diyeceği bir yazı. Ancak tüm ortadoğuyu kan gölüne çevirerek müslüman milletleri emperyalistlere uşak etmek isteyen kim? Bu masumane görüşler ana amacı gizleyemiyor. Türkiye ve hatta tüm ortadoğuyu bölüp parçalayı birilerine ikram etme çabalarını herkes görüyor.
    Cevapla
  • seyhan 14 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Allah razı olsun.. Hepimiz kardeşiz.- Böl, parçala,yut- yapamayacaklar..!
    Cevapla
  • Melih Adalı 14 yıl önce Şikayet Et
    ayrılıksa ayrılık. Ayrılmak istemiyorlar ifadesine katılmıyorum. Federasyon istemek ayrılmak istemekle aynıdır. Tekliği kabul etmeyeceklerse ayrılmaları gerekir zaten. Kaldı ki bir türk olarak ben yaşamak istemiyorum artık onlarla. Şehitlerin ardı arkası kesilmiyor. Böyle birlikte yaşamak olmaz, böyle kardeşlik olmaz. Zaten kazara bi devlet kursalar yaşatabilirler mi ayrı bir tartışma konusu. Bakın ermenistanın nufusu işsizlikten 3 milyonun da altına düştü. sınırı açmazsak orada ermeni kalmayacak.bunların da sonu böyle olur.
    Cevapla
  • hüseyin kolcu 14 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler kahrolsun pkk demeden çok kan akar... Devlet üzerine düşeni yerine getirmede samimi adımlar atıyor ama Kürt halkı en ufak bile bir adım atmıyor.Kürtler pkk'ya düşman olmadıkça "kahrolsun pkk" demedikçe daha çok kan akar.Yine insanımız dünyada 3. sınıf insan gibi yaşamaya devam eder. yani layık olduğu gibi yaşar.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 14 yıl önce Şikayet Et
    sn.M.Ali BULUT hocam. Toplumu aydınlattıgınız için Allah sizden razı olsun.Her toplumun içinde hizip vardır,bunların dışında hiç kimsenin bölünmeyi istediğine inanmam.Bu kadar iç içe girmiş toplumu ayırmak kolaymı.Devlet yönetimi yanlız Kürt'lere değil aynı zamanda Türk'lerede aynı asimilasyonis baskı uyguladı(yeni nesil farkında değil),din ve kültürümüz büyük ölçüde erozyonu ugradı.Birkaç sene öncesine kadar subaylarımız cenaze namazına gelirmiydi.Şimdi niye geliyorlar.Atatürk'ün bile cenaze namazını halka kıldırmadılar.
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    peki öyleyse. Hocam hal böyleyse neden Kürtler referandumu konuşur oldular?Bundan 15 yıl önce Kuzey Irak Kürt devleti kurulacak dense kimse inanmazdı..Şimdi Türkiyenin doğusunu Kuzey Iraka bağlayacak bir açılım (Sevrde olduğu gibi)olduğunu söylüyoruz ..Kim bunun olmayacağı garantisini verebilir?Madem bu ülkeyi beraber kurduk ,iki halkın da bağımsızlığının sembolü bayrağımıza neden tahammülleri yok bu kesimin?Kendilerini ülkenin kurucu ögesi kabul edenler gönderden Türk bayrağını indirip neden Marsist paçavralar asıyor?
    Cevapla
  • Sükrü Erdemir 14 yıl önce Şikayet Et
    Analiz böyle olur iste.. (2). Ben bugüne kadar beni (ekseriyet) inkar etmenize ragmen sizi kardesim bildim sevdim ve herseye ragmen ayrilmak gibi bisey aklimdan bile gecirmedim, siz simdi benim kürt oldugumu anlayip kabul ettiginizde mi sizi sevmiyecem ve sizden ayrilacam? Türklügünle övünme cünkü dogdugun yeri anneni babani sen secmedin, türklügün kürtlügün sana öbür dünyada hic bir fayda saglamayacak. Bir avuc soysuz türk ve kürdün ve derin dis baglantilarinin kurdugu tezgaha dikkat edip oyuna gelmeyelim, Hak yoldan ayrilmayalim.....
    Cevapla
  • modern müslüman 14 yıl önce Şikayet Et
    ayrılmak isteyenler bir avuç komünist. müslüman kürt kardeşlerimiz devletine bağlı ve sadıktır. bu nedenle komünizme karşı ciddi mücadel eetmeliyiz, PKK bu ideolojiyle çocukları kandırıyor.
    Cevapla
  • zeyn 14 yıl önce Şikayet Et
    Kürt Kardeşlerimiz İnançsızlaştırıldı. Yazarı yazısından dolayı kutluyorum. Doğudaki Kürt kardeşlerimizin inançları ellerinden alınmıştır, sistemli bir pkk eğitimiyle. Her bir genç özenle dinsizleştirilmiştir. Fıtrat olarak Kürtk kardeşlerimiz çok dindar, mülayim insanlardır. Doğu için asıl yapılması gereken yazarın da dediği gibi onlara sevgimizi saygımızı göstererek inanç birliği oluşturmaktır. Yoksa biz oraya ne kadar yatırım yapsak, ne kadar para yığsak yine olmaz yine olmaz. Allah Sevgisinin olduğu yerde kardeşlik, saygı, sevgi, birlik olur
    Cevapla
  • DURU 14 yıl önce Şikayet Et
    turk kurt kardesligi. Kurtlerin ayrilmak istedigi yok. Kurt Turk kardestir. ayrimcilik cikarmak isteyen pkk dir.
    Cevapla
  • davud avazoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Birlik ve beraberlik... Kürt sorunu diye birşey yoktu. Yıllarca Osmanlı topraklarında kaç tane millet birlikte yaşadı. Bu zihniyet parçalama bölme zihniyeti, ne kadar küçük parçaya bölersem yutması o kadar kolay olur düşüncesi.. Biz Azerisiyle, Kürdüyle, Lazıyla; Ermenisiyle ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak o kadar güçlüğüz o kadar huzurluyuz. Artık bu ırkçı, kafatasçı mantığa izin vermeyeceğiz.
    Cevapla
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    Kimlere Eziyet Edilmedi ki?. Necip Fazıl Kısakürek, Süleyman Hilmi Tunahan, Nazım Hikmet, İskilipli Atıf Hoca, Said-i Nursi.. Bir gece önce alim yatanlar, sabah cahil olarak kalkınca bu topluma kanaat önderi olacak kim kaldı? Ve oluşan topluma bakıp nerede hata yaptıklarını bir düşünsünler.
    Cevapla
  • recep kumek 14 yıl önce Şikayet Et
    çelişmek. üniter devlet tanımını gayet guzel yapmışsınız sayı m.ali bulut bey ama soylemleriniz bana biraz tuaf geldi.sizi müslüman ve mütedeyyin biri olarak biliyoruz.ama üniter devlet yapısı islamiyete ciddi anlamda zarar vermiyor mu?üniter devlet yapısı ne mutlu müslümanım diyene ifadesini kabul ediyor mu bence etmiyor başarılar
    Cevapla
  • hasan şahin 14 yıl önce Şikayet Et
    seçim. yapmak zor yıkmak kolay. Allah olukları çift yaratmıştır. iş, safını seçmeye kalmıştır. ya iyilik adına ne varsa hayatımıza geçiririz ya da yok olmaya mahkum kötülük temsilcilerinden biri oluruz.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat