Atatürk’ü kimse çekemiyor!
Atatürk’ü kimse çekemiyor!
Can Dündar’ın ‘Mustafa’sına karşı yeni bir Atatürk filmi çekiliyor. “Atatürk öyle değil böyle bir liderdi” mantığıyla kamera karşısına geçen ekip en az çekecekleri ‘’Dersimiz Atatürk’’ filmi kadar konuşulacağa benziyor.

Yorumlar48

  • cydoma 14 yıl önce Şikayet Et
    Kalpleri Allah bilir. Ben siyasetçi devlet adamının hem sözüne hem işine bakarım Kadir bey. Sözü de işi de İslam'a uygun değil. Dersim'de katledilen binlerce Müslümanın hatırına Allah için dindar göstermeye çalışmayın Mustafa Kamal'ı. İnönü sadece taklit etti, orijinal değildi. Lozan'ı zafer sananlar, şapka devrimini alkışlayanlar, hilafete sövenler, çıplaklığa çağdaşlık diyenler, Avrupa pisliklerini bu vatana getirenler bellidir. Tevile, ihtimallere gerek yok. 1937'de Haçlı mı vardı. Ayasofya'yı kim kapattı? ATATÜRK!!!
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    vatan için. ya şimdi kardeşim,5,6 aylığına batılı haçlı ordularını durdurabilmek ,ve def edebilmek için ,söylemiş olabilir.ama batılı işgal orduları gittikden sonra ,durum değişdi,atatürk yavaş yavaş kurana islama dönüyordu ömrü kifayet etmedi,inönü sahneye çıktı,oda darwincinin kralı idi ,FRAVUNDU.fravun yasaları uyguladı
    Cevapla
  • cydoma 14 yıl önce Şikayet Et
    Tarih 1 Kasım 1937. TBMM Zabıt Ceridesi Cild 20, Birinci inikad, 14.00 da açılan Birinci Celse'de yer alan Mustafa Kamal Atatürk'üın konuşmasının son (dokuzuncu) sayfadan: "Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır. Bunun kapsadığı prensipler idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ama hatlardır. Fakat bu prensipleri, GÖKTEN İNDİĞİ SANILAN KİTAPLARIN DOGMALARIYLA ASLA BİR TUTMAMALIDIR. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    inönü. yorgan yapıb cebhede kurşunlar altında savaşan.atatürk tam dindardı tam bir vatansever liderdi.kurtuluş harbinde baş rolu oynadı.HA gelelim inönüye,müslümanlara işkence eden hapislerde süründüren,inönü ve yandaşlarıdır,darwinci ve ateist kitapsız yasalar inönünün eseridir,darwinci milli eğitim inönünün emirleri ile olmuştur.atatürk köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyelim demiştir.AMA inönü bunu köprüyü geçtikten sonra devam etdirmişdir,tahminim atatürküde inönü zehirlemiş olabilir,ateist idaallerini gerçek
    Cevapla
  • serkan tekin 14 yıl önce Şikayet Et
    HZ.MUSA'DAN SONRA BUZAĞIYA TAPMAK!. Hep merak etmişimdir, önünde peygamber var, mucize üstüne mucize görmüşsün, peygamber bir kaç günlüğüne ayrılıyor ve hemen puta tapınıyorlar, bu nasıl olur? İşte yazarın anlattığı gibi olur...
    Cevapla
  • yusuf kuyular 14 yıl önce Şikayet Et
    yorumun devamı. bugünkü baş örtüsünün yasak olması kuran kursu gönderme yaşı olsun laiklik olsun ve bunlar kimin eseri çünkü hepsi allah cc güzel kelamı olan kuran a ters acaba bu yolu kim hurdu bu unutmayılım dinin diğer bir anlamı tutlan yol dur ve bu yolu kim kurdu derim rabbim bize hakkı hak göster hakka uyanlardan olmayı nasip et ve bize batılı batıl gösterip batıldan uzaklaşanlardan eyle ve derim tekrar tutulan yol ya cennet tarifi yapmak çokzor yada ebedi cehennem olabilir anlatılması çok korkunç ve allah doğru y
    Cevapla
  • yusuf kuyular 14 yıl önce Şikayet Et
    tutulan yol. insanlar hayatında daima bir yol tutarkendi örneğim verim be kuran ve sünnet yolunu tutarım ve inandığım inancı yaymaya çalışırım yani davet ve öülmden sonra benim vesilem ile bu yolu bulan inşallah rabimin ihsani ile amel dfterimin kapanmıyacağını vtabiki bu bütün bu yola baş koyanlar içindir ama tersi başka bir yol tutup beşeri bir sistem kurup allah cc kanuna zıt olan yol kıyamete kadar haramların aynısının amel dfterime yanısması onun için ne yaşıyoruz kimin peşindeyiz atatürk hangi yolu tut acaba
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    çanakkale zaferinin onuru. kimin ,benim dedemde kurtuluş harbinde yunanlılarla savaştı.ama neyse bu özele girer.çanakkale zaferini müslümanlar yaşayamıyacakmı,o,onurdan feyz alamıyacakmı,kimler sevinecek,kimler övünecek.Rumlar mı ermeniler mi sevinecek.neden müslümanlara zafer sevincini haram ediyorsunuz.neden çocuklarımıza çanakkale zaferini ,işgali ,ve kurtulus destanını kutsallığıyla anlatamıyoruz ,darwinci inönücü insanlara bırakıyoruz.zafer onların hakkıdeğil.atatürk ve manevi ordusu olan türk ve kürt halkının hakkı .
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    maalesef. maalesef bir yorumum yayınlanmadı eksik kladı.neyse şunu söylemek isterim aslında kör ve fil hikayesinde söyledim özgürlük bir zümreye değil herkese getirilmeli.Ve ortak bir payda olmalı.Ne Afganlılar gibi giyinmeli ne Avrupalılar gibi..Müslüman modern olmalı ayrıca kültürlü ve bilime yatkın araştırmacı..Bakınız İslami TV lere 24 saat gelin kaynana,davul zurna kıssadan hisse programları..ilim yönü hiç yok..Halkı eğitmek sanki tarikatların işine gelmiyor.Çünkü bilinçli bir halk koyun olamaz..
    Cevapla
  • mehmet safa 14 yıl önce Şikayet Et
    temel haklar. yani bizim öncelikli olarak temel hak ve hürriyetlerde aşamas kaydetmemiz gerkir daha sonra onlar belki tartışılabilir sırf şikayetçi olmak için bahaneler öne sürmek uygun düşmez kanısındayım.Bugün üniversitelere başörtü yasağı koyanlara destek çıkanlar yarın başörtü takma zorunluluğu getirilirse nasıl kendilerini savunacaklar bunu hiç düşünüyorlarmı? etki tepkiyi doğurur ve en kötüsü de buna inanç meselesinin alet edilmesi olur o yüzden özgürlük verilsin bu konu uzamasın artık haklar iade edilsin yazıktır
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük2. Yani benden olmayana bu devleti dar ederim mantığı yanlış.Mesela Ramazanda çalınan davul Gayrimüslüm birini rahatsız ettiği halde biz bunun devam etmesinden yanayız.Bazen çoğunluğun ortak kabulleri azınlığın haklarını ihlal eder;ama bu bir devlet olma teamülüdür.Hiç bir devlet herkesi memnun edecek bir sistem getiremez.Bu ortak paydada buluşma sistemidir.Bakınız çoğunluk oyuyla iktidara gelmiş ve elinde anayasayı değiştirecek oy çokluğu olan bir parti söz verdiği halde baş örtüsünü serbest bırakmadı.
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    değerli kardeşim. Cumhuriyetin ilk yıllarında ve Tanzimattan bu yana yasalarımızı Avrupadan aldık.Ama uygulamayı AVrupaya danışıp iç içlerimize karıştırmadık.Bugün özgürlük getireceğiz diyerekten AB nin iç içlerimize karışması bir yere kadar iktidarın işine geliiyor.Senin söylemlerin yeni değil ki;Ülkemizde bu söylemleri Komunistler,Sosyalistler 80 yıldır haykırdı..Ama herkesin özgürlükten anladığı körün fili elini dokunarak anlatması gibi.Kimine göre hrtum kimine göre kuyruk.İşte bunu çözmek lazım.
    Cevapla
  • mehmet safa 14 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük. sayın borahan bilen biz burada tam özgürlüğü savunuyoruz onu ya da bunu değil.Yani insanların kendi inançlarıdır başını örtmeleri açmalarını namaz kılmaları kılmamaları.İnsanlara sen başını kapatmışsın ama namaz kılmıyosun o yüzden sana özgürlük yok demek kadar abeste itigal eden bir savunma tarzı olamayacağını düşünüyorum ben diyorumki insanlara özgürlüğü verelim ve gerisini vicdanlarına bırakalım eğer o insanlar başını kapatıyor ve namazını kılmıyorsa onun hesabını ztn verecektir.
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Selman. Bir kimsenin soyadıyla dalga geçmen senin karakterini zaten ortaya koyuyor dostum..Bu seviyede bir insanla ben hangi fikri tartışayım..Allah sana gerçek Müslümanda olması gereken özelliklerden birini yani hoşgörüyü bahşetsin..
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    bugün kü sorun 2. Bugün Türkiyenin sorunu ;ABD nin öldürdüğü 1 milyon müslümanın hakkını aramadan ABD nin eşbaşkanı olan,Filistin politakasında lafla one minute açılımı kamuflajıyla kamu iktisadi teşekkülleri,ülke toprklarınıYahudi sermayeye satıp ADL den ödül alan,askeri alımları Fransaya sunan,Hristiyan kulübü dediği AB ye girmek için can atan,PKK yı siyasallaştırıp camilere bile PKK bayrağı astıran akımdır.Şeytan ABD diyen tarikatçılar Philedelphiyaya yerleşti.ABD den izinsiz nefes almıyor.İslam bize bunu mu emretti?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat