Yeni bir ordu kurmak
Yeni bir ordu kurmak
Kutsal olan vatandır; ordu değil. Ordu, kutsal vatan toprağını korumak üzere organize edilmiş silahlı kurumdur. Değeri, saygınlığı, şerefi bu görevi yerine getirmesiyle ölçülür.

Yorumlar16

  • Ebu-Yunus 14 yıl önce Şikayet Et
    BİZİKORUMAKLA GÖREVLİ OLANLAR BİZİ BÖLMEYE PARÇALAMAYA ÇALIŞIYORSA; SİZCE NE YAPMAK LAZIM? SİZ SÖYLEYİN O ZAMAN !. diyanete bağlı bir ordu sadece yalın, sade ve içi doldurulmaya müsait bir fikirdi. ve yorumların çoğu buna mesaj gibiydi. ben derim ki;kendi vatandaşlarının bir çoğunu düşman gibi gören, onları fişleyen,çift maaş alacağız diye beş bin kişilik eşkıyayı dize getirmek istemeyen bir orduyla nereye kadar gideceğiz? bu orduyla yola devam demek geleceğimizi karartmak demek değil mi? bizler görmesek belki evlatlarımız darbeye maruz kalacak! işkenceden geçirilecek! peki bunun çaresi nedir sizce? fikriniz nedir?
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    Türköne. Sn.Türköne de accaip kıvrak birisidir.Hemen ortama uyum sağlamış..Bence Orduyu değil de aydın sanılan yazarların yerine, iktidar tarafından şarj edilmeyen,halkı aydınlatmak için iktidara muhalif yazarlar ithal etsek çok iyi olur..Hocam TSK ya atamalarla tarikatçı sokulamıyor karın ağrısı ordan değil mi?Emniyet tamam bir de TSK yı sulandırıp atamalar yaparsanız Huruç harekatı başlayabilir.Kimbilir ABD deki imam da başına geçer ne iyi olur..
    Cevapla
  • mahmut semen 14 yıl önce Şikayet Et
    bizim yeniçerilerimiz. Yeniçeri Ocağı 1826 yılında II. Mahmud'un bir fermanı ile kapatılır. Yerine, Asakir-i Mansure-i Muhammediye adlı askeri ocak kurulur. yeniçerilerin kapatılması Osm.İmp. ömrünü 100 yıl uzatmıştır.
    Cevapla
  • Necmettin Yavuzlar 14 yıl önce Şikayet Et
    Ordu. Demek Turkiye'yi sattırmayan bir ordu kalmış.
    Cevapla
  • mehmet sağlam 14 yıl önce Şikayet Et
    saçmalardan seçmeler. federal yapı!!! diyanete bağlı ordu!!! ortaçağ avrupasının hayali 2009da yaşanır olmuş...
    Cevapla
  • mehmet sağlam 14 yıl önce Şikayet Et
    gene başlamış düşünürler! yazmaya. eşi akpli vekil sayın yazarımız 2 master yapmış askeri düzen ve yapılanma ile ilgili.o sebepten nasıl ordu kurulur çözmüş.ne osmanlı ne selçuklu ne almanlar ne fransızlar ne japonlar nede türkiye ordu kurmayı bilmiyor.sayın türköne sizin gibi bağımsız ve tarafsız yazarlarla biz çağ atlarız.ama ileriye mi geriye mi belli olmaz.sayın türköne bir cümle içerisinde 2002den bu yana işsizlik ve yoksullukdaki artışı yazabilmiş mi?yada yazabilir mi?ya ordu ya darbe yada hükümete övgü dizme..başka bir düşünce yok mu?
    Cevapla
  • Abdullah KILIÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    Tasfiye bir yana,Darbe mi bekleniyor?. Bu kadar eylem planı ortaya çıktıktan sonra hükümetin (Başbakan) neyi beklediğini merak ediyoruz. Askerlik yapan herkes bilir; askerlikte suçlar asttan onun en üstüne kadar herkesi bağlar. Kaldıki bu belgelerin G.Kurmay başkanından habersiz hazırlandığına inanmak saf delilikten başka birşey değildir.Başbakan ve Cumhur Başkanı bu işi oluruna bırakırsa, darbeyi kabül ettiklerini düşünmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.
    Cevapla
  • Teşkilat-ı Mahsusa 14 yıl önce Şikayet Et
    mevcut ust rutbe kademesi lagvedilmeli. general kademesi lagvedilecek ama bu bir surec icinde olacak. kuvvet komutanliklarindan ikisi, cok onemli bir kisilige biat anlaminda bagliligini bildirdikten sonra, ordu komuta kademesi cokecek ve derhal yeni bir ordu yapilanmasina gidilecektir. sn. editor, lutfen not alin bunu
    Cevapla
  • Adem Oğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Çok Cesaretli Bir Teklif. Öncelikle bu teklifi basın ile dile getirme cesaretini gösterdiği için değerli hocayı kutluyorum. Her şey bu tarafa bu teklif bile başlıbaşına bir olgudur. Artık yeni bir ırduyu düşünmeye başlayalım, diyor. Helal olsun hocam! Hocanın bu yazıyı yazdığı gün diğer bir cesaretli çıkışı da Ahmet Altan yapmıştı: "üniter yapının korunması da federal yapıya geçilmesi de parlementonun işidir. ordu olarak sen niye karışıyorsun?" mealinde yazmıştı. Çok cesur iki fikir! Sarsıcı... Ama düşünmeye değer doğrusu... Tebrik
    Cevapla
  • ALAİ KOC 14 yıl önce Şikayet Et
    SANA BİR TEKLİF SAYIN HOCAM:). Gel seni de yeni kurulacak orduya komutan yapalım ne dersin sevgili hocam?Eeee.....Sen de katil apoyu bodurma paşa yapmadın mı canım:)helal sana be...
    Cevapla
  • darbeleredurde 14 yıl önce Şikayet Et
    :). demiştim ebet haber com 'un sn yetkilileri sn türköne'nin yazılarını bir süre yayınlamayın demiştim !olacaklardan ben sorumlu değiliiimm ,döverse karışmaaamm :)
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    Tey tey tey. Şeyhül İslamı Divan-ı Hümayun üyeliğine kabul etmeyen, sokmayan Osmanlı'dan, Diyanet'e bağlı ordu kurulsun teklifine geldik. Allah sonumuzu hayreylesin.
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    "Diyanete bağlı bir ordu kurulsun". diyorlar. Hayır efendim, olamaz. Belediyeler dururken ordu kurmak diyanete mi kalmış? Halkın oyuyla seçilen bir belediye başkanından çok güzel ordu komutanı olur. İllerin belediye başkanları il sınırları içinde oluşturdukları ordularının komutanları olur. O komutanlar da İstanbul Büyük Şehir Genel Kurmay Belediye Komutanına bağlanır. İl belediye komutanları farklı partilerden seçildikleri için darbe olmaz. Gönlünüz olsun diye il müftülerini de fahri komutan yaparız,olur biter.Benimki daha mantıklı!
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 14 yıl önce Şikayet Et
    SİZE PROFESÖR ÜNVANINI VERENLERİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM. EĞER PARMAK KESİLİNCE BEDEN KURTULACAKSA NEDEN KESİLMESİN?. Aklı selim düşünenler ancak size hak verir. gözünü laiklik bürümüşler sizi anlayamaz. osmanlı ordusu dururken hatta istanbul'da meclis varken yeni meclisi ankara'da kuranlar, yeni bir orduyu hayata geçirenler bu işi yaparken; ihtimal bazı kelleler kesilecektir! demişti. evet şimdi de büyük ihtimal bazı kelleler kesilecektir. o kelleler büyük türkiye cumhuriyetinin brkasından daha önemli değil. osmanlılar kendi kardeşlerini gerektiğinde osmanlı'ya feda etmeselerdi 625 sene yaşamazdı.
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 14 yıl önce Şikayet Et
    DİYANETE BAĞLI FARKLI BİR ORDU! NEDEN OLMASIN?. ben dün farklı bir habere buna benzer bir yorum yazmıştım ama yayınlanmadı: şimdi benim de görüşlerime yakın olan konu köşe yazısında dile getirilmiş. bundan cesaretle ben derim ki;tsk lağvedilmeden diyanete bağlı bir ordu kurulsun. mecburi askerlik hizmetini dileyen TSK'da, dileyen DİYANET'in ordusunda yerine getirsin. eski mısır'daki tapınak askerleri gibi ya da halen var olan ingiltere kraliyet ordusu gibi . ve fakat daha kapsamlı büyük bir ordu kurulsun. gereken personel fazlasıyla ortaya çıkacaktır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat