İslam şeriatı
İslam şeriatı
Peki bir "İslam şeriatı tehdidi" görenler; neyin endişesi içinde? Bana öyle geliyor ki; yukarıda saydığım toplumsal yaşamla ilgili düzenlemelerin endişesi içindeler... Pek de haksız sayılmazlar.

Yorumlar12

  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    hukmullahın avukatıyız. hukmullahcı olmak ,şerefdir,onurdur,vicdandır,akıldır,evrensellikdir,namusdur,insanlıkdır,dürüstlükdür.hukmullaha karşı çıkan, BU VASIFLARDAN mahrum kalır,adi bir mahluk,hükmünde yaşar ölür gider.
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    çok sayıdaki Hadis kitaplarından ancak çok azı &quotmuteber" yani &quotdoğru" kabul edilir.. Demiş ateş bey :böyle düşünen müslümanlar hep helak olmuşlar hadis imamlarımız çok inceliğe giriyorlar mesela bir şey kesin hadistir fakat bir ravi hayatında bir sefer dahi yalan söylemişse muhadisler hemen zet damgasını vurarlar fakat o hadis başka lefizler on yerde var mana aynı lefiz biraz değişik işte o ravi muhtemet değil o ravi orada olduğu için o hadis imamları el koyarlar demiyorlar bu hadis zayıftır veya hadis değildir o adam olduğu için kabul etmiyorlar müsefirlerimiz bu kadar inceliğe girmiyorlar
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    T.ATEŞ. Toktamış bey sizin gibi muteber olmayan proflar peygamberin hadislerini okumazlar. nedenide binlerce hadisi zayıf hadis diye veya uydurma hadis diye müslümanlara hadisi şerifi okumamayı başardınız.hem islamiyetin 4 kaynağı olduğunu söylüyorsun hadisleri kabul etmiyorsun icma ve kıyasıda mezhepler arasında sayılmadığını söylüyorsun.hadisi yok ettin icma ve kıyasıda yok ettin.ve ondan sonra söylersinki islam toplumu nasıl yönetilir.papalarla kardinarlarla oturup kalkanlar gidip duvara toslarlar.
    Cevapla
  • sercan gün 14 yıl önce Şikayet Et
    din hayatı kolaylaştırır. insanı Allah yaratmıştır ve en iyi nasıl yaşayacağını da O bilir.bu insanların zoruna neden gidiyor anlamıyorum.yoksa bizi yaratan Allahın hükümlerini mi beğenmiyoruz haşa.bilimide sanatı da siyaseti de Allah yaratır.aslında birileri bizi Allahtan uzaklaştırıyor,bizde bu oyuna geliyoruz.Allahı tanımak Ona teslim olmak bu yüzden çok önemli.oysa Allahı dini hayatımızı kolaylaştırmak için yaratmıştır.
    Cevapla
  • -AV.MERYEMCE- 14 yıl önce Şikayet Et
    devamı... ben bir avukat olarak Kuranımız kadar ceza adaleti ve hakkaniyet içeren başka bir eser okumadım. Saptıran ve hakkını vererek bu halka anlatmayan din adamları bu halkın gerisindeler malesef.. El- kol kesilmesi,recm,.. vesair haddi aşan yanlışlar.. en basiti kol kesilmesi hadisesinin gerçeği, hırsızlığa eğimli kişilerin toplum içerisinde belli olabilmesi için çizilip işaretlenmesidir, yaşantısı KURANIn tezahürü olan EFENDİMİZ A.s bu şekilde uygulamıştır.RECm ise islamın değil yahudi kültürünün terimidir..
    Cevapla
  • -AV.MERYEMCE- 14 yıl önce Şikayet Et
    GÜNEŞ YENİLENMEZ, ONA BAKABİLECEK GÖZ YENİLENMELİDİR ... KÖTÜ MİSALler asla emsal olamaz, herşeyin özü kıyamete kadar korunacağına and olunmuş Kuranımız da mevcuttur.etrafımızdaki krallıklarda orta yerde alenen sallanan insanları çevire çevire bu medyada gösterenler de bunu orada yapanlar da islam dinine hakarette ve bunu vebalindedirler.Ceddimizin ispanya, viyana önlerine kadar taşıdığı, insana hak ettiği en yüce değeri veren ve verdiren bu yüce ahlak tekrar en başta bu topraklarda ve örnek olacağımız tüm iman etmiş tüm uluslarda tekrar dirilir inşallah..
    Cevapla
  • -AV.MERYEMCE- 14 yıl önce Şikayet Et
    DEMOKRASİNİN ESAS BEŞİĞİ, ASRI SAADET DEVRİ İDİ.... LAKİN BUNun özünü esasını kavrayıp yaşatabilecek ve insanlığın hayrına yüceltebilecek duyarlılıkta değil islam dünyası ülkeleri.DAha doğrusu bunu yapamaz hale getirilmeleri için kültürel ve ahlaki olarak yozlaştırılmalarına boyun eğdiler, topluca...Avrupalılar, medeniyetlerine esas teşkil yunan filozoflarının öğretlerinin pek çoğunu arapça medrese tercümelerinden öğrendiler,demokrasi beşiği görülen eski yunan da ise %95 halk köle idi ve tüm sosyal- siyasi haklardan mahrum durumdaydı...
    Cevapla
  • -AV.MERYEMCE- 14 yıl önce Şikayet Et
    devamı... Kuranımız ey müslümanlar devlet modeliniz şudur, şeklinde bir hüküm ihtiva etmez,lakin genel prensiplerin çerçevesini çizer.Meşveret,danışma yani halkın iktidarı,seçim öngörür.3 KİŞİ olsanız bile aranızda bir başkan seçin emri vardır.AÇ yatan komşunun vebalini bundan bihaber, refah içinde bulunan kimseye yükleyen sosyal ADALET prensibi vardır.İşçinin hakkını alnı kurumadan VERİNİZ, emri vardır.Selamlaşmanın ve gülümsenin bile SADAKA ibadeti sevabı verdiği hikmeti vardır.
    Cevapla
  • -AV.MERYEMCE- 14 yıl önce Şikayet Et
    KURAN VE DEVLET ŞERAİTİ.... Toktamış hoca nın son 3 yazısı da bu konu üzerine ve genel çehresi itibariyle bence makul.Yalnız son kısımdaki malum medya örneklerini, genele yaymak makul değil kanaatimce.Aynı medya akp iktidarında herkesin başını örtmek zorunda kalacağını da! afişe etmişti aylarca.Esas mesele şu ki islam devletidir diye ortaya konulan dünya üzerindeki örneklerin hiçbirisi TÜRKİYE kadar islam şuurunda,ahlakında olan ülkeler değillerdir,yalnızca görünen zahiri etiketleri budur. Bunlar özü itibariyle mutlak krallıklardır
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    cuvaldızı kendine batır,zulumanayasasını his et. senin 1600 çocuğun olsa ve kaçırılsa tecavüz edilse öldürülse,organ mafyasına satılsa,hala bu zulum anayasasını savunurmusun,çocukların kot göbek açıp kızılayda dudağı dili burnu küpeli dolaşsa,kız çocukların erkek gibi,erkek çocuklarında kız gibi KÖÇEK gibi kızılayda cirit atsa ,hortumcular yetimlerin malını sömürse,miras hukukunda,deli dumrul payı yapılsa,6 çocuğuna tecavüz edilip öldürülse,sapıkkatil 10 sene yatıp çıksa,hala bu zulum anayasasını kabul edermisin,yoksa hukmullahcı mı olursun.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 14 yıl önce Şikayet Et
    toktamış yanlış yoldasın. şeriat diye bir şey yok.hukmullah var,yani la hukme illa hukmullah,bir insan bunu demedikçe,cen-ne-te gi-re-mez.sen 500 sene namaz kılsan 500kere hacca gitsen,la hükme illa hukmullah demedikce,cehennemdesin.ALLAH cc hukmunu kabul etmeyen gayri muslümler,içki içerler,namaz kılmayabilirler,islam kanunları onları sıkıştırmaz,İNANANLARI sıkıştırır,inananlar MUKELLEFDİR.şu andaki senin savunduğun sözde anayasa,ilk 3,4,maddesi hariç zulum anayasasıdır,küfür anayasasıdır,son 2 yıl içinde 2 bin çocuk kayıp
    Cevapla
  • AHLATT 14 yıl önce Şikayet Et
    Toktamış bey sizin yazınızı okumya ve buraya yorum yazmya 5 dk mı ayırdım hakkımı helal etttmiyorum 2. Sanırım böyle bir insanın cahilliği ile ilgili sadece cuhhal tanımı uyar..Size Bir okuyucu tavsiyesi Lütfen Risalei nurları 1 kez daha(okumadıklarınızıda tekrar) okuyunuz. Zamanında Sizi Bediüzzamanı savundu diye almayan bilim topluluğu zanneden cahiller zümresi ile aynı safta yer olmak istemiyorsanız lütfen istirham ediyoruz..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat