Bize 'Ah!' ettirene 'Oh!' deme hakkımız var mı?
Bize 'Ah!' ettirene 'Oh!' deme hakkımız var mı?
Bilge Kral Aliya’nın, savaşın en ateşli ve en insafsız döneminde bile kaybetmediği, mümin inceliğini yeni baştan hatırlama vakti. Şimdi. Hemen şimdi.

Yorumlar19

  • yusuf san 14 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğine Sağlık. Yüreğine, kalemine, imanına sağlık hocam ezdin bizi.
    Cevapla
  • serdar03 14 yıl önce Şikayet Et
    SENAİ hocam .....İnşallah. sevgili Senai hocam çok güzel izah etmişsin yazına yüzde yüz katılıyorum ...malesef nefsime hakim olamıyorum yaptıklarını düşününçe içimden oh çekmek beterol demek geçiyor sizin gösterdiğiniz erdemi olgunluğu malesef gösteremiyorum yazınızı okudukdan sonra biraz sakinledim ama hala üzerimdeki stresi atamadım kendi yaptıkları pisliklere bizleride sürüklemek istiyorlar bu beni öfkelendiriyor ,sabırsızlaştırıyor genede sizin telkinize nefsimi uydurmak için çaba sarf edeçegim.... saygı ve sevgiyle kalınız.
    Cevapla
  • faran 14 yıl önce Şikayet Et
    üstad haklısın da...... ama bazan bir tarafımız da vurun şu zındığın boynunu diyen ÖMER i aramıyor mu? bırakalım da sosyoloji sünnetini icra etsin..ebubekr lerin olduğu yerde ömer lerde olsun..yerine göre ikisi de güzel..dareyn saadetle efendim.
    Cevapla
  • Ahmet  Çapar 14 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabır. Kahpe bizans döneminde bile eşine benzerine rastlanmamış kahbelikler sergiliyorlar artık. Allah hepimize ve en başta kahbeler tarafından töhmet altında bırakılmak istenen hükümetin başındaki insanlara sonsuz sabır versin. Küfre karşı olan savaşımız hiçbir zaman kolay olmamıştır zaten. Bundan sonra da kolay olmasını beklemek zaaflık olur. Metanetli olmaya çağıran sayın yazara teşekkürler.
    Cevapla
  • yourumchu 14 yıl önce Şikayet Et
    yazının başında geçen. bu anektod, ÖMER MUHTAR (ÇÖL ASLANI) filminde geçiyor. yıllardır bende oradaki sahneyi anlatırım. bize yapılanı onlara yapmak için ne bekliyoruz gibi ifade duyarsam, başlarım onlar bizim hocamız değil....
    Cevapla
  • Ayşe GENÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hocam. Allahım sizin gibi müminleri çoğatsın bizlerede bu gibi oyunlar karşısında dilimizi tutma ve oyuna gelmeme sabrı versin.
    Cevapla
  • serdar görür 14 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler hocam. yazınız okuyana kadar ben de baykala gülüyordum ama siz haklısınız hocam hem de yerden göğe kadar vurana elsiz sövene dilsiz cevap vermek ancak bir mümine yaraşır.. biz mümünsek bu bizim üzerimize oturmuş bizi biz yapan güzel kisveye layık olmalıyız .. özellikle yazınızı Bilge Kraldan örnek vermeniz beni daha da duygulandırdı. sayenizde kendisinden bir şey daha öğrendik.. gerçek bilge ölse bile birşeyler öğretebiliyor demekki mekanı cennet olsun Bilge Kralın da..
    Cevapla
  • metin ŞENER 14 yıl önce Şikayet Et
    Güzelde. Sayın Senai ağabeyim güzel yazmış evet ama bu durum esir alınan askerin durumu gibi değil. bu durum yılarca müslümanlara kan kusturan bir insanın ne esir düşme halidir nede acınacak halıdir bu insan yılarca küçük kızlarımızıa hakaretlmer ederek bizi aciz ve bir işe yaramaz ilan edip alay ediyordu bu insan bunu kendi eleriyle yaptı bu gıybette değil bir insanın yapmadığı bir fiilinden dolayı eleştirirsen evet haksızlık yapmış olursun bu insan bu iğrenç işi yapmıştır ve yapılanları hak etmiştir.
    Cevapla
  • ismail akın 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun!!. Böyle zamanlarda ve hadiseler karşısında müminlerde olması gereken duruşu çok güzel izah ettiniz... Zaman en iyi müfessirdir... HAdiselerin arkasındaki hikmetleri görebilmek için biraz beklemek, sabretmek gerekiyor... Güzel günler göreceğiz inşaallah...
    Cevapla
  • kamil koç 14 yıl önce Şikayet Et
    hocam haklısın da. Bu uğur dündar hala bende de kaset vardı demiş. Allah böyle adamı düşmana vermesin.Ya hocam neyse düşündüklerim sizin yorumunuzun ahengine uygun değil.tüm kardeşlerime selamlar.
    Cevapla
  • öğretmenim 14 yıl önce Şikayet Et
    hakka taraf olmak.. senai hocam yine yüreklere tercuman olmuşsunuz.Rbbini seven insanı severinsanı seven ona hakkı ve hakikatı tavsiye eder..hakka taraf olmak için seslendiiinizi biliorm senai hocam...allah razı olsn
    Cevapla
  • Mustafa Erik 14 yıl önce Şikayet Et
    hayydangeldim / m. "Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allaha karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allaha karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır." sözlerin yorumların düşüncelerime inancıma tercüman oldular ağzına sağlık rabbim seni cennnetine köşklerin en güzeliyle mükafatlandırsın birde bilge krala ait söz meşhur ömer muhtar filminde de geçi
    Cevapla
  • sonay çiçek 14 yıl önce Şikayet Et
    HAK kın doğrusunu yapalım. elinize yüreğinize sağlık,imanınıza kuvvet, nisa suresi 148.ayet ve birçok ayeti kerime bize doğruyu gösterirken heralde oh olsun demek,onların bu hallerine gülmek inanna yakışmaz,yine bir örnekten nur içinde yatsın ömer muhtardan elinde bulunan italyan askerlerine iyidavranılmasını söyledğinde askerleri,ona onlar bizim esirlerimize zulmederken siz iyiliği emrediyorsunuz neden diye sorar Ömer muhtarda onlar gibi davranırsak onlardan ne farkımız kalırki cevabını verir.
    Cevapla
  • hacı mustafa ersözlü 14 yıl önce Şikayet Et
    Neyin REKLAMInı yapalım ?. Bizim inancımıza göre kötü ve yanlışın reklamı yapılmamalı. İslamda zinaya 4 şahit şartı bunun bir örneği. Kötünün değil iyinin reklamı yapılmalı. Maalesef bazı gruplar hukumete düşmanlıklarından iyilikleri değil kötülükleri arıyor. Bu alışkanlıkla hep kötülük reklamı yapmaya başlıyor.
    Cevapla
  • UFUK İSKENDER 14 yıl önce Şikayet Et
    anlayana. iman insanı insan eder belki insanı sultan eder
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat