Hatipoğlu ve Döngeloğlu’nun üslubunu eleştirme üslubum hakkında…
Hatipoğlu ve Döngeloğlu’nun üslubunu eleştirme üslubum hakkında…
Hatipoğlu ve Döngeloğlu hocaların televizyon üslubuna dair son yazım üzerine çok sayıda övgü ve sövgü mesajı aldım. Övgülerin ve sövgülerin hiçbirini hak ettiğimi düşünmüyorum. Hocalarımın da benim yazımdan ötürü sövgü almasını beklemiyordum, hak ettiklerini de düşünmüyorum.

Yorumlar60

  • ALEV YALMAN 13 yıl önce Şikayet Et
    leke atmayın.geri teper.. hatipoğlu hocaya olan bu düşmanlığın kodlarını çözemedim.ya medyada veya dinsizlerin dünyasında dine bir ilgi başladıysa bunu nihat hoca başlattı.bu çamur niye..doğan gurubu diye mi?oradakilergavur mu?onlar yahudi mi?onlara islamı sevdirmek kötü mü?diğer dini tvlerdeki hocaları oralara çağırsalar koşmazlar mı oraya.senati bey.sizi çağırsalar,inanıyorum ki gece heyecanından uykun kaçar.leke atmayın.geri teper.hatipoğlu hoca aklınızın eremeyeceği kadar sevilen,faydalı olan biri.çatarsanız,çatarlar.
    Cevapla
  • BURHAN YILDIZ 13 yıl önce Şikayet Et
    edeb ey senai bey... hatipoğlu hoca üslubunu izleyiciye göre seçiyor.gazetedeki yazısı,soru cevap proğramı veya konuk olduğu proğram ile sahur ve iftarlar tamamen üslubu farklı.niye bunu yazmıyorsunuz..senai demirci doğru demiyorsun.haoca on yıl önce de radyo ve salonda aynı olayı aynı üslubla anlattı.ne reyting ne de başka şey vardı.senai kardaş! her yerden kovuluşunun fatursını hocaya çıkaracaksa yanlış kayaya kafa vurdu sanırım.ileride ne demek istediğimi anlar.edeble yazarsanız yazın.ama edebszilik kimseye kar getirmez.
    Cevapla
  • gulsevdazesi 13 yıl önce Şikayet Et
    beğenmeyen izlemesin. nihat hocanın,ömer hocanın programını beğenmiyorsan izleme kardeşim,aç kon tv yi senai hocayı izle,ilahilere gelince ben abdurrahman önül ilahilerini seviyorum beğeniyorum çokta kaliteli ve seviyeli ilahiler yapıyor türkiyede en çok albüm satan kişi abdurrahman önül acaba sizin albümünüz satmıyorda bu yüzdenmi abdurrahman beye sataştınız senai bey,ama reyding yapabilmek ve ilk ikiye girebilmeniz için çok yol kat etmeniz gerekiyor,şuanda bu çıkışınızla sıfırın altında eksiye düştünüz sizde farkındasınız..
    Cevapla
  • gulsevdazesi 13 yıl önce Şikayet Et
    senai bey siz önce kendinize bakın. habip yılmaz kardeşim sana canı gönülden katılıyorum senai bey ilk ikiye giremedi bu yüzden sataşacak yer arıyor nihat hocaya,ömer hocaya laf atıyor,haset etme ne olur çalış seninde olur senai bey,haber7 de şaşırdım doğrusu bir kaç yorum yazdım küfür ve hakaret içermiyordu neden yayınlanmadı sayın yönetici objektif olun lütfen,senai bey abdurrahman önülü beğenmiyorsun ama sen önce dön kendine bak abdurrahman önülün kendisi star,onun star olmak için bir kaygısı yok bizler star tvyi onun için izliyoruz..
    Cevapla
  • murat kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    devam!!. 4.) herkesin bir uslubu, tarzı vardır ama sizinki tarz değil farklı bir durum insanın kendini haklı göstermek için herkesi suçlayıp (izleyiciye estetikten yoksun demişsiniz ya) bi kendini akıllı görmek herşeyi anladığını zannetmek hayır böyle bir durumdan ben kendim için söylüyorum ALLAHa sığınırım..alanların daha iyi seçeneklere layık olmadığını dillendirmek?? bende bu konuda size katılıyorum bi haber7 keyfimiz var ve bu durumda sizin ifadenizle bn bir alıcıyım ve bu yazıyı burada okuyunca üzüldüm..
    Cevapla
  • murat kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi okumaya devam et!!. 3.) Peygamber Efendimizin yaşadığı zorlukları anlatmayıp sadece tebliğ kısmında şunu yapmıştır ayetler bunlardır hadisler şunlardır diye söyleyip geçersek islamiyetin önemi anlaşılabilir mi??şu anda zor durumda olan nice kardeşimiz mevcut onlarda bunları bilipte güç alıyorlar.. hayatı tamamen bir örnektir ve anlatılıp yaşatılması gerekiyor ve bunları basite indirgeyerek anlatsaydı eğer Nihat Hocamızı 2.defa asla dinlemezdim yaşanmış o çilelerin hakkını vereceksinki bizde bu din nasıl gelmiş bilecez..
    Cevapla
  • murat kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi okumaya devam et!!. 2.) dini köylüleştirmek ve estetikten uzaklaştırmak diye ifade ettiğiniz surelerin faziletleri geçmişte bazı alimlerin uyguladığı ve fayda gördüğü,biz müslümanlarında ALLAHa sığınarak acziyetimizi belli edip sadece onun şifa veren onun emriyle herşeyin gerçekleştiğini kabul edip ondan yardım istememizi temsil eden birer örnektir..Peygamber Efendimizin (sav) büyü meselesinde ayetel kürsiyi nası felağı okuduğunu biliyoruz demekki sureler sadece okunması için yollanmadı içerisinde herşey mevcut...
    Cevapla
  • murat kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi oku!!. 1.) farz namazları anlamına dair birşeyler söylemek duruken gerdek gecesi namazının kazasını sormak ve erotizm bir dini programda sorulmuş olan soruyu erotizm olarak algılayan bi düşünce yapısına cevap bile verilmezde haksızlığın karşısında susmuş olmamak lazım..farz namazını nasıl kılacağını gitsen bi camiiye herkes sana anlatır önemli olan bu tür soruların cevaplarının öğrenilmesi ki iyiki tvde cevaplıyor Hocamızda sağlam birisine ulaşıpta soramama ihtimali olan bizler faydalanmış oluyoruz..
    Cevapla
  • Habip Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Kurandan kısa sürelerden başka birşey bilmeyen islam edebiyatçıları. Yıllardan beri hatipoğlu ve döngeloğlunu takip eden biriyim. Bunlar umumiyetle siyer anlatımı yapıyorlar. Siyerin temelini de hadisi şerifler oluşturuyor. Bu programlar sayesinde Türk toplumunun maneviyatı yükselmiştir. Buna haset etmenin manası ne? Senai demirci gibi mezhepsizlerin asıl hedefi hadisleri ordan kaldırıp ayetleri kafasına göre yorumlamaktır. Sorun bakalım kendisine kaç tane sure ezbere biliyor. Kuru kuru islam edebiyatı ile olmuyor. Arapça biliyor mu?
    Cevapla
  • Habip Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Haset kokusu alıyorum. Bu programlar 10 yıldır devam ediyor. Senai bey niye şimdiye kadar elştirmedi. Yoksa onlar kadar reyding yapamıyor diye mi? Abdurrahman beyin ilahilerini şahsen çok beğeniyorum, beğenmiyorsan dinlemezsin. Yoksa sen de Fazıl Say gibi mi düşünüyorsun Sezai bey. Ayrıca bir keresinde bir keresinde Senai beyin seminerine katılmıştım Peygamber efendimizi(s.a.v) anlatıyordu ve iki eli ceplerinde saygısız bir görüntü veriyordu. Kendileri sadece islam edebiyatı yapıyorlar. Mustafa islamoğlu ile ideolojileri aynı.
    Cevapla
  • Harun Paşa 13 yıl önce Şikayet Et
    Ömer Hocaya. Ömer Hoca ise olayların hikaye kısmında kalması vereceği bir hakikati keçi boynuzu tadında vermesi, bazı şeyleri çok ajite etmesi söyledikleri doğru da olsa muhatabın zihninde yaratacağı etkiyi daha doğrusu yıkımı hesap etmeden söylemesi yönleri ile eleştirdiğim bir hocamız. Allah bizi de onları da iyi etsin, kusurlarımızı affetsin.
    Cevapla
  • Harun Paşa 13 yıl önce Şikayet Et
    Nihat Hocaya dair. Star TV RTÜKün yaptırımları olmasa daha ne açıksaçıklıklara müsade edecek herkesin malumudur, özellikle de önceki hükümetlerin dönemlerinden ve RTÜK sınırlarından bilirsiniz. Halihazırda bile binbir rezil programa evsahipliği yapan ve Uğur Dündar gibi bir namaz ve dindar düşmanı adamın haber müdürlüğünü yaptığı televizyonda din programına çıkılmaz. İçki içilen bir kaptan su içilmez arkadaşım, çok dar görüşlü de görünebilirim ama bu böyle. Allah için söyleyeyim Nİhat hocanın anlattıkları beni hiç etkilemiyor
    Cevapla
  • Ali Yilmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    HATALARIN BAŞI SÖZDE DİN ADAMLARIMIZ!.... Evet bazi noktalarına katılmasamda sayın senai bey hocama hak vermiyor değilim! Muhterem din görevlisi bir çok hocamız, her müminin bilmesi ve uygulaması farz olan 32 farzın içeriğini bilmekten mahrum olduğunu, veya kıldığı namazın içerisinde, Farz ,Vacip Sünnetin neresinde olduğu bilincinden mahrum insanlar var, en önemlisi allahın affetmeyeceği kul hakkındaki hükümlerden, ana baba hakkından, cemaatla namazdan,ki her geçen gün camiler boşalmakta bu ve benzeri konular dururken ne işin var asri saadet
    Cevapla
  • ŞEMS 13 yıl önce Şikayet Et
    ezelden ebede kadar herşeyi bilen allahın kelamı bize yeter. sizleri bilmem ama benim böyle rivayetlerde doğruluğu tartışılır kıssalar da vs. imanımda en ufak bir artış sağlamıyor genelde sıkıntı veriyor. benim kalbim ancak allahın kelemını okumakla mutmain oluyor.
    Cevapla
  • Buğra Han SOYLU 13 yıl önce Şikayet Et
    SİZİNKİ DE REYTİNG KAYGISI DEĞİL Mİ?. İnan Senayi Hoca senin yazılarınında hiç farkı yok. Onlar reyting almak için ilginçlikler yapıyor sende yazım okunsun diye ilginçlikler yapıyorsun. Zaten Haber7 yazarlarının yüzde sekseni "başlık yazarı" oldular. En ilginç yazı başlığı bulan yazar yarışması yapacağız yakında.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat