Milliyetçiliğin düşmanı ulusalcılıktır!
Milliyetçiliğin düşmanı ulusalcılıktır!
Kabul edelim ya da etmeyelim, bugün Türkiye’de ırkçı bir damar vardır. Bu ırkçı damar yüzünde gayri-Müslim vatandaşlarımız çok çektiler ve Hrant Dink gibi vatandaşlarımız katledildi.

Yorumlar16

  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu mudur?. Ulusalcı bir partimizin ultra ulusalcı lideri bir programa katılmıştı. Epey zaman geçtiği için başka kimler vardı hatırlamıyorum ama bir sözünü çok iyi hatırlıyorum. Tartışmanın alevlendiği bir anda öfkeye kapılarak karşısındakine mealen ya da aynen şunları söyledi. ATATÜRKE ŞİRK KOŞULMAZ. SİZ ATATÜRKE ŞİRK KOŞUYORSUNUZ. Ulusalcılığın ne olduğuna dair küçük bir örnektir bu.Hiç bir milliyetçi böyle bir sözü değil ağzına almak, aklından bile geçirmez.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Birbirleriyle ne alakaları var?. Mümtaz Turhan, Yahya Kemal Beyatlı, Yılmaz Öztuna, Yavuz Bülent Bakiler, Beşir Ayvazoğlu, S.Ahmet Arvasi, Kemal Karpat, Dündar Taşer, Muharrem Ergin, Erhan Afyoncu... üşenmesem ve yer müsait olsa bir nefeste yüz tanesini sayarım. Bunların hiç birisi ULUSALCI değil(di). Tonları farklı olsa da hepsi milliyetçi kapsamına giriyor. Farklı tonda Ulusalcılara da bir kaç örnek vereyim. Altemur Kılıç, S.Önkibar,Doğu Perinçek, Çetin Doğan, O.Pamukoğlu, Süleyman Demirel, Can Ataklı, Ümit Zileli, vs vs
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Fark. Ulusalcılar Atatürk milliyetçisidir, yani İnönü zamanında icat edilen Kemalizm taraftarlarıdır. Ulusalcıların ataları 1944 yılında Milliyetçileri ( o dönemin milliyetçileri ırkçı öğeler taşıyan aşırı milliyetçilerdi) Türkçülük-Turancılık yaptıkları iddiasıyla tabutluklara sokup akla hayale gelmeyen işkencelerden geçirdiler. Yapmadıkları zulüm kalmadı.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Pamuğun ipliği. Ulusalcılığın milliyetçilikle ilişkisi PAMUK ipliğinden de çürüktür. Milliyetçiliği milliyetçiler yaparlar. Ulusalcılık ise ulusalcılıktır. Komunist Türk Solu ulusalcıdır. Doğunun Maocu gençleri ulusalcıdır. Pamuk ipliğine hülya dizen hayalperestler ulusalcıdır. Ergenekoncular ulusalcıdır. Balyozcular ulusalcıdır. Başörtüsü düşmanları ulusalcıdır. Orduya ait bomba ve silahları sağa sola gömenler ulusalcıdır. İmam hatip düşmanları ulusalcıdır.Türkçe ibadet ve ezan isteyenler ulusalcıdır.
    Cevapla
  • Cagri Mermerci 13 yıl önce Şikayet Et
    ulusalcilik sonradan cikti.... Turkiyede irkci bir kesim mutlaka vardir...ama milletimiz irkci degil milletini kulturunu adetlerini sevdigi ve korumak istedigi icin buna paralel bir milliyetcilik tanimi ortaya cikmistir..Ulusalcilik tanim itibariyle kuresel duzene karsi ulke butunlugunun korunmasi ne goruste olursa olsun insanlarin ulkenin kuresel liberal politika duzenine karsi cikmasi olarak biliyorum...zararli mi zararsiz mi dersek..herkesin etkin rol aldigi bu piyasada sevmesekte ben yokum diyemeyiz...Buyuk oynamaliyiz..notr bence..
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu halkı Tüketim toplumudur.?. ve bu şekilde olması için emperyalistler tarafından dizayn edilmiştir. Anadoluya giren mallar ya Bizanstaki serbest liman Galatadan yada Çindeki sanayi bölgelerinde üretilen mallar Kervan yoluyla gelirdi. Ticaret imanın kimde olduğuna bakmazdı. veya müminin camide kaç saat namaz kılacağıyla hiç ilgilenmezdi..sağacağı paraların kimde olduğuyla ilgilenirdi..Ülkenin niteliğiyle hiç ilgilenmez..Selçuklu orayı zaptetmiş..Bizans burayı kapmış umurlarında değildi..kapitulasyonları alan ülkeyi sömürür..budur.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz Türk tanımı Ulusalcılığa dayanır.?. Ülkenin Batısı ile Doğusu arasındaki ayrışmayı anlatır..Tarihte ise Anadolu Hellenikleri ile Perstik Khalizyonerler arasındaki mücadelenin köklerinden beslenir.Truva ikisinin çatışma sınırını oluşturur.Dağlı Anadolu halkları ile Akdenizli Zeuscu Serbest dolaşım ve ticaret hakkını elde etmiş Tacirlerin İstanbul ve İzmir burjuvasisi tarafından sömürülme çizgisini anlatır. Anadolu halkları hiç bir zaman üretici olamamıştır. paraları ellerinden kapılan tüketiciliğe alıştırılmış bir halktır.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti. CHP zihniyeti (Ulusalcılık-Kemalizm) sadece milliyetçiliği değil evrensel demokratik sol ideolojiyi de istismar etti. CHP milliyetçi olmadığı gibi sol da değildir. CHPnin sol değerleri savunmadığından Avrupalı sosyal demokratlar da şikayetçiler. Ergenekonun avukatıyız diyenlerden nasıl şikayetçi olmasınlar ki? CHP zihniyeti solu sadece militanlık anlamında kullanıyor.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Ulusalcılık ideolojisi, Türk milletini ve Türk milletinin dini ve milli. ortak değerlerini tepeden inme (Jakoben) bir şekilde değiştirme ve tahrif etme ideolojisinin kod adıdır. Konjonktürel olarak Irkçı tarafı vardır ama ilginç bir şekilde Türklük tarafı da son derece zayıftır. Bu ideolojinin mensupları genel olarak etnik yönden kozmopolit olarak bilinen şehirlerde ve gettolarda yoğunlaşmışlardır. Yoğun Yörük-Türkmen nüfusun yaşadığı İç Anadoluda adeta yoklardır. Ulusalcılık aynı zamanda içi boşaltılmış anlamsız bir Türklük projesidir. Ne devedir, ne kuştur, ne devekuşudur.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Ulusalcılık dine mesafeli ve gayri milli bir ideolojidir.. CHPlilerin sonradan icat ettikleri ulusalcılık ideolojisi milliyetçi seçmeni alıştıra alıştıra CHPye eklemlemek için icat edilen bir araçtır. CHP zihniyeti ve çevreleri tamamen farklı şeyler olmasına rağmen ulusalcılıkla milliyetçiliğin aynı şey olduğunu yaymaya ve sağ milliyetçi seçmenleri ulusalcılık tezgahında asimile ederek solculaştırmaya çalışıyorlar. Kısmen de başarılı oldular. Bazı ülkücüler bile ulusalcılığı milliyetçilik sandılar. Ulusalcılık milliyetçiliğin antitezidir. Gayri millidir.
    Cevapla
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçilik bir nevi ulusalcılık değildir.. Milliyetçilik bir milleti millet yapan ortak tarihi,kültürel ve dini değerlerinin korunması ve sürdürülmesi demektir. Yapay değil doğaldır. Ulusalcılık ise yapay-suni bir ideolojidir. Kemalizmin diğer adıdır. Milliyetçilikte, camileri ahır yapmak, ezanı yasaklamak, başörtüsünü tehdit unsuru gibi görmek, dini tehdit olarak algılamak yoktur. Milliyetçiliğin öznesi milletin sahip olduğu değerler bütünü, ulusalcılığın öznesi ise Kemalizmdir. Bazı yönleri baasçılığa çok benzer.
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    faşist hezeyan.... bu milleti inanç köklerinden koparıp kutsal olan ne varsa hepsini görme sınırının ötelerine göndermeye çalışan bir avuç azgının en yaldızlı ve de en şizofrenik tanımıdır türk kelimesi etnik değildir demek..kutsal düşmanı olmayan ateistleri bu hususta ataistlerden daha tutarlı buluyorum..ALLAH insana öteki olarak ŞEYTAN ı gösterirken faşist kafa öteki olarak kendisinden başka olanı ve ona ait herşeyi gösteriyor...tüm faşistlerin bir ortak özelliği de kitaba uymak yerine kitabına uydurmak...yazık.
    Cevapla
  • Osman Akyüz 13 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçiliğin düşmanı ?. Milliyetçiliğin düşmanı küreselleşmedir. Ulusalcılık bir nevi milliyetçilik tir sayın yazar. Yani kısaca milliyetçiliğin düşmanı "tek dünya devleti, tek dünya vatandaşlığıdır" Sorun ulusalcılarda değil sizde yazar, Türk kelimesi etnik değildir eğer etnik kürt tanımı ile yanyana koyarsan böyle çok hata yaparsınız.
    Cevapla
  • evren karakaya 13 yıl önce Şikayet Et
    yanlış tespit. 1-Milliyetçilik Fransız İhtilaliyle falan başlamadı.Osmanlı zamanında da Türk Türktü Rumda Rum. 2-Milliyetçiliği ırkçılık gibi lanse edersek yanılgıya düşeriz.Sonuçta toplumları toplum yapan milli unsurlardır. 3-Ergenekonun milliyetçilikle hiç bir ilgisi yoktur.Bakınız ppk ve diğer örgütlerle iş birliği yapması.
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    bir şeytan manifestosu olarak milliyetcilik... Allah ın yaradışı çeşitlilik üzerinedir..üstelik farklılıklar meraka mucip olup tanışmaya kaynaşmaya vesile kabul edilir..üstünlüğü ise hakikate olan derin sadakat olarak tanımlayıp noktalar..bi düşünsenize yeryüzündeki tüm çiçeklerin renklerinin aynı olduğunu! tüm ağaçlar aynı boyda..tüm insanlar tek yumurta ikizi....yaşanılası mıdır sizce bu durum? milliyetciliğin fikir babası şeytandır..zira ademe secde etmeme gerekcesi o topraktan ben ise ateşdenim yani ben ondan üstünüm yamuk algısıdır..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat