Günlüğümden notlar…
Günlüğümden notlar…
"Bana sormadan nasıl iman edersiniz?" cümlesini kim söylemiş olabilir? (...) Cümle niye "nasıl iman edersiniz?"diye değil de, "BANA SORMADAN nasıl iman edersiniz?" diye kurulmuş?

Yorumlar15

  • Özge Sena Bigeç 13 yıl önce Şikayet Et
    Zeydler ölmedi daha!!!. Sanayi!! Demirciymiş. Hz. Peygambere Taifte atılan taşlar gibi kokuyor bu sözler, hatta daha da iğreti! Zira Taiftekiler henüz iman etmemişlerdi! Merak etmeyin kardeşlerim! Zeydler ölmedi daha, çoğalarak geliyorlar...... *Allahın ve Peygamberlerin koruması Senai hocamın üzerinde olsun...
    Cevapla
  • Davut BOZKUŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarımız niye yok. yorumlardan canınızın istediğini yayınlıyor, İstemediğini de yayınlamıyorsunuz. Müslüman adam eleştirilince de karşısındakine teşekkür edendir. Hatta eleştiri , övgüden daha faydalıdır insanın yüzüne karşı.
    Cevapla
  • nisa atakul 13 yıl önce Şikayet Et
    baki tasçı. allah beni affetsin demek yerine hakkınızı helal edin demeniz daha uygun olmazmıydı...ayrıca bir insan şu yazıları okuyupda nasıl böyle bir yargıya kapılabilr anlamıyorum
    Cevapla
  • Mütebessim 13 yıl önce Şikayet Et
    Ego. Senai Beyi beğenerek, takdir ederek okuyoruz, dinliyoruz. Sanırım beğeneni oldukça fazla. Melbeurne havalimanındaki yazıyı bize aktarınca, aklıma birden Senai Beyi uyarmak geldi: ego! Bu pozisyondaki insanları genelde zayıf düştükleri şeydir. Kendisi lütfen o yazıda söyleneni yapmasın. Biz de mütevazi Senai Demirciyi sevmeye devam edelim..
    Cevapla
  • baki tasci 13 yıl önce Şikayet Et
    Sanayi Demirci Hocam.. Hocam sizde bir türlü anlayamadığım iğreti bi sahte mevlanacılık var. Allah beni affetsin ama.....
    Cevapla
  • erkan-erkam 13 yıl önce Şikayet Et
    demedidemeyinn/ tüm yarumlarına katılıyorum ama...-1-. Sayın hocam son öğrencilere yaptığın yorumda kullandığın bir hikayeden alınan söz pek şık durmadı gibi.Yanlış anlaşılmasın öğrencilerin yaptığını tasvip etmiyorum. Ama -sen adam olmazsın- sözünün geçtiği hikaye bana göre tamamen yanlış. Adam oğluna ömrü boyunca öz güvensizlik aşılamış. Tümden kendinden koparmış. Hani derler ya -kırk kere deli dersen delirir.- adam tam bunu yapmış işte. Eğitimde çaresiz kalan anne babaların başvurduğu çaresizliktir bu. Adam oğlunu baştan silmiş yüzüne vurmuş silgiyi.
    Cevapla
  • erkan-erkam 13 yıl önce Şikayet Et
    demedidemeyinn/ tüm yarumlarına katılıyorum ama...-2-. bana göre hikaye oğlunu bir babanın silmesi karşısında alabileceği bedeli gösteriyor. Son söz önemli gibi geliyor vurgu orda -ben sana vezir olamazsın demedim ki adam olamazsın dedim- sözü duygularımızı kabartıyor gibi ama ezber bozalım dönüp bakalım bu adam bu çocuğa öncesinde neler demiş, diye. Nasrettin Hoca boşuna yoğurt kovasını Akşehir gölüne boşaltmamış. Yada Mevlana -ne olursan ol yine de gel- derken kimseden ümit kesmememiz gerektiğini silmenin yok saymanın yok olmak olduğunu anlatmaya çalışmış.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BU HELAL OLSUN , YAZARLIK BU İŞTE. Bizim cemaate dahil olmadan nasıl&8230" &8220Bizim şeyhimize mürid olmadan nasıl&8230&8221 &8220Bizim partimize üye olmadan nasıl&8230&8221 Sadece dindarlar değildir cemaatçiler. Şöyle diyenler de yok mu? &8220Bize sormadan nasıl başınızı bağlarsınız?&8221 Çeneden bağla. Enseden dolaştır. İğneli olmasın&8230&8221 &8220Bizim partimizin görüşünü almadan nasıl ezan okutursunuz? YA FRAVUN ve faşist zihniyet SİSTEMİ bu KADAR güzel anlatılardı .
    Cevapla
  • gül bülbül 13 yıl önce Şikayet Et
    selam. senai bey programlarınızı ve yazılarınızı beğenerek takip ediyoruz
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğu toplumları önünde... çıplak fotoğraf çektirmek ha..hemen kafadan kontak denir.tekme tokat döğülür ve tımarhaneye gönderilir.şiddete maruz kalır.!!.batıda ise kahkahayla karşılanır..fikir ve beden özgürlüğü sınırları içinde sayılır.insanları güldürür...Bizde diyoruzki herkes içinden ne geliyorsa yapsın..ateistide istediği gibi yorumda bulunsun..dinciside istediğini söylesin..sağcı ve solcularımız çok masum onları saymıyorum artık..fikir özgürlüğü serbest sayılsın..ayşe kadın gibi olsa dahi yaptıkları normal karşılanmalıdır..
    Cevapla
  • xtorah x 13 yıl önce Şikayet Et
    hem şerirlerim.. üzerine bandroller etiketler yapıştırılmış turist valizinden farksızız.herşey için illa ki bir açıklamamız var.hele bir sor niye yaptım.kitabına para vermem.dergine beleş göndersen tenezzül edip kapağını açmam.teveni zaplar geçerim.cemaat bağlama sanatlarının kapalı devreden çıkıp yaygın popüler hale gelmesiyle iç dış birbirine girmiş.bulduğu yere tüneyip folluk aşkına yumurtlayanlar.mesele hakkım demek değil siz haksınız efenim dedirtmek.hallaç birinci kelle sayısı kadar.berdar olansa numunelik mansur.
    Cevapla
  • öğretmenim 13 yıl önce Şikayet Et
    özne mi yoksa nesne mi olmak???. necip fazıl üstada dair konferanstayken salatalık atılmış(yanlış biliosam kardeslerim düzeltsin) bu günler de yumurta atıldığı gibi insanlara.Birisi buraya kimliğini düşürdü demiş.şimdi bu yumurta atanları duyuca bu mesel aklıma geldi ama yumurtayla ilişkilendiremedim...doğrusu yumurtaya zulmetmek istemedim:)vesselam.
    Cevapla
  • A.BİLGE 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şükür,Varsınız.. Kıymetli ağabeyim ,zaman zaman okuyorum yazılarınızı.Bugün özellikle gazete aboneliği ile ilgili kısmı tebessümle okudum:)Kardeşlerin sadakatini Allah bilsin ,yeter.İnşallah birileri duyar bu küçük ikazınızı..
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    bir,iki konuda farklı düşünsemde.... sayın yazar genelde yazılarını beğendiğim ümid beslediğim birisidir..ALLAH HİDAYETİNİ ve hidayetimizi arttırsın..
    Cevapla
  • Kemal Ademoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Üstat!. İyisin, güzelsin, hoşsun. Resimdeki tebessümüne denk bir letafet taşıyor ifadelerin. Konuşmanı hiç dinlememiş olsam da sesin de böyledir eminim. Müşfik, asabiyetten uzak, hikmet dolu. Bu şekilde yazılarının devamını bekleyenlerdenim artık. Günceli kendi tefekkürünle, kendi latif ifadenle yoğurarak sunduğun notlarının devamını bekleyenlerdenim. Allaha emanet olunuz...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat