Kanuni'den Hür Adam'a totaliter zihniyet - TEST
Kanuni'den Hür Adam'a totaliter zihniyet - TEST
İran’da, Afganistan’da veya Tunus’da Bediüzzaman gibi bir kanaat önderi olsaydı başlarına böyle diktatör yönetimler gelir miydi dersiniz?

Yorumlar50

  • nejdet 13 yıl önce Şikayet Et
    AYRICA HOCAYA Bİ DERS VEREYİM:. Cevap gelmemiş ama bir de hocam, bütün yazdıklarım üstüne şunu bilin ki: Demokratlığı hakkaniyeti, adaleti ve bunun yanında cesareti biz Hz. MUHAMMED (SAV) den öğrendik. yada öğrenmeye çalıştık. Peygamberimizin hayatı önümüzde dururken kimse bu değerleri yeniden bulmuş havasına sokulup bizi incitmesin. Bedüzzaman Bu dinin ve peygamberinin sünnetlerine giden onlarca yollardan biridir. ne tektir ne en güzelidir.bu yol olmasada olur. Asıl olan yolun sonudur.
    Cevapla
  • nejdet 13 yıl önce Şikayet Et
    SORULAN SORUYA CEVAP VERMEK YERİNE NİYE KULAĞA HOŞ SÖZLER SIRALIYORSUNUZ. Suat Aktas bey bundan önceki son iki yorumumda 7 tane soru sormusum size ama bir tane cevap verememişsiniz. Uslup dersi vereceğinize önce karşınızdakinin sorularını cevaplama nezaketinde bulunun.Hemde beni haksız çıkarmış olursunuz.Yok ben cevaplayamıyorum diyosan ne hoş ne boş konuş.en azından haklısın demeyi bilki cevapsız bıraktığınız sorular taş olup kalmasın üstünüzde
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    çok yazan çok biliyor demekmi. peygamberin varisi ne demek,peygamber fani idi ve ölmüştür,kendisinden sonra gelecekler için Kuran ı bırakmıştır,yani alim değil Kuran bırakmıştır,üstelik bir adamın alim olup olmadığını nasıl anlayacağız?başının üstünde ruhani bir şeymi olmalı,sonra yaşar nuri alimmidir?muhammet nur doğan,fethullah gülen,cübbeli,hangisinin alim olduğunu neye göre anlıyorsunuz?ağzını köpürte köpürte peygamber şöyleydi böyleydi deyincemi anlıyorsunuz?bırakın alimi Allah a dönün gerçek kurtuluş orada
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    AHAMZA: BATIL SİSTEM..... İnsanlar bir dini ya da bir ideolojiyi uygulamak için değişik yöntemler uygulamışlardır. Örnek: demokrasi, militarizm, saltanat....(Peygamberimizden sonra) Müslümanlar daha çok militarizm ve saltanatı tercih etmişlerdir. Bu konuda kesin ve mutlak bir emir olmadığı için olmuştur bunlar. Bunların hiç birine batıl demeyen kişiler demokrasiye batıl diyorlar. Demokrasi ucu açık bir işletim yöntemidir. Bana göre idareye talip olan herkes, her din, her fikir parti kurmalı ve yönetime talip olmalı.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bodura. Çoğulcu demokrasi için insanların seçebilecekleri bir çok seçenek omalı , üç tane partinin seçenek olarak sunulduğu , farklı mesleki , dini ve siyasi anlayışların temsilinin imkansız olduğu ekseriyet demokrasisi çoğunluğu hak ve güç sebebi sayan kuvvete dayalı batıl bir sistemdir.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bodura. o yüzden uzlaşma ve anlaşmaya dayalı nisbi temsili sistem dediğimiz biat sistemi ile bucak seviyesinde 10.000 nüfuslu idari birimlerin başkanlarının halk tarafından seçildiği demokratik anlayış hem ilmi hem de İslamidir. İlimle İslamın çelişmesi de düşünülemez zaten. Ama yok çoğulculuk deyip hala 4 yılda bir oy atmaya inidrgenmiş bir demokrasıden bahsediyorsanız yanılıyorsunuz.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bodura. Size karşılık yorum yapmadım zaten İslamın idare sisteminden bahsettim, bunlar Kurandan istidlal edilmiştir. Ekseriyet demokrasisi şu an çoğunluğun azınlığa kendi anlayışını kabul ettirmesi , farklı hayat tarzlarının diğerinden korkması anlamındadır. Şu an muhafazakar kesim hakimdir ve karşı taraf korkmaktadır,yarın laikler hakim olacak muhafazakarlar korkacak..
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    AHAMZA: FARKLI BİR ŞEY SÖYLEMİYORUZ.... Gelişmiş demokrasi çoğunluğun azınlığa tahakkümü değildir. Çoğulcu demokrasi, çoğunlukçu demokrasi gibi kavramlar geliştirilmiştir. Ayrıca sürekli tartışılan, geliştirilen bir işletim sistemidir demokrasi. Müslüman ilim adamları biraz gündemdeki konularla ilgilenip çözüm geliştirmeyi deneseler çok daha ileri taşırlardı bu işletim sistemini....Peygamberimizin hayatından çok güzel örnekler vardır bu konuda. Efendim onun adı demokrasi değil.....valla benim için ismi lazım değil. Kendisi önemli...
    Cevapla
  • suataktas 13 yıl önce Şikayet Et
    nejdet beye. Saçmalıyorsunuz ama acı olan tarafı kendiniz saçmaladığınızın farkında değilsiniz. Sizinle oturup kimin ne türlü cihat yaptığını tartışamayacağım haddime de değil. Üslubunuzda bir seviye sorunu var zira sizin gibi çok arkadaşla bu konuları tartışmışlığım var ancak bunu buradan dile getirecek değilim. Behlül dana 3 kafa yapısından bahseder Hoş, Boş ve Taş kafa 3. sü olmayında hangisi olursanız olun.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik 6. Biat sistemi ile herkesin beğendiği takdir ettiği kişiyi seçtiği ve başkan olarak kabul ettiği sistem mi iyidir? Yoksa yüzde 51 in yüzde 49 a mecbur edildiği çoğunluğun arzularının gerçekleştiği sistem mi iyidir? Tabiki bahsettiğim biat sistemi ile ortaya çıkan bucak demokrasisi şu an insanlığın muhtaç olduğu demokratik anlayışdır.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik5. Günümüzde İsviçrede buna yakın uygulama var , Kanton denilen birimlere ayrılan İsviçrede her kanton kendi iç işlerinde serbest , ortak alanlarda ortak işlerde uzlaşma ile anlaşarak hareket etme durumundadırlar. Ülkemizdede bucak seviyesinde içişlerinde serbest idari birimlerle insanlar kendi başkanlarını kendi seçerek yönetime katılabilirler.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik 4. Hz.Peygamberin medinede uyguladığı herkesin kendi başkanını seçip onun idaresinde yaşadığı gerçek demokrasi İslamın idari biçimidir. Yahudiler , müşrikler kendi içlerinde kendi başkanlarını seçerek , kendi hukuklarını uygulayarak serbestçe yaşadılar. Medine savunmasında da ortak hareket etme anlaşması yaparak bir arada yaşamanın en güzel örneğini sundular.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik 3. İçtihat idare , ekonomi ve hukuk alanında Kuranın günümüz sorunlarını nasıl çözdüğünün ortaya konmasıdır. Yoksa imami ve ibadetle ilgili hususlarla ilgili içtihada gerek yoktur. Kuran demokrasiyi tecviz eder lakin şu an uygulanan ekseriyetin azınlığa hakim olduğu bir demokrasiyi değil, herkesin kendi seçtiği , kendisini temsil etmesini istediği kişilerce yönetildiği bir demokrasiyi tevcih eder.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik2. Artık peygamber glemeyeceğine göre yeni Hak medeniyeti alimler tarafından kurulacaktır. Hz.Peygamberin hadisindede buyurduğu gibi alimler peygamberlerin varisleridir. Elimizde Kuran , sünnet ve geçmiş tecrübeler vardır. Yapılması gereken bu kaynaklardan yararlanarak , Allahın emrinin asrın idrakine söyletilmesini sağlamaktır. Bu da yeni içtihatlarla olacakatır.
    Cevapla
  • ahamza 13 yıl önce Şikayet Et
    süreklilik1. Dünyanın şu anki seviyeye gelmesi bir sürekliliğin sonucudur. Mezapotamya ,Mısır , Yunan ,Selçuklu , Osmanlı ve şu anki Avrupa uygarlığı hep biribrinden etkilenmiş, cem olmuş yeni medeniyet olarak ortaya çıkmıştır. Bugünkü Avrupa medeniyeti de bu sürekliliğin sonucudur. Hakka batıl karışıtırılmış ve tam kemale erememiştir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat