Yok böyle din! Sınanan Defne değil biziz!
Yok böyle din! Sınanan Defne değil biziz!
Bu sınavda kaybetmezsek, ölü Defne’yi olmasa da, yaşayan Defneleri kazanabiliriz. Hem belki “Defne’nin ölümü”nden aldığımız dersle, yaşayan Defnelerin “ölü kalpleri”ni diriltiriz.

Yorumlar142

  • Cem Saran 13 yıl önce Şikayet Et
    olmadı hocam olmadı. hocam sizi yakından takip ederim çok güzel yazılarınız var güzel düşünceleriniz var. ama bu zatı savunma bence size hiç yakışmadı. ben bu zatı tanımam etmem. ama yaşama tarzından nasıl olduğunu az çok çıkarabiliriz. ne yapmış ne etmiş beni hiç ilgilendirmez zaten şu an doğru yanlış ne yapmışsa hesabını veriyordur. ben sadece Allah kolaylık versin derim. Ama sizin gibi de onu melek yapmam hiç kusura bakmayın size hiç yakışmadı.
    Cevapla
  • Ali Gel 13 yıl önce Şikayet Et
    Kendimize bakalım yeterli mi?. Müslümana biçilen rol bu zaten. Herkes kendine baksın.Etliye sütlüye karışma sen namazını kıl başını öne eğ hiç bir tarafa bakma birini de aman uyarma haa!! Ne yani ben de şimdi çocuk pornocuları, gayler, katiller vs bilimum iğrenç insanlara aman bir şey demeyin siz de bu duruma düşersiniz gibi bir mantıkla yazı yazsam sonra da anlatmak istediğimi özü aslında çok masumca desem hanginiz bu yazıya dayanırsınız? Adı geçen kişi bunları yapmasada bazı yaptıkları bunlara yakın şeyler
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    indirilmiş kuran ı siz iyi okuyun. en fazla altı çizilen,vurgulanan konulardan biri iyiliği emretmek,kötülükten men etmek görevi.bu tarz yazılar laikçilere şirin görünme adına kaleme alınmış yazılardır.itiraz noktamızı açıkça ortaya koyduk.birey üzerinden değil yaşam biçimi üzerinden eleştirdik.dolayısıyla gıybet,dedikodu,günahına girme gibi değerlendirmeleriniz mesnetsiz.
    Cevapla
  • selahattin altıntaş 13 yıl önce Şikayet Et
    çoook haklısın.. Şahsen ben de başından beri bizim imtihan olduğumuzu fark etmiştim. Söylediklerimizin büyük çoğunluğu bizi tehlikeye atacak cinsten. Bu yüzden o konuda knuşmuyorum ve konuşanları uyarıyorum. Bununla biz imtihan oluyoruz
    Cevapla
  • Elif 13 yıl önce Şikayet Et
    biz kendimize bakalım. Senai Bey, Defne Hanımın şahsına bir şey demiyor. Bizler kendimizi yoklayalım, İyisiyle kötüsüyle kendimi tartalım, varsa yanlışlarımızı düzeltelim diyor. Yazının özü budur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmetbakım 13 yıl önce Şikayet Et
    azize defnemi?. bencede defne konusu çok abartıldı türkiyede bu insan öldü ve gitti ama herkes biliyorki hayırlı bir ölüm üzerine gitmedi,imanı varmı yokmu ALLAH c.c bilir ama bunun dışında fazlasıyla günahkar bir görünüm çiziyordu hemde büyük günahlar konusunda çok abartılıydı.Bu insanı savunanlar hala neyi savunuyor anlamış degilim tamam gerçek olan şudur ki herkesin müslüman olmasını ve cennetlik olmasını isteriz ama imansızlık veya günahkarlık tercihide insanların bir tercihidir insanları zorlayamayız .
    Cevapla
  • fatih sultan 13 yıl önce Şikayet Et
    yeter bu kadar abartı. ahmet umut gibi yorumlar yapan arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. yorumların çoğu çok yerinde olmuş. senai hocam Allah inandırsın size büyüks aygım vardı ama bilinki bu azaldı.cidden azaldı...nedir bu kadar bu sıkıntınız sizin? memleketin ve müslümanların tek derdi defne mi? hocam neden bu olayı bu kadar abarttınız siz ve haber7 neden hep manşetten en üstten verir oldu bu köşe yazılarını? yani kusura bakmayın hocamda nerydeyse günahsız bir melek ilan etmediğiniz kaldı kızı. sanki herkes defneyi konuşuyor
    Cevapla
  • hasan özdal 13 yıl önce Şikayet Et
    siz gidi transferciler... hep transfer edebiyatı yapıp duruyorsunuz,senai beye esra hnm. ma ihsan eliaçık ka uymadı mı yaşadığınız dine yapın bir transfer edebiyatı ,biraz öze bakın dayanakları ne kuran dan başka dayanakları varmı ..birde zahmet edip bize apacık indirilmiş kuranımızı okuyalım ..saygılarımla...
    Cevapla
  • hasan özdal 13 yıl önce Şikayet Et
    anlamayanlar kuran okuyun... senai beyin yazısında ,fikirlerinde yatan ruhu anlamak için lütfen kuran okuyalım ,allahımız bize apacık indirmiş olduğu kuran en iyi yol göstericidir.saygılarımla..
    Cevapla
  • Umit Erdal 13 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir yazı. Senai Hocama çok teşekkürler. Çok faydalandım.
    Cevapla
  • yasinelmaci 13 yıl önce Şikayet Et
    Büyük beyinler. Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
    Cevapla
  • veysel 13 yıl önce Şikayet Et
    Alimler Hakka Yürürken nerde(yiz)siniz ?. Geçenlerde Erzurumlu Alim Muhammed Halis Efendi Hakka yürüdü Müslüman yazar ve Muhafazakar medyada yer almadı Semadan Yıldız kayar gibi ALİMLERimiz Dünyadan göçerken görmüyoruz ama Defneleri görüp günlerimizide onunla meşgül ediyoruz. yazık biz Modernizme bulaşmak böyle bir şey herhalde.
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    defne öldü kazancı ve kaybıyla. bizlere günlerdir malum medyayla birlikte dayatmaya çalıştığınız kişinin şahsıyla ilgili değil yaşam tarzıyla ilgili itirazlarımız var.biz hiç bişey kaybetmedik senai bey ama siz a.h coşkunun safındakilerden bol aferin aldınız.bundan sonra her an bir transfer teklifi alabilirsiniz.haydi şimdiden hayırlı ola..
    Cevapla
  • ahmet umut 13 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu kadar abartıyorsunuz?. Önceki yazınızda yine aynı konudan bahsetmiştiniz. Önceki yazınızda gıybetle ilgili olarak soyunarak yapılan zinaya benzemez bu gunah demiştiniz. Yani gıybet zina gibidir ama tek farkı soyubulmamasıdır. Pardon ama siz bu fetvayı neye göre veriyorsunuz? Hangi ayet ve hadise göre verdiğinizi söyleyin de biz de bilelim. Eğer dayanağınız yoksa tövbe hatanızdan dönün, tevbe edin ve hatanızı da yazın. Yok biz yanılıyorsak biz tevbe eder ve hatamızı yazarız.
    Cevapla
  • ahmet umut 13 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu kadar abartıyorsunuz, anlayamıyorum.. Hocam sizi anlıyorum ama bu konuyu niye bu kadar abartıp uzatıyorsunuz, anlayabilmiş değilim. Ve takip edebildiğim kadarıyla muhafazakar diyebileceğimiz medyada kimse ölen bayana karşı herhangi bir şey söylemiş değil. O halde nedir derdiniz, söyleyin de biz de bilelim. Geçen yazınızda gıybet yapanları soykırım yapanlara benzeterek siz ne yaptınız acaba? Gıybet yapanları soykırım yapanlara benzetmek size ne kazandırdı, yazınızı okuyanlara ne kazandırdı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat