Dönersem kahpeyim...
Dönersem kahpeyim...
Bu şiir Avni’nin. Bildiğiniz Fatih Sultan Mehmet. 1990’larda yaşasaydı, yanarak ölmekten kurtulmak için, herhalde İngiltere’ye kaçıp koruma istemesi gerekecekti.

Yorumlar22

  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    hadi iyisin. ateistlerden ve alevilerden kopardın koskoca bir afferini..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • osman simsek 12 yıl önce Şikayet Et
    Bak Yzar Efendi!!!. Ben sizin gibi yarim yamalak bilgiyle eline kalem alip yazanlara cok gicik oluyorum. Sen Aziz Nesin'in "hicbir yazisinda Islama saygisizlik yaptigini gormedim okumadim" diyorsun. Ben sana soyleyeyim. Aziz Nesin bir kitabindaki kisa hikayelerinden birinde aynen soyle diyor. "Tutacaksin su Allah'i, agustos ayinin sicaginda tarlaya gotureceksin, eline capayi vereceksin......" devam ediyor. Eger yaniliyorsam ozur dilerim. Yok eger benim dedigim gibi ise, birdaha kaleminle ne yazip yazmadigina, neyi bilip bilmedigine dikkat et.
    Cevapla
  • serdar03 12 yıl önce Şikayet Et
    bana söveni ben ne diye seveyim.... sayın yazar özgürlük başkalarının sınırında başkalarının özgürlük alanında biter ...siz sapla samanı karıştırmışsınız madımakı överken kerbalaya benzetmekde neyin nesi....ben aziz nesininin neyini hayırla yad edeceğim ölesiye kadar nenim inancıma hakaret eden adamı ne diye seveyim..bırakın bu entel ayakları gercekci olun.
    Cevapla
  • vatandaşş 12 yıl önce Şikayet Et
    ilginç??. ya ben tam olarak anlayamadım yazar neyi kastederek böyle bir yazı kaleme almış, ne vermek istemiş biri açıklayabilir mi??
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz özgürlüğe köle olmalıyız! Özgürlük ve demokrasi olmadan bir hiçiz!. Neden? Ezop bir hiç mi dir?İslamiyetin ilk yıllarında müslüman köleler dinleri uğruna seve seve işkenceler altında öldüler, aynı köleler özgürlüklerine dinleri kadar değer verseydi daha önce özgürlükleri uğruna da ölürlerdi.Neden özgürlükleri uğruna ölmediler bi düşün istersen.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hamsi 12 yıl önce Şikayet Et
    Tasavvuf Ehli Anlar. Bu şiri Sultan Fatih yazmış olabilir, diyorum ancak onun galatada gördüğünü görmek, güzelden kastını anlamak, her şarabın ''sarhoşluk'' vermediğini[dikkatederseniz tırnak içinde] bilmek,kiliseye gideni görmek için şiirden biraz anlamak ve tasavvuf ehli olmak lazım. Ayrıca Fatihin şiirlerini yada iç dünyasını diğer modernist ''insanlar''[dikat ederseniz yine tırnak içinde]la aynı ruh haliyle değerlendirmezi esefle kınıyorum.
    Cevapla
  • Mehmet SAĞLAM 12 yıl önce Şikayet Et
    F. S. MEHMET BİR İNGİLİZDEN KORUMA İSTEMEZ. Şanlı ismini de ağızlarına alıp sakız yapmasınlar. Fatih 90'larda yaşasaydı diye birşey olamaz. Çünkü o 90 larda yaşamadı. Zamanında geldi gitti. İzini bıraktı. İzinden yürüyeceğine kalkmış, şimdi Fatih şimdi yaşasaydı vs.. Daha Fatih' in fethini çözememişler, kalmışlar Fatih' den bahsediyorlar.
    Cevapla
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    fatihi anlamak için divan edebiyatını bilmen lazım. 2. muhammed fatih ile beraber bir takım insanların adını anmaya utanmıyor musunuz. nedir namık kemal, aziz nesin? bu ne cüret! hele hele özgürlük demokrasi teraneleriyle ingiltereyi ne hakla haşa, fatihe yurt yaparsınız! o ki kızıl elma olarak batı romayı koydu. doğu romayı, müslüman roma yaptıktan sonraki hedefi, batı romaya da süleyman mührü vurmaktı. ama, takdiri ilahi, bu kızıl elmayı 3. muhammed gerçekleştirecek belki. ne hakla ingilterede bir uğur görürsünüz. ingiltere, amerika, batı şeytan değil mi? hz. isaya zulmeden antikristçi ingilterede nasıl bir müslümana sığınma yeri görürsünüz! sizin bu yaptığınız stokholm sendromudur. katillerine aşık olmadır. firavuna yalvarmadır. samiri gibi, mısır şirkine özlem, firavuna yardakçılık, buzağı seviciliğidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yaveren Dilvenar 12 yıl önce Şikayet Et
    Sivas olayları-Ergenekon. Bu iki olay arasındaki ilişki daha önce haber7 sitesinde yer almıştı. işte web adresi: http://www.haber7.com/haber/20090609/Sivas-olaylari-Ergenekona-girdi.php
    Cevapla
  • Mâverâ 12 yıl önce Şikayet Et
    Hiiiç!.... Yanında Demokrasi de olsa, özgürlük de olsa, başka ideolojiler de olsa zaten bir "hiç" olduğun anlaşılıyor.
    Cevapla
  • teoman oraloglu 12 yıl önce Şikayet Et
    sui zan. ve Fatih sultan mehmet hazretleri böyle bir şiir yazmaz. Akıllı olun. Evliya bir zata suizan yapılıyor.Tarihler bile yanlış öğretiliyor.bu bir nasihattir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • teoman oraloglu 12 yıl önce Şikayet Et
    Küfür ahkamı sözler. bu şiirin her bir sözcüğü küfür ahkamı üzere. vayy bu kişinin ahiretteki haline. bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Yaveren Dilvenar 12 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 Ergenekonun avukatı mı?. Sivas olayları şimdilerde Ergenekonla birlikte anılırken, olaya karışan PKK'lılar birbir deşifre olurken, bu yazıda olay sünni müslümanların üstüne yıkılıyor ve Madımak, Kerbela'ya benzetiliyor. Böyle bir yazı Haber7 misyonuna uygun değil. Yada misyonu değişti de biz mi farketmedik?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yaveren Dilvenar 12 yıl önce Şikayet Et
    Madımakı Ergenekondan kaçırmak!. Madımak'ın, Ergenekon ve onun taşeronu olan PKK gibi örgütlerce icra edildiğine dair yeni deliller ortaya çıkmıştı. Hatta oradaki PKK'lıların fotoları yayınlandı gazetelerde. Tam bu sıradaya bu yazar, Madımakı Kerbelaya kıyaslayıp eski çarpıtmaları devam ettirmeye ve meseleyi sünni müslümanlara yıkmaya çalışıyor. Yeni misyonunuz hayırlı olsun, demek siz de ergenekon avukatlığına özendiniz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın yazar,ben ilahiyat okudum.aziz nesin bir provakatördür.. asla saygıyı da haketmemiştir.lütfen bildiğiniz konularda yazın.islam da selamet kökünden değil,silm kökünden gelir.evet islam barış demektir.ama insanları insanlara kul ve köle yapmak isteyenlerle de savaşı emreder.(enfal suresi 39.ayete bak)ayrıca hürriytin değil allahın kulu olmak gerekir.gerçek hürriyet kullara;yaratılmışlara kulluktan kurtulup,allaha kul olmaktır!aziz nesin insanların allahla buluşmasına engel olmaya çalışmış nefs ve enaniyetinin kulu olmuş bir insanlık düşmanı idi!her yıl banazda yapılan pir sultan abdalı anma etkinliğinin sivas merkeze alınması,cuma namazı esanasında cuma namazı kılanların rahatsız edilmesi tahrik yahut provakasyon değil de nedir?!sayın editör bu yazara güvenmiyorum.bu şiirin de fatihe ait olamayacağını düşünüyorum.cenneti ve mescidi istihfaf var.biz müslümanlar zahire bakar ve hüküm veririz.allah kalplere bakar!biz kalplerde olanı bilmeyiz.o sebeple her müslüman zahirini de islama uyduracak.töhmetten kaçacak.su-i zan konusu olmayacak.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat