Sizden tek bir şey istiyorum bakan bey!
Sizden tek bir şey istiyorum bakan bey!
Küçük oğlu okula gitmek istemeyen, Doç. Dr. Ergün Yıldırım kendisine veli olarak "illlallah" dedirten olayları yazdı ve Bakan Ömer Dinçer'den tek bir şey istedi:

Yorumlar84

  • ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    BEN MÜDÜRM VE. 1000 olması gereken okul mevcudumda 2300 öğrenci kayıtlı eğitim alıyor. ve her gelen gidenede evet efendim öyledir efendim münasiptir efendim demenk zorundayım..sizin ki işgüzar bir tespit olmuş..
    Cevapla
  • Siyasette İnsaf 12 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZÜM BELLİ. Uzmanları göndereceksin. Bir okulun yıllık öğrenci sayısına göre masrafı ne ise o kadar ödenek ayıracaksın.. Sonra da diploma ve kayıt parası istetmeyeceksin.. Ödenekleri Milli Eğitim müdürlüklerinde toplayıp bazı okullara bol miktarda bazılarına hiç göndermezsen hiç ödenek göndermediğin okulun idarecisi masraflarını kendi cebinden mi ödeyecek..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • whitefox 12 yıl önce Şikayet Et
    müthiş bir potansiyel..600.000 öğretmen ,hiçbir avrupa ülkesinde bu sayıda. öğretmen kadrosu yok..eğitim sorunumuz tamamen çözebilsek ve öğrencileri hayatın gerekliliklerini yerine getirebilecek-sorun çözebilecek-kendi kararlarını verebilecek-sosyal sorumluluk ve ahlak sahibi olacak şekilde yetiştirebilsek Allahın izniyle tutulamazdık..keşke imkanlar daha iyi olsada liseyi bitiren herhangi bir öğrenci iyi bir bilimsel eğitimin yanında en önemlisi iyi düzeyde sosyal bir zekada kazanmış olabilseydi (her öğrenci bir yabancı dili iyi düzeyde konuşabilse ,bir müzik aletini çalabilse ,bir spor dalında aktif sporcu olabilse ve bunun için her okulda kapalı spor tesisleri ve yüzme havuzları dahi olsa ,resim kursları yapılsa ,şiir ve edebiyatı gerçek anlamda sevdirebilmek için tiyatro kursları düzenlenebilse..bunların hepside yaz okullarında verilebilir)..ne yazık ki çok temel düşünme ve değerlendirme yeteneklerini bile kazandıramıyoruz..sadece formül ezberleyen potansiyel ruh hastaları yetiştiriyoruz..
    Cevapla
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    lafla peynir gemisi yürümüyor demek istiyorsunuz... Sayın Yazar, sorunu yada sorunları dile getirişinizden çıkarılan sonuç; "eğitim şart"
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    ÇARE: TEVHİD-İ TEDRİSATIN KALKMASI, EĞİTİMİN ÖZELLEŞMESİDİR.... Devletin hiç bir kurumunda nitelikli eleman yok. Benim memur psikolojisi dediğim psikoloji hepsini kuşatmış. Nasılsa atılmıyoruz, kalitesiz de olsak olur anlayışı hakim. Devlet öğrenci başına harcadığı parayı öğrencinin gideceği okula ödesin, özel okullar çoğalsın, kalite de rekabet yaşansın. (adam gibi müfredatta olsun bu rekabet. Fi tarihinden kalma işe yaramaz müfredatta değil.) Hiç bir işletmede çalışamayacak insanlar öğretmen olarak görev yapıyorlar. Öğretmenlik çantada keklik olmasın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • whitefox 12 yıl önce Şikayet Et
    bu köselede yok tavır yaptım..:):) yok egemen bir ses tonuyla söyledim..:):). ne var yani ,biraz güleryüzle söylesen ne olur..:):) ama sn. yazar konu hakkında çok haklı..16 milyon öğrenci ilk-orta-lise öğrenimi görüyor ve her yıl ortalama 4 milyon öğrenci yeni bir okula kaydını yaptırıyor ,mecburi bağış adı altında aldıkları miktarı bilmiyorum ama ortalama 100 TL. olduğunu varsayarak toplamda yıllık 400 milyon tl. yani sadece 0,4 milyar tl. yapar..yıllık bütçesi 34 milyar tl. olan koskoca bakanlık için 0,4 milyar tl. nedir ki..bunu ayarlamak nedir (nelere para gitmiyorki)..bu işi 2 yıl önce öğretmen bir arkadaşla konuşmuştum ,bağış yapmanın kaldırılmış olmasına karşın neden halen daha alınıyor demiştim..gelen ödeneklerin ne kadar yetersiz olduğunu uzun uzun anlatmıştı ,işi çevirebilmek için almak zorundalarmış ,türkiye genelini ve bölgeleri bilemem ama bulunduğu okul için alınması gerektiğine ve kaldırılmasının imkansız olduğuna kanat getirdim..bence önceki bakan nimmet çubukçunun bu işi çözmesi imkansızdı ama yeni bakan ömer dinçerden çok ümitliyim ,çözer..
    Cevapla
  • İkbal Tahiri 12 yıl önce Şikayet Et
    Ceki duzen gerekiyor..Nokta... Bu tepki neden ?. . Her meslegin zor bir tarafi var. Bunu biliyorsunuz. Kimse ögretmen olacaksin diye zorlamadi ki. Bugune kadar boyle gelmis boyle gitmemeli. Ayricalikli imtiyazli bir memurlugun devami beklentisi..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • davut kara 12 yıl önce Şikayet Et
    şükredin.... şükredin ey öğretmenler şükredin... biraz...
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    HASTA OLMANIZI İSTİYOR DEĞİLİM AMA İNŞALLAH BİR GÜN DE YOLUN HASTANEYE DÜŞER :). İNŞALLAH BİR GÜN DE YOLUN HASTANEYE DÜŞER de : Şimdi olduğu gibi; yazdıklarınla rüyadan uyanıverir belki hayal alemindekiler ! kalem oyunlarıyla ülkenin milli gelirinin bir gecede %33 arttığından habersizler olanı biteni sorgulamaya başlarlar belki. BOŞANMA SAYISININ EVLENME SAYISINI GEÇTİĞİ SOSYAL PATLAMALARIN BİNİNİN BİR PARA ETMEDİĞİ,HERGÜN 5 KADININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ, BAYRAMDA TERHİSİ GELEN YÜZLERCE ASKERİN TERÖR ABLUKASINDAN EVİNE GİDEMEDİĞİ BİR ÜLKEYE asrı saadet yaşıyor havası pompalamayı bırakırlar. Belki de: Her ay kazandığının bir kısmını tasarruf edeceğine 36 ay sonrasını taksitli işlemlerle yiyip bitirmiş bir ülkenin zenginliğinden dem vurmayı keserler! Dünyada yıllık faizler %1 iken esnafın kredi kartını nakte döndüren bankaların 1 ay için aldıkları faizin %1,5 olduğunu da bir tanıdık yazarın kaleminden okurlar da; Janjanlı rakamların bahsettiğin zenginliğin az önce bahsettiğim küresel tefecilere aktığını öğrenip düşünmeye başlarlar!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mehmet taşcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Katılmıyorum.... Kişisel kariyerinizin size ayrıcalık sağlayacağına o kadar inanmışınız ki hırsınızdan çok yanlış şeyler yazmışınız. Bakanlığımızın e-okul diye bir sisteminin olduğunun ve bu sistemin 17-18-19-20 Eylül günü itibariyle hala çalışmadığının farkında bile değilsiniz. Ayrıca çok az bir araştırmayla basın yayın organlarından e-okulun çalışmadığını öğrenebilirdiniz. Dünyaya yön vermeden önce kendimize yön verirsek daha iyi olur sanırım. Saygı ve sevgilerimle.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • özgür karaduman 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yatıyor diyenlere7. 88- Öğrenci Kişisel Robşayanı 89- Öğretmen Not Defteri 90- Kitaplık ve Defteri 91- Çevre İncelemesi 92- Tebliğler Dergisi Fihristi 93- Sınıf Demirbaş Listesi 94- Ders Dışı Etkinlik Dosyası 95- Yazılı Kağıt ve Cevapları 96- Ödev Listesi-Ödevler 97- Dershane Araçları 98- Koordinasyon Kurulu Kararı a. Cümle Listesi b. Metin Defteri c. Metinler d. Kontrol Tablosu Bir de ben ekleyeyim; 99- Vatana millete hayırlı, bilgili, kültürlü bireyler yetiştirme sorumluluğunu omuzlarında taşır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • özgür karaduman 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yatıyor diyenlere 6. 69- Müdür ve müdür yardımcılarının imalı ve iğneli sözlerine kulak asılmayacak, duymazlıktan gelinecek. 70- Spor parası toplanacak. 71- Yakacak ve ihtiyaçlar için aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak 72- Onur kurulu ve disiplin kurulu toplantılarına katılınacak 73- Nöbet günü ve diğer günler öğrencilerin kılık kıyafet kontrolü yapılacak 74- Nöbet defterine gelmeyen öğretmen yazılacak ve sınıf defteri imzalanacak. 75- Zaman zaman öğrenci çantalarına arama yapılacak 76- Okula getirilmesi yasak olan eşyalar için tutanak tutulacak ve bu eşyalar ailelerine teslim edilecek. 77- Aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak 78- Nöbetlerde mıntıka temizliği yaptırılacak. 79- Ünitelendirilmiş Yıllık Plan Yapılan Açıklamalar 80- İş Günü Takvimi 81- Ünite Süre Çizelgesi 82- Yıllık Çalışma Programı 83- Haftalık Ders Programı 84- Ünite Çalışma Dosyası 85- Sınıf Ders Defteri 86- Deney defteri Raporu 87- Gezi Planı
    Cevapla
  • özgür karaduman 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yatıyor diyenlere5. 57- Müdür ve müdür yardımcılarının yapmak istemedikleri görevler yapılacak 58- Çocukların elbise, saç, tırnak temizliği ile ilgilenilecek. 59- Deneyler, gözlemler, etkinlikler için hazırlık yapılacak. 60- Beslenme saatinde beslenme yaptırılacak. 61- Başarısızlığın sebebi araştırılacak. 62- Mahallede kavga edenlerin aileleri okulda dinlenecek. 63- Müdür Beye hesap verilecek. 65- Dersi boş olan, derslerine bran*ş*öğretmenleri giren (özellikle sınıf öğretmenleri) öğretmenler, ''İşlerim var şu boş sınıfa derse giriver'' diyen idarecilerin derslerine girilecek. 66- Birilerine ek ders ücreti verebilmek için açılan seminer, hizmet içi eğitim vb. şeylere gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilmeden, sormadan zorunlu olarak ders saatleri dışında katılmak zorunda kalınacak. 67- Sorumluluğu çok yüksek olan nöbetçilikler yapılacak. 68- Son zamanlarda artık iyice raydan çıkan eğitim sisteminde öğretmenlikten çok dadılık yapılacak.
    Cevapla
  • özgür karaduman 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yatıyor diyenlere4. 46-Kanuni hak olan sevk ve izin istenirken mahcup, hafif ve ince bir sesle rica edilecek ve sevk dersin olmadığı bir zamana denk getirilecek, hasta hasta derslere girilecek, bazı yerlerde muayene saati sevke yazdırılacak (diğer çalışanlara da mesai dışında mı sevk alın deniliyor acaba). 47- Veli toplantıları yapılacak. 48- Okul aile birliği toplantılarına katılınıp velilerin kahırları dinlenecek. 49- Her dönem ve gerektiğinde zümre toplantıları yapılıp tutanak hazırlanacak. 50- Yeni müfredat konusunda veliler bilgilendirilecek. 51- Gözlem dosyaları tutulacak 52- Etkinlik yaptırılacak(yapmayanlara bir şey yapılmayacak) 53- Sınıf başkanı, kitaplık görevlisi, temizlik başkanı seçilip görevlerini yapıp yapmadıkları günlük olarak takip edilecek. 54- Hizmetlilere ya da idareye bildirilen temizlik, tamirat ve görüşler bu kişiler tarafından dikkate alınmayacak. 55- Gelen giden evrak defteri doldurulacak 56- Laboratuar düzenlenecek, temizlenecek
    Cevapla
  • özgür karaduman 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yatıyor diyenlere3. 30- Kavga edenler ayırt edilecek, kafası gözü yarılanlara pansuman yapılacak, 31- Değerlendirme testleri hazırlanacak 32- Değerlendirme testleri evde değerlendirilecek, 33- Üstüne saldıran veliler ikna edilecek, 34- Bilgi yarışmalarına öğrenci hazırlanacak, 35- Öğrencilerin evlerine gidilip hal hatırı sorulacak, 36- Saha çalışması yapıp okula gelmeyen öğrencileri toplayacak ve okula getirecek, 37- Temizlik, spor, fotokopi, demirbaş, sabun, tuvalet kağıdı için para toplanılacak, 38- Taşımalı öğrencileri sabah servisten inerken sayıp kontrol edilecek, 39- Öğle yemeğinde listeden çağırıp sıraya koyulacak, 40- Okul çıkışı öğrenciler servislerine bindirilecek. 41- Belirli Gün ve Haftalarla ilgili program hazırlanacak, 42- Öğrencilere katılım için yalvarılacak, 43- Belirli günler ile ilgili pano hazırlanacak, 44- Panolar için yazı ve şiirler, bulunacak ya da kontrol edilecek. 45- Veliler okulda bilgilendirilip, eğitilecek
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat