Dersim, özür, Kerbela travması ve Tazminat hakkı
Dersim, özür, Kerbela travması ve Tazminat hakkı
Kerbela olayı Emeviler’in uzun ömürlü olmamasının en büyük nedeniydi. Abbasiler 500 yıl yaşarken Emeviler’in 80 yıllık kısa ömrü anlamlıdır. Dersim konusuna gelince...

Yorumlar20

  • Mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    ALEVİ TEMSİLCİLERİ DERSİM KONUSUNDA NEDEN TOPA GİRMİYOR?. Nedense her fırsatta Ak Partiye çakmak için hazır bekleyen alevi temsilcileri dersim konusunda topa hiç girmiyor. Çünkü dersim yani alevi halkının acılarını istismar ederek kendilerine mevki ve makam sağlayan bu özde değil sözde alevi temsilcileri Erdoğan'ın söyledikleri karşısında sadece demogoji yapıyor.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yazar. İdrisi Bitlisi ittifakını nasıl yorumlayacaksın. Türkmenler vergi vermedikleri için mi katledildi. Katletmenin bir haklı sebebi mi var? Bu ne zihniyet. Buna Yezit zihniyeti deyincede zoruna gidiyor. Bunları sadece tek cümleyle açıklamak gerekirse Saltanatlarını korumak amacıyla yapmışlardır.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Abartıyorlar.. Osmanlılar, Anadolu Türkmenlerini sırf Alevi oldukları için öldürdü iddiasında bulunanlar gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor ve bugünkü Alevi ve Sünni müslümanları birbirlerine düşürmek istiyorlar.Osmanlılar bir tek Alevi Türkmenler üzerine mi yürüdüler? Sünni Türkmen beyliklerinin üzerine yürüyerek onları bir bir ortadan kaldıran ve Anadolu'da Türk birliğini kuranlar Marslılar mıydı? Yavuz'un yıktığı Memluk(Kölemen) devleti bir sünni devlet değil miydi? Alevi Türkmenler Aleviliği merkezi idareye bağlanmamak,devlete başkaldırmak, vergi vermemek,eskisi gibi kendi kafalarına göre takılmak için bir araç olarak kullandılar.Osmanlı da kanlı Alevi isyanlarını(Alevi-Türkmen aşiretlerinin nerelerde hangi mezalimleri yaptıkların tek tek sıralayabilirim)Sünniliği kullanarak bastırma yolunu seçti.Söylendiği gibi 40 bin alevinin öldürüldüğü falan da yoktur.Bu tür şeyler mağdur azınlıklar(!) tarafından hep abartılır.Geçen birisi Dersim'de 220 bin kişinin öldürüldüğünü iddia ediyordu.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Çarptırıyorlar. İran Safevi devletini kuranlar Anadolu'dan giden Alevi Türkmenlerdir.Bu Türkmenler olmasaydı Şah İsmail Akkoyunlu devleti toprakları üzerinde devleti kuramayacaktı.Şah İsmail aslında o devleti İran'da değil Anadolu'nun ortasında kuracaktı (Çorum,Tokat,Sivas,Kırşehir,Amasya,Malatya,Erzincan,Trabzon ve Giresun'un şimdiki güney ilçeleri vs vs.)Çünkü o zamanlar bu saydığım illerde Aleviler bugünkünden çok daha kalabalıklardı.Osmanlı buna fırsat vermedi.Kim kendi arsası üzerine bir başkasının gelip bina yapmasına izin verir ki? Şah İsmail ve Yavuz arasındaki bu mesele aslında bir mezhep savaşı değil BİR HAKİMİYET savaşıydı.İsyancı Alevi Türkmenlerin asıl sıkıntıları da sünnilik değil,merkezi yönetime bağlanmamak ve devlet vergi vermemekti.İsyancılar Alevi değil sünni olsalardı,Yavuz mutlaka yine onların üzerine yürüyecekti.Osmanlı,haklı olarak Anadolu'nun ortası ve doğusunda bir başka devlete fırsat vermeyince,İsmail mecburen devletini İran'da kurdu.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    TOKİ MAĞDURLARINDAN DA BİR 100 yıl sonra özür dilenir gayri!. İşte buraya yazayım torunlarımzın torunları, internete hala girmeye devam ederlerse,daha başka bir sistem keşfedilmezse., Buraya yazıyorum. Onlar okusunlar. Toki nin mağdurlarını, mağdur edeceklerini şu an çoğu insan farketiyor. Ama ileri de ne tür travmalar yaratacağını göreceksiniz. 100 sonra hala buarad bir ülke var olursa eğer, bugün içinde o gün birileri özür dileyecekler.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYANIN EN UZUN ÖMÜRLÜ DEVLETİ EMEVİ DEVLETİDİR: ZİRA HALA KONUŞUYORUZ:. Kim demiş emeviler 80 sene ayakta kaldı diye, Yaptıkları, düşünce sistemi, dini, toplumu emevileştirmesinin hala etkilerini bugün görüyoruz. Aslında islam coğrafyasında iki devlet vardır. İlk. görünen devlettir. 2. Görünmeyen , Derin Emevi devletidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa AK 12 yıl önce Şikayet Et
    bu özürün sonu. TÜRKİYE dersimlilerden başlayarask ermenilere birdaha belini dogrultamayacak tazminasta mahkum olmasıdır ŞİMDİ TAYYİP beye onlasr çoluk çocuk DİYEN HOCAYI anlayın tahrik deniyor parti kapatma davaları hep CUMA günü mesai bitiminde borsa etkilenmesin diye açıklanırken niçin RP kapatma davası RAMAZAN ayında CUMA günü CUMA namazı öncesinde açıklandı ALLAHTAN başbakan ERBAKANDI ecvit olsa devlet krizindeki gibi tayyip bey olsa bugünkü gibi fevaranla ülke mahvolurdu
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mikail 12 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Hocam. Yazınıza konu ederseniz seviniriz: Kim bu katliamı yapan komutan ve askerler? İsimleri ve nereli oldukları? Açıklanırsa intikama sebep açık hedefmi olurlar? Yoo çoktan ölüp gitmişlerdir. Ben halk çocuğu olan askerlerin bu zulmü yapacağına inanmıyorum. Anacak rusların sıkça yaptığı gibi asker değilde hapishaneden çıkarılıp, kelle başına ceza indirimi veya özgürlük verdiği vahşiler olamaz mı?
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    sukru. isyancılar hadi tamam ya kadn cocular ne iş????
    Cevapla
  • Zekeriya GÖKÇE 12 yıl önce Şikayet Et
    ders. O gün öldürülen o insanlar için Allahtan Rahmet Diliyorum. Mazlumların yardımcısı O dur. Hiç bir dahlim olmadığı halde bu yaşananlar sebebiyle özür diliyorum. Bizler dünyanın neresinde olursa olsun kim olursa olsun mazlumların yardımına koşmadık mı? Bir insan cenazesi geçerken bile ayağa kalkıp hürmet etmedik mi? Ölenlere Allah tan Rahmet diler kalan yakınların acılarının hafiflemesi için dua ederim.Allah Yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    yavuz sultan selimi severiim. ama alevi kesmemiştir demek tarihi saptırmaktır sayın yazar,çaldıran ve turnadağından önce ve sonra binlerce alevi türkmeni katledilmiştir..cumhuriyete tu kaka osmanlıya gelince hukuk içinde demek sizin meşrebinizi ve bugünkü neo osmanlıcı zihniyeti yansıtıyor..yanlışssınız,saptırıyorsunuz..bin yıllık devlet bütündür,bir dönemi kutsamayın..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ynapxo 12 yıl önce Şikayet Et
    ak parti kan kaybeder!. dağda ölen teröristlerin de içinde çocuklar kadınlar var. ilerde, bunlardan da özür diler ülkemin topraklarını verirsiniz kendilerine. neden karadenizde benim dedelerimi kimseler öldürmedi de şu dersim dediğiniz yerde bunlar oldu acaba? bırakın eşkiyadan özür dilemeyi devlet ciddiyetini takının.
    Cevapla
  • sukru bas 12 yıl önce Şikayet Et
    ::. Öyle şeyler oluyor ki inanamıyorum. devlet ve türk halkı sanki esir olmuş. 200 küsur askeri öldüren, müslüman köylerini yağma ve talan eden eşkiyalar el üstünde tutuluyor. özür dileniliyor. dersim denen yer ne vergi vermiştir ne askerlik yapmıştır ne de kurtuluş savaşına katılmıştır. devlete karşı binlerce eşkiya ağır silahlarla cephe almıştır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • yalçın eker 12 yıl önce Şikayet Et
    ittihatçi kemalistler. Dersimde,seyh sait isyanında,izmir suikastinde,menemen olayında yapılan ve uygulananlar aynıdır. Yöntem ittihatçi yöntemidir.Uygulayıcılar zaten ittihat ve terakkinin bir başka koludur. Söyletme vur,yılanın başını küçükken ez,asimile et,korkut,öldür,idam et,aç bırak,sürgün et. Bunlar bu millete hiç de yabancı yontemler değil, Kemalizm işte bu. Anlayamayan varsa anlamaya çalışsın
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • yalçın eker 12 yıl önce Şikayet Et
    ASLINDA NE OLDU?. İsyan var mı yok mu bilinmiyor.Olsa bile isyan bastırma bahanesiyle masum insanlar öldürülmez.Kuran savaşta yaşlılaraiçocuklara,kadınlara ilişilmemesini,ağaçlara,hayvanlara ve ekili alanlara zarar verilmemesini emreder. Dönemin hükümetinin ve emrindeki askerin islamdan ve kurandan nasipsiz laiklik kisveli ateist bir düşüncede olduğu aşikar. Zulüm kime yapılıra ve kim yaparsa zulümdur ve zalimdir. Yerleri cehennemdir.Azapları daim olsun,rahmet ve merhamet bulmasınlar. Bu ülkede 80 yıldan beri huzur bulamadık.Kardeş kavgası sürüyor. Dinsiz bir nesil yetişti.Kavmiyetçilk her alana sirayet etti, Kuran ve sünnet bu milletin hayatından çıkarıldı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat